Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Laptop LCD Issues
Het LCD- scherm op een laptop kan de meest bevredigende deel van uw computer ervaring. Een heldere , hoge resolutie beeld zonder donkere vlekken en geen lekken van licht langs de randen zorgt voor een rijkere ervaring met de laptop zelf . Bijgevolg, wanneer fouten , waarvan er veel zijn, zich toch voordoen , kan visuele helderheid drastisch terugbrengen of zelfs verdwijnen . Sommige problemen kunnen snel worden opgelost , terwijl anderen kan wijzen op een ernstig probleem . Dood of Stuck Pixel

U ziet wellicht een enkele pixel op uw scherm dat wordt anders gekleurd dan de rest , is zwart , of blijft het dezelfde kleur en helderheid, ongeacht hoe de omringende pixels veranderen . Dit heet een dode of stuck pixel , en is een zeer veel voorkomend probleem , vooral bij oudere LCD-schermen . Het is niet ongewoon om een of twee dode pixels op een gloednieuwe laptop hebben . Dit is een fabricagefout die soms door zachtjes te wrijven het gebied om de transistor te resetten , of door simpelweg te wachten tot wanneer het reset zien zichzelf , met de tijd kan worden gerepareerd . Soms kan dood of stuck pixels niet worden gerepareerd en nooit weggaan . Veel mensen wennen aan dode pixels , omdat ze niet sterk merkbaar en zijn moeilijk te corrigeren .
Gebarsten Panel
Bij een LCD scheuren , is het tijd voor vervanging .

Wanneer uw LCD scherm scheuren , kan het versplinteren , splinteren of spin net als elk ander stuk glas . Het is mogelijk om het glas te vervangen , maar het proces van het vinden van het juiste stuk en de prijs van het glas zelf kan de inspanning niet rechtvaardigt . In plaats daarvan kun je gewoon vervangen door het gehele LCD .
Sluiten Switch

Een black LCD- scherm kan een van de vele mogelijke oorzaken hebben . Het eerste ding om te onderzoeken of de schakelaar die triggers het scherm af te sluiten wanneer u het deksel dicht zit vast . Rukken aan de schakelaar om te zien of u kunt het los te maken . Als dit werkt , beschouw jezelf gelukkig .
Inverter Board
De inverter board zet gelijkstroom naar wisselstroom om de macht van de achtergrondverlichting .

Wanneer het LCD lijkt te zijn uitgeschakeld of misschien nu en dan flikkeren , probeer dan het afsluiten van het licht in de kamer en een zaklamp in een hoek op het scherm . Als je kunt zien dat de afbeelding is er nog steeds , maar gewoon erg donker, dat betekent dat de achtergrondverlichting is niet op . De achtergrondverlichting is een lange , dunne lamp in de LCD die het licht schijnt door de vloeibare kristallen in het scherm en geeft het contrast zodat u de afbeelding te zien . Wanneer de achtergrondverlichting niet werkt , is het meestal omdat de omvormer aan boord is het niet verstrekken van de bevoegdheid om de achtergrondverlichting . De omvormer aan boord kan worden besteld en vervangen relatief eenvoudig .
Backlight

De laptop LCD 's backlight is meestal een spaarlamp of CCFL buis lamp . Als uw omvormer aan boord is nog steeds de voeding van de verlichting , maar de achtergrondverlichting niet werkt , kan de bol zijn gegaan slecht . LCD- backlights kan vervangen worden door getrainde professionals . Het wordt niet aanbevolen om deze lamp zelf wijzigen . De demontage nodig is om de lamp te bereiken is gemakkelijk te bereiken , maar opnieuw monteren van het paneel is uiterst moeilijk . | Video Driver

Wanneer het beeld op het LCD-scherm of is onleesbaar of volledig wit , het uitvoeren van deze test om te bepalen of het probleem is met de monitor of met een ander onderdeel in de laptop . Sluit een externe monitor aan op de laptop met behulp van de video - out poort . Als het beeld correct weergeeft , dan is het LCD-scherm is slecht . Als het beeld is nog steeds vervormd of wit , het LCD-scherm is niet de boosdoener . Heel vaak wordt deze anomalie veroorzaakt door een software- conflict tussen een applicatie en de video driver . Probeer het downloaden en installeren van de meest recente video drivers van de steun van de fabrikant laptop website .
Moederborden /Videokaart
moederborden en videokaarten kunnen oververhit raken en mislukken .

Als de video driver niet wordt veroorzaakt door het onleesbaar of wit scherm , kan het ofwel het moederbord als uw laptop maakt gebruik van geïntegreerde graphics , of de videokaart . Dit kan worden veroorzaakt door oververhitting of een elektrisch probleem en kan een kostbare vervanging door een professional nodig .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe bekijkt een laptop op een …
·De aard van de videokaarten in…
·Hoe af te nemen van de achterk…
·De beste laptops met Blu - Ray…
·Wat is een Latitude D610 ? 
·Laptops die goed zijn voor Tra…
·Tecra Specs 
·Hoe maak je een Laptop Power P…
·Hoe de temperatuur van een lap…
  Related Articles
Hoe maak je een iPad verbinding naar een…
Hoe gebruik je een iPad 3G aan Sluit een…
Hoe kan ik een laptop te vervangen door …
Hoe maak je een iPad laden via een lapto…
De voordelen van een iPad Vs . Laptop 
Hoe maak je een iPad gebruiken als een l…
Moet ik een iPad of een laptop? 
Is de iPad sneller dan een laptop? 
Hoe te verbinden mijn laptop aan mijn iP…
  Hardware Articles
·Borderless Printing trucs voor gewoon pa…
·U kunt streamen van iPad inhoud naar tv …
·Hoe schoon een opstartdiskette op een Ma…
·SATA Schrijvers Vs . IDE Writers 
·Hoe kan ik een ISO multisessie Creëren 
·Hoe maak je een computer Lockup Probleme…
·Waarom de externe harde schijf maakt een…
·Hoe controleert de voeding op mijn PC 
·Wat doet de Northbridge chip doen in een…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com