Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Soorten Computer Networking Applications
Uw computer kan met een andere computer te communiceren in de straat , door de stad , in het hele land en over de hele wereld , dankzij een breed scala van netwerken . Het World Wide Web is een systeem van onderling verbonden informatiebronnen , zou het echter betekenisloos zijn als netwerken waarmee computers toegang tot informatie en met elkaar communiceren . LAN

Een lokaal netwerk of LAN , is een aansluiting van computers binnen een klein gebied , zoals een kantoor , een gebouw of meerdere gebouwen dicht bij elkaar . Lokale netwerken kan net zo breed als het aansluiten van computers binnen een college campus , of zo eenvoudig als het koppelen van twee computers in een huishouden . Een LAN is relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten netwerktoepassingen , en kan worden gebouwd met bedrade of draadloze verbindingen . Lokale netwerken opereren binnen een bescheiden geografisch gebied , maar door een verbinding met andere grotere netwerken , is het bereik van een draadloos netwerk is sterk uitgebreid .
MAN

Wanneer twee of meer lokale omgeving netwerken met elkaar verbonden zijn bekend als metropolitan Area Network of MAN . Veel LAN's binnen een stad zijn vaak gekoppeld aan een MAN door zeer hoge snelheid verbindingen , zoals glasvezelkabel . In veel gevallen metropolitan area netwerken worden beheerd door een overheidsinstantie , of een groot bedrijf , zoals een kabel -tv provider , die diensten beschikbaar zijn voor een stad en voorsteden te maken . In veel gevallen , inclusief metropolitan area netwerken zijn belangrijke schakels tussen de kleinere , lokale LAN , en de enorme bereik van een wide area network .
WAN

wide area network , die bekend staat als een WAN , bestrijkt een brede geografische gebieden , zoals een staat , een regio of een heel land . Een WAN kan worden self-contained , maar bijna altijd verbindt met andere lokale en metropolitan area netwerken . Wide area netwerken maken gebruik van netwerkapparatuur , dat is zeer kostbaar en worden vooral beheerd door grote bedrijven of communicatie- bedrijven die moeten gegevens over een uitgestrekt gebied te delen . Als voorbeeld , zou een grote retail drogisterijketen een WAN te gebruiken voor klanten recept informatie . Een klant kan dan een recept te vullen op een locatie , en door middel van een wide area network , kan die informatie worden benaderd voor een vulling op elke locatie de retailer heeft wereldwijd .
SAN

Storage area Networks , een zogenaamde SAN , zijn een variatie van een LAN . Het belangrijkste doel van een SAN is de opslag van grote hoeveelheden data die kan worden opgehaald bij een hoge snelheid . Storage area netwerken worden vaak gebruikt door bedrijven die brede databases te behouden . Mediabedrijven die grote hoeveelheden video- editing voordeel uit te voeren met behulp van Storage Area Networks vanwege hun hoge overdrachtsnelheden .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Power Line Communication Techn…
·Kenmerken van een UDP- header 
·Hoe te lokaliseren & Trace een…
·Computer Instellingen voor Net…
·Hoe maak je een poort met behu…
·Hoe om te doen Password Recove…
·Wat is een ILO -kaart ? 
·Hoe je Real Media bestanden in…
·Netwerken & Distributed System…
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe Hook Up een Ativa Computer Router 
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een draadloze computer modem…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe Computer Draadloze verbindingen Verb…
  Netwerken Articles
·Hoe je Comcast breedband-snelheid Test 
·Hoe een interne modem Identificeer 
·Hoe te Laat Apache verbinding maken met …
·Hoe de Netgear WGR614v5 Wireless Router …
·Hoe je je IP veranderen naar een specifi…
·Wat zijn IP-adres Blacklisting ? 
·Hoe een RJ45 Patch Panel Wire 
·Hoe maak je een VNC -server installeren …
·Hoe je Ethernet-adres wijzigen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com