Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Mobile Pentium 4 Vs . Pentium M
In haar pogingen om een goede notebook processor te ontwikkelen , Intel geschapen vier chips die soortgelijke namen en vaak verward mensen hadden . De Pentium 3 Mobile ( begin 2001 ) , de Mobile Pentium 4 - M ( begin 2002 ) , de Mobile Pentium 4 ( medio 2002 ) , en de Pentium M ( begin 2003 ) waren allemaal verschillend microprocessors . Op het einde, het was de Pentium M die de strijd om notebook kingpin worden gewonnen . Centrino

De Pentium M werd de basis van Intel's huidige Centrino familie van chips . Het had een groot voordeel ten opzichte van alle andere Intel's mobiele processor ontwerpen --- het is ontworpen vanaf de grond opgebouwd om te worden gebruikt in een notebook computer . Bovendien werd ontworpen als onderdeel van een pakket van chips , Centrino is niet alleen een processor , maar ook een chipset ( de controllers voor alle componenten van de notebook) en een draadloze communicatie chip . De Mobile Pentium 4 had geen van deze voordelen .
Architectuur

De Mobile Pentium 4 werd uit de Pentium 4 chip ingebouwd . Het was meer een poging om een bestaande chip werken in een systeem te maken met strenge eisen , in tegenstelling tot een ontwerp speciaal voor notebooks .

De Pentium M , ter vergelijking , begon met de eerdere Pentium 3 chip , maar was aanzienlijk veranderd . In plaats van een low-power aanpassing van de bestaande chip , werd het volledig herwerkt om de resultaten van de ontwerpers wilden krijgen .
Speed ​​

De Pentium M is de snelste mobiele chip Intel heeft gemaakt . Deze snelheid neemt geen enkele kloksnelheid , maar hoe data gedurende elke klokcyclus wordt verwerkt . Bijvoorbeeld , volgens notebookcheck.net de Pentium M "zeer snel per megahertz " in vergelijking met de andere mobiele chips . Testen aan de Universiteit van Pennsylvania terug die beoordeling ; Penn Computing merkte op dat " Pentium M -chips zijn in de prestaties aanzienlijk hoger dan Mobile Pentium 4 -chips op een gegeven kloksnelheid " ( Penn Computing nadruk ) . Testen heeft zelfs aangetoond de Pentium M om sneller dan sommige van de desktop Pentium 4 -chips zijn.
Warmte

Mobile Pentium 4 -chips gaf off veel meer warmte , als gevolg van hun gelijkenis aan de macht beluste Pentium desktop chips . Sommige modellen van de Pentium M gebruiken zo weinig als 5 watt . Maar zelfs een typische Pentium M installatie , tekenen ongeveer 25 watt , heeft minder dan een derde van de kracht van een vergelijkbare Mobile Pentium 4 . In feite , wanneer Hexus.net beoordeeld de Pentium M 735 chip , beweerden dat ze het zou kunnen draaien in " vrije lucht " --- zonder ventilator helemaal .
Bus

de front-side bus ( FSB ) is de reeks van verbindingen tussen de microprocessor en geheugen controller chip die de verschillende onderdelen laat op het moederbord met elkaar communiceren . Zowel de Mobile Pentium 4 en de Pentium M gebruiken dezelfde FSB van de Pentium 4 . De meeste chips te gebruiken ofwel een 400 - of 533 MHz bus

.

Previous: Next:
  laptops
·Hoe schoon een Trackpad 
·Hoe verander ik de geheugenkaa…
·Hoe te Screen Glare Snijd op e…
·Hoe te verwijderen van de acht…
·Hoe maak ik Demonteer een Sony…
·G4 Powerbook Specs 
·Hoe Memory in een IBM G40 Upgr…
·Hoe het toetsenbord te vervang…
·Hoe maak je een Processor Fan …
  Related Articles
Hoe maak je een iPad gebruiken met een m…
Hoe Mobile Maps Uitschakelen op de iPad 
Kan ik toevoegen Adobe Mobile aan mijn i…
Mobile Laptop Work Stations 
Hoe upgrade ik een ATI Mobile grafische …
Mobiele grafische kaart Information 
Call of Duty 4 Houdt botsen Mijn grafisc…
Hoe maak je een Video Card Driver for Fr…
Hoe maak je een Wacom Graphire 4 Pen geb…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik controleren Computer RAM Volt…
·Kan ik Hook Up mijn laptop aan mijn nava…
·Toshiba P15 - S479 Specificaties 
·Hoe maak je een videokaart upgrade in ee…
·Hoe maak je een SATA harde schijf met XP…
·Hoe maak je verbinding een Case Fan Powe…
·Hoe te UPS Units Recycle 
·Hoe maak je een Brother installeren MFC2…
·Hoe maak je een scanner op een computer …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com