Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hoe maak je een kat Make 5 Pass - Through
Er zijn twee belangrijke types van categorie ( Cat ) 5 Ethernet-kabels , en twee verschillende bedrading normen . In dit artikel ziet u hoe u een pass-through ( ook wel straight-through ) Ethernet-kabel met een van de twee primaire standaarden te creëren . Wat je nodig hebt
categorie 5 Unshielded Twisted Pair ( UTP ) kabel
2 8 Pin 8 Contact ( 8P8C ) Plug Connectors
Krimptang
Wire Stripper /Cutter
Laat meer zien instructies
Monteer Uw Materialen
1

Acquire een krimptang . Al deze materialen zijn waarschijnlijk beschikbaar zijn op een goede ijzerhandel , of een plaats gespecialiseerd in doe - het-zelf materialen , zoals Radio Shack . Krimpen kan uniek zijn voor een enkele connector , maar worden vaak aan meer dan een type connector krimp . De krimptang kleuren in de foto zal krimpen zowel vier en acht connector pluggen . Dit is een voordeel als u ook van plan om de bedrading te doen voor standaard telefoonlijnen . Kopen van 2

Schaf uw kabel . Ethernet-standaarden voor Unshielded Twisted Pair kabel oproep tot minimaal categorie drie ( cat 3 ) kabel , maar cat 3 zal geen ondersteuning voor de gegevensoverdracht tarieven mensen gebruiken zelfs thuis . Categorie vijf ( Cat 5 ) UTP ondersteunt overdrachtssnelheden zo hoog als 100 megabits per seconde , die nu vaak op goedkope hubs , switches en thuiscomputers . Cat 6 kabel ondersteunt tot gigabit datasnelheden , maar deze zijn nog niet gebruikelijk in de woning.
3

Schaf uw plug connectoren . Hoewel vaak genoemd RJ - 45 connectors , de officiële term is acht pins , acht aansluiting connector . Het is vaak afgekort 8P8C . Ze zullen waarschijnlijk worden verkocht in een verpakking , maar ze zijn niet duur . Met meer dan u misschien in eerste instantie nodig hebt is ook een goed idee , omdat het mogelijk is om de job modderen en het opnieuw proberen .
4

Kies een standaard . Er zijn twee concurrerende standaarden voor het beëindigen van de draden in Cat 5 Ethernet : T568A en T568B . Het verschil ligt in de volgorde van de draden . Als u van plan om deze kabel te gebruiken in een high-performance setting, het onderzoek van de standaard die wordt gebruikt door uw hub en patch - panel providers en maken gebruik van dezelfde standaard . Voor de meeste toepassingen , de normen niet belangrijk te begrijpen . T568B is verwijzing door Cisco Systems documentatie , zodat de bedrading patroon gebruikt in hoofdstuk 2.

Plan 5 uw routes . Het afgeschermde gedeelte van UTP is van belang bij de planning van uw kabellengte . Omdat de kabel heeft geen afscherming , kan het zijn gevoelig voor interferentie van andere apparaten . De klassieke gevaar besproken in de literatuur is de tl- lamp . Deze genereren elektromagnetische interferentie en moet worden vermeden . Als het draait op elektriciteit , of draagt ​​elektriciteit , proberen te vermijden of op zijn minst te steken het op een juiste angle.UTP Ethernetspecificatie bellen voor kabellengtes van niet meer dan 100 meter . Dit betekent dat als u van plan om dit Ethernet de lengte van uw huis ( en het is een groot huis ) uitvoert, moet u mogelijk de reis te breken in segmenten en gebruik een kleine , hub om de afstand te laten werken .
< Br >
Crafting de kabel

Praktijk 6 eerste . Er is niets erger dan het hebben van alles opgelijnd perfect en vervolgens hebben om het opnieuw te doen over omdat er iets mis ging . Hoewel niet ingewikkeld , krimpen de 8P8C connectors op het uiteinde van de kabel is een vaardigheid en kan niet goed worden gedaan . Omdat de kabel wordt verkocht in spoelen en connectors door de tientallen , zijn er weinig redenen om niet tot een lengte voor de praktijk gewoon knippen . Probeer het maken van vier verschillende lengten voor het maken van een kabel die je echt wilt bewaren .
7

Trim je kabel op maat . Vooral als je kabel uitstrekt door het huis , een klein beetje meer dan je nodig hebt, voor het geval je nodig hebt om het einde krimp een tweede keer . Met behulp van de kniptang , knipt u het uiteinde in een scherpe squeeze . Niet verdraaien of trek de kabel . Knijp netjes door alle lagen aan een schaar - achtige beweging .
8

Expose de individuele strengen . Cat 5 UTP heeft een buitenmantel die vier paar draden , elk met hun eigen isolatie omringt . Snijd voorzichtig de buitenmantel weg van de paren en laat ongeveer een centimeter van deze paren kaal. Waaieren deze paren in het patroon dat u nodig heeft voor uw bekabeling standaard en knip ze op precies dezelfde lengte zijn.
9

Voeg de stekker . De 8P8C connector heeft kleine kanalen in het aan elke afzonderlijke draad begeleiden in de kabel naar het verre uiteinde van de stekker . De krimptang zal de contacten rijden door de individuele draad isolatie , dus er is geen noodzaak om elke draad te strippen in de jas . Gemak ze gewoon in de stekker , ervoor te zorgen dat ze blijven gescheiden en in de gewenste volgorde van de bekabeling standaard .
10

dubbel - check de pasvorm . Een veel voorkomend probleem met dit proces is het hebben van draden die ofwel niet helemaal maken het allemaal de weg naar het einde van de stekker , of draden die blootgesteld zijn tussen het einde van de stekker en het begin van de kabelmantel . Omdat de enige manier om een plug vast na krimpen is om het afgesneden en voeg nog eens , dit is de tijd om ervoor te zorgen dingen kijk naar rechts .
11

Krimp het einde . Dit is het leuke gedeelte , maar ook het deel waar de dingen potentieel te ontrafelen . Schuif de stekker en de kabel in de tang en zonder dat deze verschuiving rond , knijp de crimptang alsof je dwars door de connector . U zult deze stappen op precies dezelfde manier voor het andere uiteinde van de kabel te herhalen om een rechte Ethernet- kabel te maken .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe te verbinden twee computer…
·Gebruik van Spanning Trees 
·Hoe maak je een Wireless Print…
·Regels voor een VoIP Firewall 
·Hoe maak je een zelfgemaakte N…
·Hoe te NTP Sync 
·Hoe te Enter de Wireless Adapt…
·Printen met een Crossover Kabe…
·Hoe te verbinden Mac-laptop aa…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Wat is Asymmetrische encryptie? 
·Hoe maak je een Intel 82571EB Gigabit Et…
·Hoe maak je een URL Blacklist 
·Hoe je Cat 5 bedrading Installeer 
·Informatie over een 2 Wire Gateway 
·Verbinding maken met een andere computer…
·Hoe te Deel het internet Met Windows XP …
·Hoe een bestand te hechten aan het licha…
·Wat is DHCP versie? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com