Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Tekstverwerking Software >> Content
Afdrukken op indexkaarten gebruiken OpenOffice en een Lexmark Z11 printer
Het kan voorkomen dat u wilt afdrukken op steekkaarten . Ze misschien gebruikt u voor recepten , voor het indienen van gegevens , of , als je een freelance schrijver , voor het indienen wenskaart of andere korte kopie naar uitgevers . Tijdens het afdrukken op regelmatige steekkaarten is moeilijker dan afdrukken op etiketten of op vellen speciaal ontworpen voor printers , het goede nieuws is dat het moeilijkste deel is het krijgen van alles in te stellen in de eerste plaats . Zodra u het opzetten van een sjabloon , dat is iets wat je maar een keer te doen , dan is de werkelijke input en printen is vrij eenvoudig . Wat je nodig hebt
Blanco 3 - door - 5 - inch indexkaarten
Toon Meer Aanwijzingen
Maak een OpenOffice Template
1

Open een OpenOffice tekstdocument .

Klik 2 op " Format " in het menu , dat gaat over de bovenkant van de pagina . Selecteer "Pagina " uit het drop-down menu . Dit zal een box genaamd " Pagina Stijl : . Default " Tabs lopen over de bovenkant van de doos . Als het tabblad "Pagina " niet is geselecteerd , klik dan op het.
3

U vindt de rubriek " Papierformaat " te zien in de linkerbovenhoek van het vak . Selecteer "User " in het vak " Format " . Stel de breedte tot 3 centimeter en de hoogte tot 5 centimeter . Selecteer "Landschap " als de oriëntatie .
4

U krijgt een foto van een witte rechthoek in de rechterbovenhoek van het vak "Pagina Style" zien . Dit vertegenwoordigt de pagina die u zojuist hebt ingesteld . Binnen de rechthoek zijn lijnen die de marges vertegenwoordigen . De marges kan breder zijn dan je wilt . Je kunt ze veranderen door de getallen in de " marges " dozen in de linker . U kunt de pijltjes gebruiken om de nummers te wijzigen , of u kunt de getallen te typen inch Wanneer u de instellingen voor de marges wijzigt , ziet u de marges wijzigt in de witte rechthoek . Dat geeft je een manier om visueel te beoordelen of uw marges waar u wilt dat ze zijn . Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de marges , klik op "OK . "
5

Het vak " Pagina Stijl " zal sluiten , en je zal terug worden gebracht naar de ingang gebied van uw document . U ziet een wit gebied, dat een enkele index kaart vertegenwoordigt .
Set Up Instellingen Printer
6

Werken in hetzelfde document die u gebruikte in deel 1
, klikt u op op " File " uit het bovenste menu , en kies vervolgens " Printerinstellingen . " Klik op " Eigenschappen " en klik vervolgens op ' Geavanceerd '. Onder " Paper /Output ", klik op " Papierformaat . " Dit opent een doos . In het vak , selecteert u " Index Card - 3x5in . " Klik op " OK " drie keer om de instellingen op te slaan en terug te keren naar het document .
7

De template is nu voltooid . Sla het op , door te klikken op " File " en vervolgens te kiezen voor " Templates " en " Opslaan. " Geef je template een naam , en selecteer een categorie waar je het zou willen verschijnen .
8

Tenzij je wilt kaarten af ​​te drukken op dit moment , kunt u het bestand sluit .
< br > Gebruik je template
9

Open je template door te klikken op " Bestand ", optie "Nieuw ", selecteer " Sjablonen en documenten , " selecteren " Sjablonen " in het linkerpaneel , en te kiezen voor " Mijn templates " ( of wat dan ook de map die u eerder hebt gekozen ) in het rechterdeelvenster . Dubbelklik op de naam van de sjabloon om deze te openen . Of als u een pictogram OpenOffice lade hebt , kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer " van sjabloon , " en selecteer vervolgens " Sjablonen " in het linkervenster , en de map en je template in de juiste .
< Br >

Typ 10 in het vak . Het vak vertegenwoordigt een index -kaart . Als u wilt gaan naar de volgende kaart , raakte Controle en Enter - dat toont een ander vak . U kunt schakelen tussen dozen met de Page Up en Page Down toetsen , of met behulp van de cursor .
11

Als u het papier in de lade van uw Lexmark-printer hebt , verwijdert u deze . Neem een ​​kleine stapel fiches en plaats ze tegen de rechterzijde van de papierlade . De kant van de kaart die u wilt afdrukken op moet worden naar u . De kaarten moeten worden geplaatst in de lade verticaal , zodat de korte zijde is parallel aan de vloer .
12 p Er is een papiergeleider aan de linkerzijde van de papierlade . Twee stukken uit te steken , wijzend naar u toe . Knijp ze voorzichtig samen met uw vingers . Dit zal de papiergeleider ontgrendeld en kunt u om het te verplaatsen . Schuif deze langzaam naar rechts . Het kan een beetje plakken , maar forceer het niet . Schuif het gewoon zachtjes . Het kan helpen om het begeleiden van links met een vinger . Verplaats de papiergeleider helemaal naar rechts totdat deze strak tegen de stapel fiches .
13

Ga terug naar uw document . Selecteer " File " en " Afdrukken. " Uw kaarten zullen nu afgedrukt . Als u gebruik maken van al de kaarten in de printer , voeg meer .
14

Wanneer u klaar bent met afdrukken , schuift u de printer gids terug over naar links . Ga terug naar uw document . U kunt uw werk op te slaan of gooi hem weg . De lege sjabloon zal klaar zijn om de volgende keer dat u wilt afdrukken op kaarten weer te gebruiken .

Previous: Next:
  Tekstverwerking Software
·Hoe te Headers maken in Works 
·Hoe te Email naar een ontvange…
·Hoe te converteren naar TXT DO…
·Hoe te Borders op papier afdru…
·Hoe maak je een receptenboek o…
·Hoe te Onleesbare tekens in Wo…
·Hoe maak je een webpagina make…
·Hoe een Edited Word-document h…
·Hoe te WordPerfect 7 converter…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe te Kalenders afdrukken naar een PDF-…
·Hoe te redigeren in Adobe 9 
·Hoe te Oracle's Database Capaciteit Moni…
·Hoe je gebeurtenissen die langer duren d…
·Hoe te verwijderen Trend Micro 
·Hoe Page Numbers verbergen in Word 2007 
·Hoe Beat Niet Druk op de rode knop 2 
·Hoe te kopiëren , plakken en Split naar…
·Hoe kan ik een Word- in Acrobat 8 Vervan…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com