Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Randapparatuur >> Content
Grondbeginselen van Microprocessor Architecture
Uitgevonden in 1947 , transistors waren de eerste microprocessoren . William Shockley , Walter Brattain en John Bardeen ontving de Nobelprijs voor deze uitvinding . Een andere Nobelprijswinnaar , Jack Kilby van Texas , regelde de groep van transistoren op een enkel platform om de geïntegreerde chip ( IC ) uitvinden . Dit was de basis waarop microprocessoren werden ontwikkeld . De microprocessor is een chip die alle functies van een centrale verwerkingseenheid ( CPU ) integreert . Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende onderdelen , maar er zijn een aantal basiscomponenten dat alle microprocessoren bevatten . Rekenkundige en logische eenheid

In dit deel van de processor , rekenkundige en logische bewerkingen worden berekend . De rekenkundige en logische eenheid ( ALU ) werkt samen met het register Array voor veel van deze operaties , concreet , de accu en de vlag registers . De ALU heeft verschillende sub - componenten om verschillende taken uit te voeren . Logische poorten presteren optellen en aftrekken , en met enkele andere " adders , " ze kunnen aftrekken presteren . Eerder processors gebruikt ofwel extra chips of een andere methode om te vermenigvuldigen en delen uit te voeren , maar later processors voeren de operaties met de floating - point hardware binnen de CPU . Vergelijking operaties vergelijken verschillende waarden , aan duidelijke correlatie tussen hen . De Shift register voert de verschuiving operatie waarbij bits worden verplaatst binnen een woord .
Control Unit

Zoals de naam al zegt , de Control Unit beheert de activiteiten van de CPU door de uitgifte van besturingssignalen naar de andere delen van de verwerker instrueren ze op de volgende uitvoerende taak . Een decoder vertaalt ontvangen signalen en bepaalt de volgende actie . De timer of klok ervoor dat alle handelingen worden uitgevoerd op het juiste moment . Het stuurt signalen naar de andere delen van de CPU en zorgt ervoor dat de actie wordt afgevoerd als een puls gedetecteerd . Besturingslogicaschakelingen maken de stuursignalen naar de ALU en het register Array over de volgende maatregelen in kennis , en wat te doen met de resultaten .
Register Array

Elk register fungeert als een geheugen van de processor zelf . Het bestaat uit vele verschillende soorten registers . De programmateller ( PC ) bevat het adres van de volgende instructie die de correcte uitvoering. Instructie Register ( IR ) bevat de huidige instructie in de CPU tijdens het gedecodeerd en uitgevoerd . Op deze manier wordt de IR versnelt het uitvoeren ervan . De accumulator ( A of ACC ) houdt de resultaten die door de ALU . Elke verkregen instructie of data wordt eerst geplaatst in de Memory Buffer Register ( MBR ) . Na de volgende instructie wordt bepaald , zijn de gegevens op verplaatst naar de specifieke locatie . De Vlag Register bevat de juiste 1 - bit -status vlaggen , die worden gewijzigd als gevolg van operaties met betrekking tot de ALU .
System Bus

De System Bus is een systeem van drie groepen van de bedrading die de gegevens tussen de CPU-componenten draagt ​​. Het Control bus zendt de signalen die controleren en binnen de CPU coördinatie van de verschillende activiteiten . De Data Bus maakt de twee - weg communicatie tussen de processor, het geheugen en randapparatuur . De meer draden of "width " de databus heeft , hoe groter de hoeveelheid data die gelijktijdig kunnen worden overgedragen . Het adres bus verbindt de microprocessor met het geheugen . Het draagt ​​de signalen met betrekking tot de adressen van de CPU wordt verwerkt .

Previous: Next:
  computer Randapparatuur
·Toen Waren firewires Uitgevond…
·Hoe Video Display Drivers bijw…
·Hoe kan ik toevoegen Single Nu…
·Hoe krijg ik mijn webcam beeld…
·Hoe je Input & Output Devices …
·De installatie van een PC -cam…
·Hoe kan ik een Dell Dimension …
·Hoe controleert de capaciteit …
·Hoe te Zet de HDMI-poort op ee…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe de levensduur van de batterij van de…
·Hoe terug te krijgen van de toegewezen r…
·Hoe maak je een Pen Drive gebruiken als …
·HP M7360N Specificaties 
·Hoe te repareren van een defecte HP Scan…
·Hoe maak je een ATX voeding Zet Van AC n…
·Hoe om het geheugen chips te veranderen …
·Een laptop wordt Stuck in slaapstand 
·Hoe Groen Is een Kindle 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com