Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
De nadelen van DHCP
Dynamic Host Configuration Protocol ( DHCP ) is een geautomatiseerde configuratie protocol voor IP -netwerken . DHCP is ontworpen om een computer automatisch te configureren met een IP-adres , waardoor de noodzaak voor het menselijk ingrijpen . Dit protocol houdt ook computers aangesloten op het netwerk en hoeven meer dan een computer met hetzelfde IP -adres . Voor alle nuttige functies DHCP biedt, zijn er nadelen aan het gebruik van dit systeem. Veiligheidsaspecten

DHCP automatisering
kan een ernstig gevaar voor de veiligheid zijn als een rogue DHCP-server wordt geïntroduceerd op het netwerk . Een rogue server niet onder controle van het netwerk personeel en IP kan bieden aan gebruikers verbinding met het netwerk . Als een gebruiker verbinding maakt met de rogue DHCP , gegevens die via die verbinding kan worden onderschept of bekeken , schenden van de privacy van gebruikers en netwerkbeveiliging . Dit staat bekend als een man in het midden aanval , en kan leiden tot ernstige gevolgen als vertrouwelijke informatie over de rogue DHCP-server wordt gestuurd .
Failure

ander probleem is dat indien slechts een enkele DHCP -server is op zijn plaats , het vormt een kritiek punt bereikt waar het niet kan uitbarsten van een zelfde uitgifte van een systeem - breed probleem . Als de server uitvalt , worden alle aangesloten computers die niet al een IP-adres hebben proberen en falen om een te krijgen . Computers die al een IP-adres van voor het verzuim van de server hebben zal proberen om het te vernieuwen , wat zal leiden tot de computer het IP-adres te verliezen . Alle toegang tot het netwerk verloren zouden gaan totdat de server is hersteld , wat leidt tot mogelijke complicaties voor die aangesloten en hoeven te communiceren met het netwerk .
Extra configuratie

Als het netwerk meerdere subnetwerken , of segmenten , kan een enkele DHCP -server onvoldoende zijn. Making up voor dit gebrek vereist extra configuratie, die extra tijd en geld besteed opzetten alles up betekent . Ieder segment kan een eigen DHCP-server of een DHCP relay -agent nodig . Als geen van beide opties haalbaar , kunnen alle aangesloten routers moeten worden geconfigureerd voor Bootstrap Protocol ( BootP ) uitzendingen . BootP is ouder en minder geavanceerd dan DHCP -protocollen , en niet alle systemen kunnen BootP netwerkprotocollen ondersteunen .
Windows Server 2003

Als uw netwerk met Windows Server 2003 , een oudere Microsoft- besturingssysteem voor servers , kunnen er problemen optreden met uw DHCP-client . Niet alle DHCP- clients naar behoren functioneren wanneer aangesloten op Windows Server 2003 , hoewel dit probleem kan wel of niet optreden, afhankelijk van de klant wordt gebruikt .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe te verbinden met een VNC V…
·Hoe kan ik een Internet Server…
·Wat is een Socket Connection ?…
·Wat is een PC Card -adapter ? 
·Intrusion Detection in Network…
·Hoe een Anaërobe Epoxy Connec…
·Hoe maak je een lijst met URL'…
·Hoe maak je een netwerk maken …
·Online Computer Training in Ne…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe u uw PS3 Lees Uw Media Server 
·Voordeel van VNC Application 
·Wat is de Linksys Mac Clone ? 
·Hoe maak je een URL blokkeren Met Linksy…
·Hoe maak je een Domain Administrator Pas…
·Heeft u behoefte aan een router met een …
·Hoe maak je een computer Hook om een Ade…
·Over Honey Pots 
·Hoe uw laptop draadloos Zorg 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com