Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Dell XPS M1330 : Een schijf zit vast in het station
Het optische station in een Dell XPS M1330 laptop kunt u toepassingen van CD of DVD te installeren , muziek afspelen en films kijken op schijven . Daarnaast is de schijf kunt u uw eigen schijven maken om een ​​back -up van gegevens of het maken van kopieën . Ongeveer de enige disk - gerelateerde taak de optische drive in de M1330 niet kan uitvoeren is het spelen van Blu - ray- video-schijven . Bij juist gebruik , dient de optische drive in de M1330 optreden voor duizenden uren zonder falen of verlies van gegevens . Toch zijn er momenten waarop een schijf zou kunnen komen te zitten in de aandrijving , waardoor de drive om jam of de media niet meer los . Primaire Redenen voor Stuck Disks

Een van de meest voorkomende redenen schijven komen te zitten in de CD /DVD-station van een XPS M1330 is dat het interieur van de schijf is vuil of verstopt met stof . Af en toe uitblazen van de schijf met een fles met samengeperste lucht voorkomt vastzitten schijven in veel gevallen . Maar een nog meer voorkomende oorzaak van geplakt schijven probeert de schijf te verwijderen terwijl het nog draait tijdens het afspelen . Als u een schijf uit het station te verwijderen , stopt u de mediaspeler of een andere applicatie , wacht een paar seconden voor de schijf te stoppen spinnen en verwijder deze vervolgens uit het station .
Voeding en batterij Issues

Hoewel zeldzaam , de macht en de batterij problemen kunnen een rit in beslag te nemen of een schijf veroorzaken om te springen van de aanpassing iets als de stroom naar het station stopt onverwacht . In veel gevallen , gewoon opnieuw aansluiten van de AC- adapter of het terugplaatsen van de batterij corrigeert deze problemen en kunt u het optische station te openen , zodat u de schijf te verwijderen . Als het herstarten van de laptop het probleem niet oplossen , start u de notebook opnieuw en druk op " F1 " naar het Dell-logo scherm . Klik op de " Fail Safe Defaults " knop en vervolgens op " Wijzigingen opslaan en afsluiten . " Laat de laptop aan de cd /dvd-station detecteren en proberen om het te openen en verwijder de vastgelopen schijf .
terugplaatsen van de Drive

Een andere methode van het resetten van de drive is om het opnieuw te plaatsen en zorgen voor de interface- aansluiting op het moederbord is strak en veilig . Schakel de M1330 , sluit het scherm en verwijder de AC- voedingsadapter . Flip de laptop om en verwijder de enkele schroef die het optische station . Schuif het station uit de baai lichtjes en duw deze er weer in , zodat het lint aansluitinterface zetels vast in de sleuf op het moederbord . Herstart de laptop en probeer de lade open en verwijder de media .
De Paperclip Method

Als al het andere faalt , kun je een metalen paperclip gebruiken om open de rijden . Naast de " Eject " knop op het optische station van uw XPS M1330 laptop is een pin - sized gat. Ontvouwen een metalen paperclip totdat het is relatief recht en duw het ene uiteinde in het gaatje . Oefen druk uit als u op de clip in het gat om de lade handmatig te openen . Zodra u de lade te openen , hoeft u de schijf vast te zitten en de deur lade te sluiten.

Previous: Next:
  laptops
·Fujitsu Lifebook 531T Beschrij…
·Specificaties van een ThinkPad…
·Hoe te Toevoegen USB 2.0 naar …
·Hoe maak je een Lenovo Securit…
·Hoe verwijder ik een HP SmartB…
·De EVO N115 Laptop Specs 
·Hoe kan ik een Dell Inspiron 3…
·Hoe u op een Dell Inspiron 154…
·Wat zijn de poorten aan de zij…
  Related Articles
Hoe de ooVoo op een Dell of een iPad dow…
Verschil tussen Dell Mini & iPad 
Hoe kan ik een Dell C600 -dock gebruiken…
Hoe te openen een Dell 220 Tower Case 
Hoe kan ik open de zaak van mijn Dell Di…
Hoe Hook Up een Dell Precision 370 op ee…
Dell T3500 Moederbord Specs 
Wat is het verschil tussen een Dell T550…
Hoe kan ik een nieuwe videokaart install…
  Hardware Articles
·Uitleg over Computer Cable Types 
·Basics in Computers 
·Mijn laptop zal geen verbinding 
·iPad & eBook Compatibiliteit 
·Definitie van een computer microfoon 
·Aanwijzingen voor Netgear WPN824 
·Hoe kan ik een Dell laptop toetsenbord v…
·De RAM specificaties van een Dell Inspir…
·Hoe kan ik een laptop Monitor Mount 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com