Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wat is een WEP-sleutel ?
Wired Equivalent Privacy of WEP , is een netwerk security -functie gebruikt met draadloze netwerken . De WEP-sleutel is de veiligheidscode die een groep computers , printers of andere apparaten in staat stelt op het netwerk om informatie die verborgen is voor apparaten buiten het netwerk uitwisselen . De toetsen zijn meestal ingesteld op Wi - Fi- routers of adapters , en ze moeten overeenkomen voor de apparaten te communiceren . Echter, aangezien de toetsen snel worden gekraakt en zijn niet de meest betrouwbare optie beschikbaar is , gebruik van WEP-sleutels is snel aan het verdwijnen . Sleutel Soorten

Er zijn drie hoofdtypen van WEP-sleutels : Een standaard 64 - bits WEP-sleutel , een 128 - bits WEP-sleutel en een 256 - bits WEP-sleutel . De 64 - bit sleutel is de kortste en de zwakste beveiliging , terwijl de 256 - bit is de sterkste . Algemene netwerkgebruikers draadloos gebruiken meestal een 64 - bits of 128 - bits setup , omdat de volledige 256 - bit beveiliging is niet nodig .
Code Naming

WEP-sleutels
zijn een reeks getallen van 0 tot 9 en de letters a tot en met F. de lengte van de letters is afhankelijk van het type beveiligingssleutel het netwerk wordt gebruikt . Een 256 - bits sleutel is de langste , terwijl een 64 - bit sleutel is de kortste . Een 64 - bits sleutel is 10 tekens lang , een 128 - bit sleutel is 26 tekens lang zijn en een 256 - bit sleutel is 58 tekens lang . Hoe langer de code , hoe moeilijker het is voor hackers of virussen in te breken en mogelijk de beveiliging in gevaar brengen .
Authentication

WEP-sleutels
worden geverifieerd met behulp van twee methoden: Open systeem authenticatie en gedeelde sleutel authenticatie . In open systeem authenticatie , de WEP-sleutel is niet geheimzinnig , en elk systeem deelt een random gegenereerde sleutel voor een korte periode van tijd . Met gedeelde sleutel verificatie , wordt een WEP-sleutel nodig om de netwerken om gegevens die wordt gedeeld associëren en te versleutelen . Het systeem werkt als een wachtwoord , maar is niet per se de meest veilige methode voor het netwerk delen van gegevens , omdat de sleutel kan worden geopend en gedecodeerd .
Vinden van WEP- sleutels

om de WEP-sleutel te bepalen , handmatig een computer te verbinden met de draadloze router . Open een webbrowser en voer " http://192.168.1.1/" in de adresbalk . Voert u "admin " in het wachtwoordveld . Als u een gebruikersnaam en wachtwoord reeds hebt ingesteld , en vervolgens die informatie plaats . Klik op het tabblad " Wireless " en selecteer vervolgens " Wireless Security . " Een lijst van de WEP-sleutels te geven . Als er meerdere sleutels weergegeven , selecteert u de eerste.

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe kan ik een laptop te maken…
·Hoe je Cisco Wireless configur…
·Hardware Onderdelen van Draadl…
·Over Netgear Wireless Routers 
·Hoe je Wireless N drivers te i…
·I Am Not Oppakken WPS op een d…
·Hoe kan ik een ad hoc Wi - Fi-…
·Hoe maak je een Wi-Fi USB Conn…
·Wi- Fi Beschrijving 
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik een Internet-verbinding voor …
·Voordeel van VNC Application 
·Hoe je DHCP gebruiken op Linksys 
·Waarom Computers verliezen hun Signaal ?…
·Hoe maak je een statisch IP in een Netwe…
·Hoe de NETGEAR WGPS606 Reset 
·Hoe te installeren Wireless in een Hotel…
·Hoe maak je een CC Proxy gebruiken 
·Regels en Richtlijnen voor de Ethernet -…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com