Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is een Novell 5.1 NDS Server ?
Novell 5.1 NDS is een versie van Novell NetWare file server die gebruik maakt van NetWare Directory Services voor netwerk- organisatie en het beheer , vergelijkbaar met Active Directory van Microsoft Server . NDS definieert de rollen van de verschillende componenten in het netwerk , en de machtigingen van gebruikers binnen het netwerk om ze te gebruiken . NDS maakt gebruik van een hiërarchische structuur om alle aspecten van het computernetwerk, met inbegrip van gebruikers , groepen , computers , servers en printers te organiseren . Doel

Vóór de invoering van de NDS op NetWare 4.x -servers , als een netwerkbeheerder wilde een nieuwe gebruiker of groep van gebruikers een Novell-netwerk toe te voegen , die nieuwe gebruikers moesten worden toegevoegd aan elke server op het netwerk . NDS maakte het mogelijk om dit te centraliseren , zoals alle servers in het netwerk konden dezelfde directory delen . NDS 5.1 is ontworpen voor gebruik op Novell NetWare -servers , Windows 2000-servers , Unix -en Linux-servers .
Structuur

NDS
5.1 identificeert alle gebruikers en bronnen in een netwerk als " objecten" en definieert ze door de eigenschappen aan hen toegewezen . Objecten zijn georganiseerd in een boom - achtige structuur , met twee soorten objecten : containerobjecten en blad objecten . Container objecten zijn net als mappen in die je kunt plaatsen andere objecten binnen hen met inbegrip van andere Container objecten. Blad objecten zijn de eindpunten van de boom , zoals computers , printers en gebruikers , en kan geen andere objecten bevatten .
Containers Objecten

Vier belangrijke container
objecten zijn in een NDS-structuur . Een NDS-structuur begint met de Root object , die wordt gemaakt tijdens de installatie van de NDS en die alle andere objecten bevat . Drie andere typen objecten kunnen worden gemaakt in de root . Een organisatie -object wordt gebruikt om de organisatie of het bedrijf gebruik van het netwerk te definiëren . A Country object wordt gebruikt om verschillende landen te definiëren in een multinationaal netwerk . Een organisatie Unit object wordt gebruikt om verschillende delen van de inrichting te verdelen . Rechten die zijn toegewezen aan een container object worden overgenomen door de voorwerpen die het bevat .
Blad Objecten

Leaf objecten in het netwerk te identificeren verschillende componenten en gebruikers . De typen objecten in een NDS-structuur kunnen variëren, afhankelijk van de gebruikte programma's in het netwerk , maar de meeste van deze kunnen gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd op basis van hun naam , zoals Computer , Server , Printer , Print Server , en afdrukwachtrijobjecten . Volume en gids Plattegrond objecten kunnen worden aangemaakt voor elke server in het netwerk . Een object groep kan worden gebruikt om groepen gebruikers te beheren in het netwerk die dezelfde behoeften . Een sjabloon object kan worden gebruikt om snel nieuwe gebruikers toe te voegen aan het netwerk .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe je NAT -instellingen wijzi…
·Hoe Cisco CCNA Training Leer F…
·Laptop vs desktop RAM 
·Hoe vindt je Network Address 
·Het protocol UDLD 
·Het belangrijkste doel van Net…
·Hoe je dat alle gebruikers een…
·Hoe een Airtel Data Card Insta…
·Hoe je Ping Testing Packet Los…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe krijg ik mijn WEP-sleutel ? 
·Hoe de Cisco PIX 501 Firewall configurer…
·Hoe te Disable WEP op een Netgear 
·Hoe Facebook Rid van een hyperlink 
·Hoe maak je een Lucent Win Modem Tweak v…
·Hoe maak je Receptie op een Wireless Del…
·De voors en tegens van de verschillende …
·Hoe maak je een IP PBX Build 
·Leg uit Google AdSense 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com