Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Computer Definitie van Protocol
Protocollen zijn de talen voor computers . Protocollen bieden twee computers te communiceren via media zoals draadloze of bedrade technologieën . Aantal computer protocollen worden gebruikt . Maar de meest voorkomende is TCP /IP , dat de taal van de Internet . Een protocol kan toestaan ​​twee of een paar duizend computers te communiceren op een netwerk . Betekenis

Net als elke andere taal , computers vereisen een set regels voordat ze informatie kunnen delen . Dit geldt ook voor e-mail , bestanden delen , afdrukken naar een netwerkprinter of het bekijken van een webpagina . Netwerk tot stand is gebracht wanneer het protocol op de client of de server computer is geïnstalleerd . Elke computer moet de geïnstalleerde protocol om te communiceren en delen van bestanden en printers .
Soorten

Verschillende soorten protocollen
bestaan ​​voor kleine tot grote netwerken . Kleine netwerken gebruik maken van eenvoudige protocollen zoals NetBEUI , maar de meeste netwerken hebben meer geavanceerde protocollen waarmee computers op verschillende router subnetten te communiceren . Omdat het internet op de " buitenkant " van een particulier netwerk , wordt het TCP /IP- protocol gebruikt voor communicatie over de router subnetten . Andere protocollen omvatten IPX /SPX en AppleTalk .
Hardware

De belangrijkste hardware gebruikt voor protocol communicatie is een netwerkkaart , een medium en een router of hub . Een netwerkkaart kan een draadloze kaart of een bekabelde verbinding. De router kan ook bedraad of draadloos . Veel populaire merken van routers hebben bedrade en draadloze verbindingen . Voor kleine , thuisnetwerken , een eenvoudige hub is voldoende.
Identificatie
p De gebruiker of beheerder kan doorgaans bepalen welk protocol draait op het netwerk door de herziening van de instellingen op de netwerkserver . Als gebruikers toegang tot het internet , dan is het TCP /IP- protocol is geïnstalleerd . Novell- netwerken maken gebruik van IPX /SPX en Apple computers gebruiken AppleTalk . Netwerken kunnen ook gebruik maken van verschillende protocollen om te communiceren met verschillende platforms , dat heet een heterogene omgeving .
Overwegingen

Voordat een netwerkomgeving , de beheerder moet beslissen wat type servers worden gebruikt om gebruikers te authenticeren . Dit zal het belangrijkste protocol dat op het netwerk voor de communicatie te bepalen . Als de beheerder van een server die een ander protocol dan wat er momenteel is geïnstalleerd op het netwerk gebruikt installeert , alle client machines vereisen een nieuw protocol installatie te communiceren met de server .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·De gemiddelde prijs van Data C…
·Managed Switch Vs . Router 
·Wat is een printer Duty Cycle …
·Hoe maak ik een computer inste…
·Hoe te gebruiken NLIST om IP-a…
·Welke tools kunnen worden gebr…
·Wat is een Socket Connection ?…
·Hoe te verbinden de PTZ1000 om…
·De beste manier om mijn TV Ove…
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe Hook Up een Ativa Computer Router 
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een draadloze computer modem…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe Computer Draadloze verbindingen Verb…
  Netwerken Articles
·Hoe een Aircard beveiligen om een mobiel…
·Hoe kan ik een laptop Wireless Card Gebr…
·Hoe je twee kabelmodems gebruiken Met Sh…
·Een thuisnetwerk installeert 
·Ethische kwesties van Computer Hacking 
·Hoe te verbinden uw mobiele telefoon om …
·De beste manier om Set Up Remote Access …
·Hoe software te implementeren via een ne…
·Hoe te Telnet Server 2003 installeren 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com