Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
SNMP onderliggende protocollen
Het Simple Network Management Protocol ( SNMP ) is oorspronkelijk ontworpen om netwerk- apparaten, zoals routers en switches te beheren . De drie componenten die deel uitmaken van SNMP- architectuur zijn : managers , agenten en MIB's . Managers omgaan met de data afkomstig van agenten . MIB's , of Management Information Bases , toestaan ​​dat een manager om de data afkomstig van de agenten te vertalen . SNMPv3 is de meest recente versie van het protocol . Het extra beveiliging aan het protocol gebruik van SNMP ging dan netwerkapparaten en in het beheer van servers , computers en andere delen van een netwerk . Waar SNMP Comes From

De onderliggende protocol voor SNMP is TCP /IP . De Internet Engineering Task Force ( IETF ) gepubliceerd RFC 1157 , de aanbeveling dat TCP /IP -netwerk zijn beheersbaar . SNMP is een van de twee protocollen overwogen deze eis . De ander protocol was de Common Management Information Protocol over TCP /IP ( CMOT ) . CMOT was echter slechts een ontwerp was in 1990 toen SNMP werd geselecteerd .
Hoe SNMP werken

Wanneer een beheerder nodig heeft om het even welk type van het management uit te voeren op een netwerk apparaat , gebruikt hij een management applicatie om " GET " of " SET" variabelen op het apparaat met behulp van SNMP . GET commando kan de gebruiker informatie over het apparaat te halen , terwijl de SET -commando kan de gebruiker om het apparaat te configureren . Apparaten kunnen ook traps naar beheerstations .
SNMP Beveiliging

SNMP versie
1 had weinig zekerheid ingebouwd in het protocol . Als iemand wist de community string voor een netwerkapparaat , konden ze informatie over het apparaat te halen en deze te configureren , zelfs als ze niet bevoegd waren om dit te doen . SNMP v3 gebruiker authenticatie en encryptie toegevoegd aan het protocol om de veiligheid toe te voegen en te voorkomen dat hackers misbruik maken van een apparaat .
Wat zijn MIB ?

De IETF zet de standaard voor de creatie van MIB's die SNMP management applicaties gebruiken om vallen uit apparaten te vertalen , en stuur de juiste GET en SET commando bij het ​​beheer ervan . IETF RFC 1213 definieert de inhoud en de syntax van een MIB om de samenhang tussen de fabrikanten van apparaten te behouden .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe maak je een Netatalk compi…
·De Beste Externe Geluidskaarte…
·Hoe to Wire een Cat -5e Jack 
·Hoe te gebruiken Real VNC 
·Hoe krijg ik toegang Hindi taa…
·Weet Computer verschillende su…
·Verschillen in High Speed ​​In…
·Soorten Telefoon & databekabel…
·Hoe naar Port Usage Zoek 
  Related Articles
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
IEEE 802.15.4 protocollen 
Soorten Wireless Protocollen 
WEP-beveiliging Protocollen 
Mobiliteitsmanagement Protocollen 
MiWi Protocollen 
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik SpeedBooster inschakelen in e…
·Die Ethernet -kabel heb ik nodig voor Ne…
·Hoe werkt de projectie toetsenbord werk?…
·Hoe kan ik een wachtwoord in een PowerSh…
·Embarq 768K DSL Modem Installatie-instru…
·Hoe je foto's maken op mijn profiel Niet…
·Comcast en Linksys DNS internetproblemen…
·Hoe gebruik je een tweede router te Rang…
·Hoe kan ik sneller buffering Install 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com