Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Virtual Networks >> Content
De verschillen tussen VPN en Proxy
VPN staat voor Virtual Private Network . Het is een werkwijze channeling een verbinding over een publiek medium , zoals het internet, met behoud van privacy niveaus normaal op een prive netwerk . Een proxy -server handelt namens een andere computer . Het grijpt in een verbinding tussen twee computers en geheim voert de taken van een van de twee , zonder de ander te realiseren is het omgaan met een proxy . Op het eerste gezicht , VPN's en proxies lijkt volledig los . Er is echter een gebied van netwerken waar de twee strijden om marktaandeel . IP Address Change

Beide VPN en proxy servers bieden het publiek de mogelijkheid om hun IP- adres te wijzigen . Regelmatige communicatie netwerk omvat een client en een server . De client initieert contact door een verzoek te sturen naar de server voor een resource . De server reageert door het leveren van de bron . De server heeft het IP-adres van de cliënt weet of het kan niet leveren . De proxy -server maakt het verzoek namens en relais de respons zonder de client en de server in direct contact van de cliënt . De VPN omvat de cliënt in zijn eigen netwerk en adressen uitgaande pakketten op het internet met het IP -adres van de gateway -server . Zo bieden beide anonimiteit door verschillende methoden .
Doel

De directe vergelijking tussen VPN en proxy- servers is alleen relevant in diensten aan het grote publiek . Een client maakt gebruik van het systeem op de server toegang tot het IP-adres van zijn pc te vermijden . Dit wordt ook rond de regionale beperkingen op een aantal diensten . Tv-stations bieden hun programma's op hun websites , maar alleen aan klanten in hun eigen land . Een proxy -server of een VPN gevestigd in hetzelfde land als de TV-zender presenteert het verzoek om de website van een IP-adres in het land van de zender en daarna kanalen het antwoord terug naar de client in een ander land .
< br >
Methode

de VPN
bevat de client-computer als deel van zijn prive-netwerk . De verbinding met de cliënt kan passeren verschillende netwerken , geen van die gecontroleerd worden door de netwerkbeheerder . Om de privacy te waarborgen , de datapakketten passeren tussen de externe computer en het netwerk zijn volledig gecodeerd , met inbegrip van de controle gegevens in de headers van de packets . Dit maakt het niet in staat is de routering van het pakket en dus het hele pakket wordt geplaatst in een ander pakket voor transport . Dit heet " inkapseling " en het transport methode heet ' tunneling . " Proxy servers gebruiken geen tunneling . Zij kunnen gebruik maken van veiligheidsprocedures en versleutelen van de data in pakketjes , maar ze hebben niet het hele pakket te versleutelen .
Vergelijking

Proxy-servers zijn makkelijker en goedkoper om toegang te krijgen dan VPNs . De VPN-client heeft speciale software geïnstalleerd op de pc om inkapseling te beheren . De opstelling van een proxyserver vereist alleen dat de gebruiker invoert , hetzij het ​​adres van de proxyserver in de netwerkinstellingen van de browser , of toegang tot de website van de proxy- server en voert het adres van de doelserver . Sommige proxy servers zijn gratis, terwijl anderen worden aangeboden als een abonnementsdienst . VPN's zijn alleen beschikbaar op abonnement.

Previous: Next:
  Virtual Networks
·Hoe maak je een VPN Splash Scr…
·Hoe het opzetten van een draad…
·Hoe maak je verbinding een Bla…
·Hoe het opzetten van een VPN V…
·Hoe te Remote Access Via een V…
·Hoe te Remote Access configure…
·Hoe het opzetten van een Micro…
·Hoe het opzetten van een VPN R…
·Mijn Cisco VPN is traag in Mic…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een Hacking Klacht indienen 
·Hoe maak je een 9 - Pin Null Modem Cable…
·Hoe te gebruiken SIP VoIP 
·Wat is een HDMI -kabel categorie 2 ? 
·Soorten Internet Authentication Service …
·Wat zijn de voordelen van Client Server …
·Hoe te VLC streamen naar Blu - Ray 
·Hoe een Hacker Catch 
·Hoe afmelden Van Bizcommunity 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com