Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Belang van RAM in een computer
RAM of random access memory , wordt ook wel vluchtig geheugen . Het is een van de meest bekende types van computergeheugen en een van de eenvoudigste onderdelen van een computer van een gebruiker te verbeteren . De hoeveelheid en soort van RAM in een computer kan van invloed zijn op de snelheid en prestaties , vooral tijdens geheugen - intensieve taken zoals video gameplay en grafische editing . Betekenis

RAM
is een type geheugen dat gegevens opslaat tijdelijk . In tegenstelling tot het geheugen op een harde schijf , alle van de informatie in RAM verloren gaat wanneer de computer is uitgeschakeld . De computer gebruikt RAM opslaan van gegevens totdat het kan worden verwerkt . De meeste programma's worden in het geheugen geladen wanneer u met hen , omdat de toegang tot dit type geheugen is veel sneller dan het lezen van de harde schijf data .
Voordelen

Sinds toegang tot gegevens opgeslagen in het RAM-geheugen is sneller dan de toegang tot de gegevens op de harde schijf , kunnen computers veel sneller draaien . Lopende programma's uit RAM van uw computer hen in staat stelt om te functioneren met weinig tot geen vertraging . Sommige soorten RAM hebben ook mechanismen die ervoor zorgen dat gegevens niet zijn beschadigd . Zij controleren de gegevens als het wordt overgedragen en worden vaak gebruikt op systemen die belangrijke informatie op te slaan , zoals servers . Gewone chips niet deze controle uit te voeren .
Soorten

RAM
komt in een aantal typen . Oudere computers zou kunnen gebruiken SDRAM of DDR1 RAM , terwijl de nieuwere machines zijn waarschijnlijk DDR2 of DDR3 chips te gebruiken . Nieuwere chips efficiëntere methoden gebruiken om gegevens over te brengen en minder stroom gebruiken . Elk type RAM komt ook in een aantal verschillende snelheden en capaciteiten . Snellere en grotere geheugenchips kan meer informatie in een bepaalde periode dan kleinere en langzamere verwerken . Het upgraden van uw RAM-geheugen kan vaak een groot verschil in de prestaties van uw computer .
Waarschuwing

Elke computer moederbord is gemaakt om een bepaalde grootte en het type van RAM tegemoet . Een poging om de verkeerde soort chip te gebruiken , of het installeren van een chip die groter is dan het moederbord aankan , waarschijnlijk operationele problemen veroorzaken . In veel gevallen zal de computer niet op de chip herkennen en piepen plaats van opstarten . Een poging om de verkeerde soort chip zetten in een ander slot zou de chip en het geheugen slot beschadigen .
Overwegingen

Trage computers
kan vaak worden verbeterd door het upgraden van de RAM , maar het is belangrijk om de compatibiliteit controleer dan eerst . Een oudere moederbord moet misschien wel zijn BIOS ( de set van instructies die het mogelijk maakt om computeronderdelen te herkennen ) opgewaardeerd voordat je nieuwe RAM kunt installeren . 32 - bits besturingssystemen kunnen ook niet herkennen zoveel RAM als 64 - bit systemen . Het is belangrijk om de informatie op uw computer en het besturingssysteem te controleren voordat u probeert om extra geheugen toe te voegen .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe weet ik welke RAM -geheuge…
·Hoe PC Memory Boost 
·Wijzig AGP Snelheid Vista 
·Wat is een ATI Radeon Xpress 1…
·Hoe de Memory Upgrade op een D…
·Hoe maak je een ASUS Splash Sc…
·Specificaties van een PNY 9800…
·Wat is mijn moederbord en proc…
·Hoe Memory In een HP iPAQ 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe een Averatec moederbord 3.700 Verand…
·Hoe te verwijderen van een Powerbook G4 …
·Hoe kan ik een Toshiba Laptop videokaart…
·Wat doet RAM Stand voor in computers ? 
·Hoe je RAM -geheugen toe aan een Dell Di…
·Hoe maak je een Micro SD formaat 
·Wat is de capaciteit van een diskette ? 
·Hoe kan ik een Sharp TV HDMI ingang oplo…
·Trucs voor de iPad 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com