Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Utility Software >> Content
Hoe werkt Net Utility van Apple doen?
Network Utility wordt geleverd bij elke Mac . Het is een handig hulpprogramma dat u kan helpen internet-en netwerkverbindingen . Bij geopende Network Utility , zult u merken negen tabbladen aan de bovenkant van het programmavenster . Elk tabblad biedt een netwerk-tool die u kunnen helpen uw netwerkverbinding diagnosticeren en het verwerven van informatie . Info Tab

Het tabblad
info biedt u algemene informatie over uw netwerkverbindingen . De meest nuttige informatie op dit tabblad zijn " Hardware Address " en "IP-adres ". De hardware -adres is ook bekend als de computer het MAC-adres , en kan identificatie van uw computer via een netwerk . Het is echter mogelijk om een MAC -adres te wijzigen , zodat in gedachten . Als u op de "Network Interface " drop-down menu kunt u de verschillende manieren waarop u kunt gebruiken om een ​​verbinding met een netwerk te bekijken . Op de meeste computers zal dit " Ethernet ", " draadloos " en " FireWire tonen . "
Netstat /AppleTalk

Netstat
is een tool ontworpen met netwerkbeheerders in mind . Het is niet zinvol om de gemiddelde gebruiker echter . U kunt een paar nuttige dingen mee doen , zoals het bekijken van alle computers op het netwerk door de naam en het bekijken van netwerkverbindingen uw eigen computer . U voert deze taken door te kiezen voor " Toon routing table informatie " of " Toon de status van alle huidige socket verbindingen , " respectievelijk . Na het kiezen van een van deze opties die je nodig hebt om te klikken op de " Netstat " knop om de relevante data te laden . Het tabblad AppleTalk is zeer vergelijkbaar met Netstat maar gebruikt voor AppleTalk protocollen , die niet zoveel gebruikt worden meer en wordt niet ondersteund in Snow Leopard .
Ping

Ping is een handig hulpmiddel om te controleren of een internetadres functioneert . Pingen van een adres met zich meebrengt het verzenden van een klein beetje van de gegevens uit , en ervoor te zorgen dat het terug is gestuurd . Dit is een handige tool om te gebruiken om te controleren of een website is omhoog of omlaag als de website niet in uw Internet browser zal laden . Ook als u vermoedt dat uw internetverbinding down is , kunt u sites die nooit naar beneden zijn , zoals de grote zoekmachines om je theorie controleren pingen .
Lookup

Lookup
is een instrument voor het verwerven van informatie over een website of een specifiek IP-adres . Met behulp van het menu drop-down geeft u opties die u kunt opzoeken . Een " Name Server " lookup op een website zal u de webhost naam te geven . Met behulp van de " MX-record " lookup zal informatie over de e-mail service provider voor een website opleveren .
Traceroute

De traceroute tool zal u toelaten om de route van te zien gegevens verzonden tussen u en de server die een IP-adres wordt gehost op . De tool toont je alle servers die uw gegevens passeert langs de weg naar het IP-adres . Deze tool is handig voor het oplossen van verbindingen problemen waar data wordt steeds geblokkeerd op een bepaald punt in zijn uitzending . Het kan ook worden gebruikt om de snelste download mirror server halen bij het downloaden van bestanden van een website .
Whois

De Whois Internet -database wordt informatie opgeslagen over de website -adressen en die ze zijn geregistreerd om . De standaard whois server werkt goed voor de meeste internetadressen . U kunt informatie over de registrant , hun adres , welke host ze met en registratie initialisatie en vervaldata geregistreerd verwerven .
Vinger

Vinger
is vergelijkbaar met de status updates op Facebook en Twitter . U kunt de gebruiker vinger om te controleren of je vrienden online zijn , hoewel dit verouderde instrument wordt niet veel meer gebruikt . Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1971 , dus het is vrij oud . U kunt het gebruiken om te plaatsen. Plannen bestanden naar uw profiel dat vergelijkbaar is met blog posts zijn . Het beste gebruik van de vinger is tegenwoordig een gebruikersnaam typen in Vinger aan informatie over aanmeldstatus en hoe lang het geleden is dat de gebruikersnaam laatst ingelogd
Port Scan

Port Scan is voor het scannen welke poorten open zijn op een specifiek adres . Poorten worden gebruikt voor specifieke netwerkverkeer , bijvoorbeeld , wordt poort 80 gebruikt voor internetwebsites . Gebruik Port Scan naar poorten van uw eigen computer te scannen door het intikken van de naam van het netwerk van uw Mac , gevolgd door " . Local" . Toepassingen zoals instant messaging en file sharing software gebruik maken van alle verschillende poorten . Als je er een hebt die niet correct is het aansluiten , kan het zijn dat uw firewall -software is het blokkeren van de haven het programma gebruikt . U kunt Port Scan gebruiken zodat u houden u firewall actief is , en stel het gewoon aan de poort die het programma vereist openen.

Previous: Next:
  Utility Software
·Hoe te Proxy Servers zoeken vo…
·Kan je installeren Norton GoBa…
·Hoe om verwijderde bestanden t…
·Hoe te Roboform gegevens naar …
·Hoe te eFax verwijderen 
·Hoe te Pareto Logic Verwijder 
·Hoe werkt LogMeIn Get Thru de …
·Hoe te converteren naar ISO UM…
·Hoe te converteren naar Archos…
  Related Articles
Wat is WYSIWYG ? 
Wat is een zwevende werkbalk ? 
Wat is een tekstverwerker ? 
Wat is Microsoft Office Suite ? 
Wat is het doel van de Thesaurus in een …
Wat is Corel WordPerfect ? 
Wat Program Leest Doc bestanden ? 
Wat Is Microsoft Works 7.0 ? 
Wat is Wordperfect ? 
  Software Articles
·Wat is ERP- data ? 
·Hoe te ODT converteren naar DOC 
·Microsoft Office Home Edition installere…
·Hoe je eigen stempels delen in Adobe Acr…
·Hoe maak je een Tekenpapier in Word 2007…
·Boardmaker instructies 
·Hoe u Microsoft Word-documenten koppelen…
·Hoe te DWG Wissel naar PDF 
·Hoe kan ik een gebruiker toe aan Skype o…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com