Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Het effectieve bereik van Bluetooth
Bluetooth , vernoemd naar de 10e-eeuwse Deense koning Harald Blatand ( Bluetooth ) , is een technologie-industrie specificatie voor korte afstand draadloze connectiviteit . Het wordt gebruikt om kleine persoonlijke netwerken , die kan bestaan ​​uit computerapparatuur , telefoons , PDA's , printers en digitale camera's te creëren . Bluetooth werd oorspronkelijk uitgevonden door het Zweedse bedrijf Ericsson in 1994 . Bereik

Bluetooth 1.0 kan aansluiten tot acht apparaten binnen een straal van ongeveer 33 meter met een capaciteit , of bandbreedte , van 700Kbps . Een latere wijziging van de Bluetooth specificatie , Bluetooth 2.0 , kunnen worden overgebracht van 2.1Mbps binnen een straal van ongeveer 100 meter. Bluetooth 3.0 , vastgesteld in 2009 , verhoogde bandbreedte tot 24 Mbps , terwijl de Bluetooth 4.0 -specificatie , aangenomen in 2010 , heeft een theoretisch bereik van maximaal 200 meter. De Bluetooth -specificatie staat een minimum aantal van 33 meter , maar het maximale bereik wordt alleen bepaald door het vermogen van het apparaat .
Frequentieband

Bluetooth -technologie
actief in de industriële , wetenschappelijke en medische frequentieband van het radiospectrum tussen 2,4 en 2,485 gigahertz . Deze frequentieband is beschikbaar en zonder licentie in de meeste landen . Het is ook dezelfde frequentieband gebruikt door het Institute of Electrical and Electronics Engineers 802.11 suite van normen - 802.11b en 802.11g - ook wel bekend als Wi - Fi
WPAN < br . >

Bluetooth
is eigenlijk de commerciële naam voor de IEEE-standaard 802.15 , of wireless personal area network , en is niet bedoeld om direct aan de IEEE 802.11-standaarden kunnen concurreren . Het is bedoeld om de vorming van een netwerk van data en /of spraak inrichtingen , bekend als een piconet , in een zeer klein gebied mogelijk . Een apparaat op de piconet wordt aangewezen de kapitein en alle andere apparaten zijn slaven . De communicatie vindt plaats tussen master en slave en vice versa , maar nooit rechtstreeks tussen slaven .
Beperkingen

Het onvermogen van Bluetooth-apparaten om efficiënt in de nabijheid van functioneren Wi - Fi-signalen is een van de grootste nadelen van de technologie . Het effectieve bereik van Bluetooth wordt verminderd door interferentie met Wi - Fi en de genoemde cijfers gaan uit van een omgeving zonder Wi - Fi- apparatuur . Inderdaad , Bluetooth duurde vele jaren om zich te vestigen in de markt en nog steeds geconfronteerd met zware concurrentie van nieuwere standaarden , zoals Ultra Wideband , die hogere datasnelheden en co - bestaan ​​heel gelukkig met Wi - Fi aan te bieden. Echter , op voorwaarde dat er geen Wi - Fi-netwerk interface- kaart of access point binnen ongeveer 6 meter van een Bluetooth- piconet wordt geplaatst en slechts een klein aantal piconetten actief zijn in het gebied , is het mogelijk voor Bluetooth en Wi - Fi te coëxisteren zonder grote problemen .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe het opzetten van een HP De…
·Hoe maak je een Wi-Fi interne …
·Hoe kan ik draadloos toegang i…
·Draadloze communicatietechnolo…
·Hoe maak je verbinding met een…
·Hoe maak je een Flash Disk Geb…
·Hoe maak je een draadloze netw…
·How to Set Up Thuis Wireless L…
·Hoe u op een Wireless Adapter 
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe een Belkin Wireless G Router gebruik…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe vindt u uw Wireless Security Number 
·Hoe maak je een computer aansluiten op e…
·Hoe krijg ik toegang tot een map op een …
·Lijst van Networking Protocols 
·Soorten Broadband Communication 
·Het verschil tussen een client -server a…
·Wat is Application Layer Protocol ? 
·Hoe te gebruiken Een telefoonlijn voor i…
·Hoe de Telnet Titelbalk Wijzig 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com