Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Kenmerken van Realtek AC'97
Voordat het werd vervangen door HD Audio , Intel's Audio Codec '97 , of AC'97 , was een van de meest voorkomende oplossingen voor on-board audio -chips , zoals die gemaakt door Realtek . De standaard ging door verscheidene herzieningen ; door zijn definitieve versie in 2002 , had de standaard functies van hoge - kwaliteit , full - duplex audio en surround sound ondersteuning uitgebreid naar een groter gebruiksgemak en de automatische configuratie mogelijkheden behoren . Full - duplex audio

AC'97 biedt ondersteuning
voor full - duplex stereo geluid , wat betekent dat het in staat is gelijktijdig opnemen en afspelen van geluid . Dit zou belangrijk zijn voor musici , gamers of mensen die het gebruik van VoIP -oplossingen via hun computer . De AC'97 standaard die door Realtek geeft een resolutie van 16 bits bij 48 kHz en twee kanalen , dat dezelfde bitsnelheid waarin door CD audio . AC'97 bepaalt ook dat er moet worden gewijd line-in en line- out -aansluitingen naar full - duplex vermogen zorgen .
Surround Sound en 3D Audio

De AC '97 norm bouwt ook in ondersteuning voor verschillende surround sound opties . Hoewel de specificatie zelf biedt alleen ondersteuning voor zes -en acht - kanaals audiosignalen - 5.1 en 7.1 surround sound , respectievelijk - AC'97 leveranciers dikwijls uitstrekken tot deze fysieke specificatie met extra software support . Realtek 's implementatie van AC'97 , bijvoorbeeld , bouwt in ondersteuning voor I3DL2 , EAX , Direct Sound 3D en A3D technologie Aureal 's , die allemaal bedoeld zijn om het effect van het luisteren naar 3D-audio te verbeteren .
< Br >
Automatische detectie

In de meest recente versie van de AC'97 standaard , 2.3 , zijn extra maatregelen genomen om het gebruik van chips in dienst AC'97 zo gemakkelijk mogelijk te maken . Bijvoorbeeld , AC'97 chips zijn nu " plug and play ", dus een AC'97 geluidskaart automatisch door het besturingssysteem wordt herkend en geconfigureerd . Versie 2.3 biedt ook ondersteuning voor de "jack sensing " technologie die door Realtek . Door het meten van de impedantie van wat is aangesloten op het, kan een Realtek kaart vast te stellen wat je hebt aangesloten op een gegeven jack - surround sound , luidsprekers , microfoon - en configureren zichzelf adequaat
Macht . beheer

Omdat het oorspronkelijk is ontworpen om modems ondersteunen ook, wordt de AC'97 standaard ontworpen met strenge power management mogelijkheden in het achterhoofd . Wanneer het systeem in de slaapstand wordt gezet , een AC'97 chip kan verzenden een " wake up "-signaal eventueel zelfs 95 procent van het systeem volledig is uitgeschakeld . Dit maakt een grotere energie-efficiëntie en voorkomt schade aan de kaart van al te grote spanning afwijkingen , zoals wanneer het systeem overschakelt van winterslaap te waken .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoeveel Computer Memory is nod…
·Asus Mix Geheugen 333 Moederbo…
·Hoe je RAM te vinden voor een …
·Hoe kan ik gebruikte computer …
·Heeft Asus P4GBX Deluxe moeder…
·Hoe Memory in een Dell Inspiro…
·Hoe maak je een Promise TX4310…
·DDR2 Specificaties 
·Hoe je het geheugen voor een C…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
Apple iPad Features 
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
  Hardware Articles
·Geschiedenis van Modern Computers 
·Compaq NC4010 Specificaties 
·DDR 333 Vs . DDR 400 
·HP Compaq T5730 Thin Client Specificatie…
·Hoe kan ik een Dell-laptop in de veilige…
·Hoe je delen van een All - in - One Koda…
·Microprocessor Theory 
·Hoe maak je een tv gebruiken als monitor…
·Voordelen en nadelen van het gebruik van…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com