Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Database Software >> Content
Wat is Oracle Tablespace ?
In de hersenen , axonen vormen de paden van de communicatie tussen de hersenen en het lichaam . Tablespaces treden veel op dezelfde manier , die als brug tussen de fysieke en logische componenten van een Oracle -database . Tablespaces bevatten de objecten die gegevens opslaan , zoals tabellen , indexen , rollback segmenten en gematerialiseerd uitzicht . Standaard , Oracle creëert twee tablespaces bij de installatie : SYSTEM en SYSAUX . Natuur

Databestanden
vertegenwoordigen de fysieke structuur van de tablespace , terwijl tablespaces functioneren als logische opslageenheid voor deze datafiles . Databases kunnen een of meer tablespaces , en elke tabelruimte kan een of meer datafiles hebben . De ruimte op de harde schijf wordt ingenomen door alle datafiles bepaalt de werkelijke grootte van een eetlepel , met extra geheugen en fysieke schijfruimte toegewezen als er meer datafiles worden gemaakt .
Logische Structuur

Oracle tablespaces kunnen worden onderverdeeld in segmenten , mate en blokken . Segmenten worden beschouwd als de logische eenheid van opslag voor de database. Tabellen, indexen , clusters of andere opslag - gerelateerde objecten vormen een segment, dat in verschillende tablespaces kunnen wonen . Een mate dekt continue blokken - de kleinste opslageenheid in een Oracle -database , variërend in grootte van 2 kilobytes en steeds in veelvouden van twee tot 32K - . In een segment
Soorten

de SYSTEM eetlepel slaat de data dictionary voor de database , terwijl SYSAUX winkels metagegevens die zich voortplanten in SYSTEM . Naast de standaard tablespaces , zou elke database minstens een tijdelijke tablespace tijdelijke bestanden tegemoet . Oracle ondersteunt Bigfile tablespaces dat slaan een groot bestand en alleen gebruikt in platforms die grote bestanden te ondersteunen . UNDO tablespaces gespecialiseerd in het onderhouden van UNDO data gegenereerd tijdens data - manipulatie operaties .
Standaard SYSTEM

De SYSTEM eetlepel , die online zo lang als de database blijft open is , zal opslag PL /SQL programma en een aantal data . Kleine databases kunnen overleven op de SYSTEM eetlepel alleen, maar Oracle raadt het houden van gegevens in een aparte tablespace .

Previous: Next:
  Database Software
·Hoe de String in SQL Lees 
·Hoe je alle Triggers uitschake…
·Hoe de code uitschakelen voor …
·Hoe de sluizen in Oracle SQL c…
·Hoe maak je een hyperlink toev…
·Hoe om te controleren Oracle D…
·Toegang tot een Query en kolom…
·Hoe je titels op Switchboard i…
·Hoe maak je een query met behu…
  Related Articles
Wat is WYSIWYG ? 
Wat is een zwevende werkbalk ? 
Wat is een tekstverwerker ? 
Wat is Microsoft Office Suite ? 
Wat is het doel van de Thesaurus in een …
Wat is Corel WordPerfect ? 
Wat Program Leest Doc bestanden ? 
Wat Is Microsoft Works 7.0 ? 
Wat is Wordperfect ? 
  Software Articles
·Hoe de codes verwijderen in een WordPerf…
·Hoe te Ruler Units Verandering in GIMP 
·Hoe je Remote Desktop control gebruiken …
·Hoe maak je een map converteren naar MP4…
·Hoe kan ik dit oplossen van een virus in…
·Hoe je MS Office Verwijderen uit het reg…
·Hoe te Win32 Trojan verwijderen 
·Hoe maak je een zip-bestand uitpakken 
·Hoe maak ik een begroting grafiek ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com