Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Wat is Asymmetrische encryptie?
Encryptie is een reversibele cryptografische bewerking die zinvol transformeert , ongecodeerde gegevens , die bekend staat als plaintext , in onleesbare , versleutelde data , bekend als cijfertekst . Asymmetrische encryptie , of public key encryption , is een van de twee basistypen van encryptie , de andere is symmetrische encryptie , of de geheime sleutel encryptie . Openbare en prive- sleutels

Asymmetrische encryptie
telt twee verwante encryptiesleutels , bekend als de publieke en private sleutels . De verzender geeft de openbare sleutel door een wiskundige formule , of versleutelingsalgoritme samen met de platte tekst , de cijfertekst te maken . De ontvanger , anderzijds , geeft de private sleutel door hetzelfde algoritme , samen met de cijfertekst , de oorspronkelijke plaintext opnieuw .
Asymmetric Coderingsalgoritme

An asymmetrisch versleutelingsalgoritme behandelt plaintext alsof het een enorm aantal , die het verhoogt de kracht van een groot aantal en deelt door een derde groot aantal een restant produceren . Het algoritme zet vervolgens de rest terug in de tekst . Elk bericht , inclusief tekst en binaire bestanden kunnen worden versleuteld met de publieke sleutel , maar kan alleen worden ontcijferd met de private sleutel matching , en vice versa . Encryptie programma's kunnen dezelfde asymmetrische encryptie algoritme anders toepassen , zodat de afzender en de ontvanger moeten hetzelfde programma het bericht gebruiken om te coderen en decoderen .
Veiligheid

een van de voordelen van asymmetrische encryptie dan symmetrische encryptie is dat , terwijl de publieke sleutel wordt gratis verspreid aan iedereen die zou willen om een ​​bericht te verzenden , wordt de private sleutel nooit verspreid , dus het kan nooit in de verkeerde handen vallen . Asymmetrische versleuteling inherent veiliger dan symmetrische versleuteling , waarbij de zender en ontvanger gedeeld een sleutel die moet worden gedistribueerd naar de ontvanger via het Internet . Asymmetrische encryptie wordt vaak gebruikt voor beveiligde credit card transacties op het internet . Een webserver zorgt voor een paar van publieke en private sleutels en stuurt de publieke sleutel van de gebruiker , die het gebruikt om een beveiligde formulier met zijn credit card gegevens te versleutelen . De gebruiker het formulier naar de webserver , die de private sleutel gebruikt voor het decoderen van de inhoud en de transactie te voltooien uitzendt .
Speed ​​

Asymmetrische encryptie- algoritmen
zijn complexer dan hun symmetrische tegenhangers en vereisen aanzienlijk meer rekenkracht van computers , zowel voor het coderen en decoderen van berichten . Hierdoor kan asymmetrische versleuteling worden tot 1000 keer trager dan symmetrische encryptie . De asymmetrische encryptie bekend als Advanced Encryption Standard , bijvoorbeeld, vereist meer centrale verwerking cycli en meer geheugen dan de symmetrische encryptie algoritme bekend als Rivest , Shamir en Adleman , voor een encryptiesleutel van dezelfde lengte .
< br >

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Soorten VNC Servers 
·Hoe maak je een High Gain Omni…
·Hoe maak je een Broadband Acce…
·Hoe om bestanden online, zonde…
·Hoe je DHCP Repair op mijn com…
·Hoe te MBIT converteren naar M…
·Hoe afdrukken van een e-mail z…
·Toegang krijgen tot de Wi - Fi…
·Proxy Server Definitie 
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
  Netwerken Articles
·Hoe controleert de Routing Table op een …
·Hoe je Linksys Firmware herstellen 
·Hoe maak je een Belkin Ethernet Bridge S…
·Hoe te Turn Cookie Support op 
·Hoe Hook Up een laptop met een Linksys W…
·Hoe kan ik een nieuwe Avatar in OpenSim …
·Inleiding tot Intrusion Detection System…
·Hoe maak je een Wireless Adapter Test 
·Hoe te IPIP Tunnels behulp Tunl0 Creëre…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com