Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Soorten UTP-kabel configuraties
UTP , of niet-afgeschermde twisted pair , kabels worden gebruikt in high - speed netwerken en internetverbindingen voor computers , servers en zelfs een aantal multifunctionele printers . Vaak deze kabels worden aangeduid als Ethernet- kabels of Cat 5 bekabeling voor de categorie 5 UTP -kabels . Er zijn twee soorten bekabeling configuraties in UTP-kabels , alsmede twee soorten aansluitingen worden gebruikt om verbindingen te maken met apparaten en wand aansluitingen . Solid

Solid UTP kabels zijn opgebouwd uit grotere massieve draden niet op elkaar gedraaid . Solid UTP-kabel wordt vooral gebruikt binnen de structuur van een gebouw , want het is meer gevoelig voor schade als gevolg van externe krachten en het is meer onbuigzaam in zijn fysieke aard .
Gestrande

Stranded UTP kabels zijn opgebouwd kleinere draden die aan elkaar zijn gevlochten om een grotere draad vormen . Stranded UTP kabels zijn flexibeler dan stevige UTP-kabels , dus ze zijn goed voor het verpakken rond hoeken , meubels en andere obstakels zonder verlies van zoveel verbindingssnelheid . Stranded UTP kabels zijn ook in staat om te weerstaan ​​veelvuldige aansluit of loskoppelt van de draad van verbindingen .
Connections

RJ45 -aansluitingen
zijn de enige soort connector je vindt op een UTP-kabel . Deze aansluitingen eruit als grote telefoonsnoer jacks , met een tab aan de ene kant die het mogelijk maakt de kabel te worden aangesloten op een aansluiting maar op een manier . Er zijn twee varianten in de RJ45 -aansluitingen , ondanks het feit dat ze er hetzelfde uitzien eenmaal aangesloten op de kabel . Voor vaste UTP -kabels , het jack heeft een scherpe clip die snijdt in de isolatie en de contacten van de draad de draad door te grijpen naar het van beide kanten . Voor gestrande UTP-kabels , is een jack met kleine , scherpe tanden gebruikt . Dit RJ45 wordt opgedrongen aan het einde van de draad , waardoor contact met alle kleinere draden gehuisvest binnen .
Categorieën

Verschillende categorieën UTP kabels
bestaan ​​. Telefoondraden worden als categorie 1 kabels en laten alleen spraakcommunicatie te gaan over een 1 Mbps -verbinding . Categorie 2 -kabels bieden een 4 Mbps -verbinding voor LOCALTALK computernetwerken en spraakcommunicatie . Categorie 3 -kabels bieden een 16 Mbps verbinding die een 10BaseT Ethernet-verbinding te geven . Categorie 4 kabels geven een 20 Mbps verbinding en faciliteren Token Ring -netwerken , die zelden worden gebruikt vandaag . Categorie 5 kabels geven een 100 Mbps -verbinding of een 1000 Mbps -verbinding , afhankelijk van wanneer de draad telt het gebruik van twee of vier paar draden . Twee paar draden zorgen voor een 100Base T Ethernet-verbinding , terwijl een vier - pair kabel zorgt voor een Gigabit Ethernet-verbinding . Categorie 6 kabels zorgen voor snelheden tot 10.000 Mbps en ook een Gigabit Ethernet-aansluiting te vergemakkelijken .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe te Outside Poorten op PIX …
·Hoe je twee computers Link 
·Hoe om het te beheren Onderste…
·Hoe Network Magic Upgrade Heri…
·Hoe kan ik Flash media bestand…
·Stroom Reservation Protocol 
·Westell 6100 Installatie-instr…
·Hoe doet u mee Twee PCs Togeth…
·Wat Is Koud Klonen ? 
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Hoe kan ik Boost het bereik en de kracht…
  Netwerken Articles
·Hoe te netwerkprinter installeren op Win…
·Hoe je Linksys Instellingen bewerken 
·Hoe een Active Directory Domain Network …
·Hoe maak je een Ethernet Driver Install 
·Hoe te testen DNS prestaties 
·Hoe in te loggen op een Studentenportal 
·Hoe maak je een Wireless Chipset zoeken 
·Hoe maak je een Wireless Accesspoint con…
·Hoe maak je een Crossover Tell Van een r…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com