Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Secundaire harde schijf installatie
Computers opslaan van gegevens , zoals programma's , documenten en mediabestanden , op hun harde schijven . Data opslagcapaciteit Een harde schijf wordt gemeten in gigabytes of terabytes . Een terabyte is iets meer dan 1000 gigabyte . De meeste desktop computers ondersteunen een secundaire vaste schijf om de opslagcapaciteit van de eerste schijf te vergroten . Er zijn twee verschillende soorten van de harde schijf beschikbaar is , PATA schijven en SATA-schijven . PATA of parallelle geavanceerde technologie gehechtheid , drives gebruiken brede platte lint - stijl aansluitkabels . SATA , of seriële geavanceerde technologie gehechtheid , drives werden geïntroduceerd in 2001 en , met ingang van april 2011 , zijn de meest gebruikte harde schijven . Wat je nodig hebt
schroevendraaier
schroefwerk
SATA-kabel
Punttang
PATA kabel
Molex naar SATA adapter
Toon Meer Instructions < br > SATA schijf installatie
1

Schakel de computer uit en ontkoppel alle kabels die zijn aangesloten op de buitenkant van de behuizing . Volg de instructies is in de handleiding van uw computer om de zijpanelen van de computer te verwijderen .

Draai 2 de schroeven die uitsteken vanaf de zijkant van uw nieuwe harde schijf , indien aanwezig . Schuif de vaste schijf in een lege sleuf in harde -schijfruimte van uw computer . De harde schijf bay bevindt zich meestal aan de voorkant van de computer , onder de optische drive bays .
3

Lijn de schroefgaten in de zijkant van de harde schijf met de gaten in de zijde van de drive bay . Steek de schroeven die bij uw harde schijf kwam in de gaten en draai aan de schijf vast te zetten . Je moet gebruik maken van twee schroeven aan elke kant van de harde schijf .

Steek 4 het ene uiteinde van de SATA- kabel aan op de SATA- poort aan de achterzijde van de harde schijf . Steek het andere uiteinde van de kabel aan op een SATA-poort op het moederbord van de computer . SATA poorten op uw moederbord zijn het meest waarschijnlijk oranje of zwart . Zij zullen lijken op de SATA- poort aan de achterkant van uw harde schijf . Raadpleeg de handleiding van uw computer om u te helpen de SATA-connector op uw harde schijf te zoeken .
5

Steek een van de beschikbare stroomkabels van voeding van de computer aan op de netaansluiting aan de achterkant van uw nieuwe harde schijf . Er zijn verschillende soorten van de voedingskabel , gebruikt men dat de kabel die is aangesloten op uw primaire vaste schijf lijkt . Als de voeding van de computer gebruikt grote vier - speldde Molex - stijl aansluitingen en uw harde schijf niet , sluit de Molex einde van een Molex naar SATA -adapter om een van Molex stroomkabels van de computer . Sluit het andere uiteinde van de adapter aan de macht connector van uw drive .
6

Monteer uw computer zaak volgens de instructie is in de handleiding van uw computer . Sluit alle kabels van de computer en zet de computer aan .
PATA schijven
7

Schakel uw computer uit en ontkoppel alle kabels die zijn aangesloten op de buitenkant van het geval . Volg de instructies is in de handleiding van uw computer om de zijpanelen van de computer te verwijderen .
8

Zet de jumper schakelaar op het achterpaneel van uw nieuwe harde schijf naar de "Slave "-stand met uw punttang . De juiste posities zijn gelabeld op het station top sticker of in de buurt van de jumpers op het achterpaneel .

Draai 9 de schroeven die uitsteken vanaf de zijkant van uw nieuwe harde schijf , indien aanwezig . Schuif de vaste schijf in de drive bay slot direct onder de primaire vaste schijf van uw computer . De harde schijf bay bevindt zich meestal aan de voorkant van de computer , onder de optische drive bays .
10

Lijn de schroefgaten in de zijkant van de harde schijf met de gaten in de zijkant van de drive bay . Steek de schroeven die bij uw harde schijf kwam in de gaten en draai aan de schijf vast te zetten . Je moet gebruik maken van twee schroeven aan elke kant van de harde schijf .
11

Trace de brede lintvormige PATA -kabel aangesloten op uw primaire vaste schijf totdat u een tweede aansluiting vinden . Lijn de bult op de bovenkant van de tweede connector met deuk aan de bovenkant van de poort aan de achterkant van uw harde schijf en steek de connector -poort .

Plug 12 een van de rechthoekige , vier - gespelde stroomkabels van voeding van de computer aan op de netaansluiting aan de achterkant van uw nieuwe harde schijf . Er zijn verschillende soorten van de voedingskabel , gebruikt men dat de kabel die is aangesloten op uw primaire vaste schijf lijkt .
13

Monteer uw computer zaak volgens de instructie is in de handleiding van uw computer . Sluit alle kabels van de computer en zet de computer aan .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Fastrack Zal niet herkennen va…
·Hoe kan ik Problemen met een m…
·Hoe PC Fans gebruiken 
·Hoe maak je een Seagate SATA 3…
·Hoe te verbinden met een draad…
·Over Barebones Computer Kits 
·Wat is een FAT32 schijf? 
·Sound Blaster X - Fi Problemen…
·Kenmerken van de Z - Max TM DM…
  Related Articles
Hoe maak je een harde reset op je iPad 
Hoe maak je een iPad verbinding naar een…
Kan u een upgrade van de harde schijf op…
Toegang krijgen tot mijn iPad als een Dr…
Het uploaden van foto's naar externe har…
Het wijzigen van de secundaire naar de p…
Hoe de onboard grafische kaart Secundair…
Hoe maak je een harde reset op de Pandig…
Kan ik Steek mijn externe schijf in mijn…
  Hardware Articles
·Hoe een HP Pavilion ZE5185 Demonteer 
·Intel Celeron Processor Specs 
·Online S30 Drive Array Specs 
·Tips voor het navullen van HP Inkjet Car…
·Hoe de Microsoft Mouse 1054 configureren…
·Hoe Hook WDTV Live to a Projector 
·Hoe je standaard van de NumLock toets wi…
·HP Scanjet Tutorial 
·Vergelijking van de D1341 en 3845 HP pri…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com