Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Tekstverwerking Software >> Content
OpenOffice Basic String Functions
OpenOffice Basic is een programmeertaal voor het automatiseren van OpenOffice die veel overeenkomsten met Microsoft Visual Basic for Applications , die wordt gebruikt om Microsoft Office te automatiseren heeft . Bij het programmeren in OpenOffice Basic , een aantal gemeenschappelijke functies die u gaat gebruiken zijn de string functies , die u toelaten om tekenreeksen op diverse manieren te manipuleren . Functies voor het analyseren van Strings

Als u informatie wilt over een string te krijgen , een gemeenschappelijke functie zul je vaak gebruikt is Len (string ) , waarin een getal dat de lengte van de string terug .

functies voor het krijgen en gebruiken ASCII Codes

Er zijn twee functies voor het ophalen en het gebruik van ASCII- codes , die tekens als getallen vertegenwoordigen . Asc (string ) geeft de ASCII-code voor het eerste teken van de opgegeven tekenreeks . Chr ( nummer ) neemt een aantal vertegenwoordigt een bepaalde ASCII-teken en geeft het karakter het vertegenwoordigt als een string .
Functies voor het vinden van tekst in Strings

ander methode voor het analyseren van strings is een string voor een bepaald teken of een reeks tekens zoeken . Om een ​​karakter of een serie tekens binnen een tekenreeks , gebruikt u de functie " InStr " , die twee vormen aanneemt : InStr (string , zoekstring ) en InStr ( startpositie , koord , zoekstring ) . De eerste vorm begint bij het ​​eerste teken en zoekt naar zoekstring , en de tweede vorm begint bij het ​​opgegeven teken in startpositie ( een aantal ) , en zoekt naar zoekstring . Bijvoorbeeld , InStr ( 8 , MyString , " : " ) doorzoekt myString voor een dubbele punt ( " : " ) met ingang van de achtste teken in de tekenreeks , terwijl InStr ( MyString , " : " ) zoekt naar een dubbele punt te beginnen vanaf het eerste teken .
functies voor toegang tot String onderdelen

Wanneer je toegang wilt tot slechts een deel van een string , zijn er drie functies die u kunt gebruiken . Left (string , lengte ) geeft het aantal tekens gespecificeerd in lengte van de opgegeven tekenreeks , beginnend van links , of eerste teken . Right (string , lengte ) geeft het aantal tekens gespecificeerd in lengte van de opgegeven tekenreeks , beginnend vanaf rechts , of laatste teken , en achteruit tellen . Mid (string , start , lengte ) geeft het aantal tekens gespecificeerd in lengte van de opgegeven tekenreeks , beginnend vanaf de positie in start . Daarom Links ( " Something " , 4 ) retourneert " Sommige " , Right ( " Something " , 4 ) retourneert " hing " , en Mid ( " Something " , 3 , 3 ) retourneert " eth " .
< br > Functies voor het formatteren van Strings

Wanneer u een tekenreeks die een bepaald type informatie , zoals een datum of een valuta hoeveelheid bevat , kunt u ervoor zorgen dat de string is opgemaakt een specifiek manier . De Format (string , formaat) functie doet dit , met behulp van een string voor het formaat dat gebruikt enkele speciale tekens om het programma precies hoe de string formatteren vertellen . Enkele van de meest voorkomende vorm tekens zijn " 0 " , die een aantal in die positie en een " 0" als er geen nummer bestaat, " # " , waarin een aantal in die positie , indien een nummer aanwezig is gespecificeerd , een periode , die een decimaal vertegenwoordigt , een komma , wat een scheidingsteken voor duizendtallen ( zoals in 1.000,00 ) vertegenwoordigt , en " $ " , die op het moment geconfigureerd valutasymbool op basis van locatie-instellingen van de gebruiker vertegenwoordigt . U kunt ook formatteren data met behulp van strings als " dd - mm - jjjj " .

Previous: Next:
  Tekstverwerking Software
·Hoe kan ik een pijl in OpenOff…
·Hoe te converteren naar Table …
·Verschillende tekenstijlen voo…
·Hoe registreer ik mijn Microso…
·Hoe zoeken en vervangen tekst …
·Hoe Word 2007 Snelle stijlen P…
·Hoe stel ik Tab Leiders in Wor…
·Hoe te Headers Bewerken 
·Hoe te Rolodex kaarten Print o…
  Related Articles
Hoe te Toevoegen Clip Art aan OpenOffice…
Hoe de taal van OpenOffice spellingcontr…
Hoe maak je een koptekst in een OpenOffi…
Afdrukken op indexkaarten gebruiken Open…
Hoe maak je een sjabloon voor een pagina…
Hoe te OpenOffice Writer Word - Processi…
Hoe te werken in OpenOffice 
Hoe te OpenOffice installeren Rpm 
Hoe te Etiketten Met OpenOffice Merk 
  Software Articles
·Hoe te Lines in QuickBooks Transacties S…
·Hoe te Ondertitels uitschakelen in MKV b…
·Hoe om WMV -bestand Maten Shrink 
·How to Get Rid van Paard van Troje Sheur…
·Hoe kan ik mijn Word 2007 Bewaar openges…
·Hoe kan ik een XLS bestand opslaan 
·Hoe te Compound Objects Vul Illustrator 
·Hoe te Graph logaritmische functies Met …
·Het verschil tussen Anti Virus & Spyware…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com