Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Verschillen tussen PC5300 en PC2100
Computer geheugenmodules bestempeld PC2100 of PC5300 zijn beoordeeld op basis van de maximale hoeveelheid informatie die ze kunnen overdragen per seconde . Deze twee soorten geheugen zijn gebaseerd op verschillende generaties van incompatibele geheugenkaart technologie die zeer verschillende niveaus van prestaties. Beide soorten geheugen zijn Double Data Rate Synchronous Dynamic RAM , dat een gesynchroniseerd signaal heet een klokcyclus aan directe gegevens gebruikt . DDR -geheugen worden gegevens tweemaal per klokcyclus , waardoor het optreden met tweemaal de actuele snelheid. Bandbreedte

De PC benaming wordt gebruikt om een ​​benaderende waarde voor de maximale hoeveelheid gegevens die een RAM-module kan overbrengen in een tweede bieden . Geheugenmodules die worden beoordeeld als PC - 2100 kan maximaal 2.133 megabytes per seconde overzetten . Modules beoordeeld op PC5300 hebben meer dan het dubbele van de bandbreedte op 5333 megabyte per seconde . Geheugen dat is gelabeld met de PC aanwijzing wordt vaak bestempeld als PC , PC2 of PC3 , volgens welke generatie van het geheugen het gebruikt . PC - 2100 geheugen is de eerste generatie DDR-geheugen , terwijl de PC - 5300 is de tweede generatie DDR-geheugen .
Kloksnelheden

De kloksnelheid van een geheugenmodule is een van de belangrijkste maatregelen van de snelheid . Double Data Rate geheugen heeft twee kloksnelheden , de echte kloksnelheid en de effectieve kloksnelheid . PC - 2100 geheugen wordt vaak bestempeld als DDR266 , terwijl PC - 5300 is aangeduid als DDR2 - 667 . Deze alternatieve labels vertegenwoordigen de generatie van DDR-geheugen en effectieve kloksnelheid van elk type geheugen . Hoewel de PC - 2100 presteert op 266 megahertz , het eigenlijk draait op 133 Mhz . PC - 5300 geheugen wordt begroot op 667 MHz , maar een effectief kloksnelheid van 333 Mhz .
Voltage

De spanning instellingen van een geheugenmodule te bepalen de spanning van de elektrische signalen die naar de geheugenmodule . Eerste generatie geheugen - inclusief PC2100 geheugen - stuurt signalen op 2,5 volt . PC5300 modules gebruik maken van de DDR2 -specificatie , die een lagere spanning instelling van 1,8 volt heeft . Lagere spanning instelling resulteert in minder energieverbruik , die minder warmte genereert waardoor hogere kloksnelheden en betere prestaties .
Timing

De snelheid van het RAM-modules wordt ook gemeten op basis van hun timings . RAM timings meet het aantal klokcycli nodig om een ​​RAM module specifieke interne functies . Het belangrijkste type van RAM timing is bekend als CAS latency . Deze metriek bepaalt hoeveel klokcycli een geheugenmodule vertragingen voordat u door de Central Processing Unit gevraagde informatie . Typisch , PC2100 geheugen modules hebben een CAS latency van twee of drie , terwijl PC5300 modules hebben een CAS latency van vier of vijf .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe te Overclock een Intel Cel…
·AMD Athlon X2 4600 Specificati…
·Hoe je RAM upgrade op een Comp…
·Hoe maak je een GeForce 7200 G…
·MSI KT3V Specificaties 
·Hoe maak je Boot een Dell C610…
·Quad Core Compatibiliteit 
·Hoe maak je een jumper op het …
·Wat is het verschil tussen Cor…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Het schakelen tussen programma's op een …
De verschillen in de iPad & iPad 3G 
Verschillen tussen een iPad en een iPhon…
Hoe je iCal tussen een iPad en een compu…
Negen Verschillen in de iPad en iTouch 
Hoe je de bookmarks tussen een MacBook e…
Wat is het verschil tussen de iPad en de…
  Hardware Articles
·Hoe een Actiontec router uit de computer…
·Hoe kan ik vergroten Lettertype voor mij…
·Canon CanoScan 8800F Specs 
·Hoe maak je een HP 2550 Fuser Vervangen 
·SonicWALL TZ180 Vs . 210 
·Hoe maak je een USB 2.0 Floppy Drive 
·Abit AV8 Specs 
·Specificaties voor de ZT Affinity 7302Ma…
·Hoe maak je een 1GB Memory Stick wijzige…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com