Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hoe verschillende besturingssystemen Communiceer op hetzelfde netwerk ?
Wanneer computers en andere apparaten met verschillende fabrikanten , besturingssystemen en software bij elkaar komen op een gedeeld netwerk , is er een reeks van de industrie - standaard protocollen die helpen binden ze allemaal samen. In sommige gevallen heeft een bedrijf of een andere produceerde zo'n dwingende of commercieel succesvolle methode van netwerkcommunicatie die elke andere fabrikant beschikt om mee te spelen alleen maar om een hand te houden in de markt . In andere gevallen is een behoefte aan een echte industriële geïdentificeerd en ontwikkeld , en iedereen aanhangt maximale dwars - communicatie . TCP /IP

meeste lokale netwerken
werken op een versie van de adres -en transmissie- protocol waarop het grootste deel van het internet werkt . Als computers geavanceerde en werd vaker voor op de werkplek , werden de internetprotocollen TCP /IP aangepast om te werken op een kleinere schaal , waardoor een snelle en nauwkeurige overdracht van gegevens in private netwerken van honderden of duizenden apparaten . Door 1995 , alle belangrijke besturingssystemen kenmerkte de mogelijkheid om verbinding te maken via TCP /IP .
WINS

Microsoft Windows-servers
bieden een eenvoudige manier voor veel andere besturingssystemen te klink op een Windows-netwerk en profiteer van Windows - gebaseerde middelen , zoals het delen van bestanden en printen . WINS voegt een laag over de basis- TCP /IP -structuur , waardoor andere computers en apparaten te koppelen aan Windows netwerkbronnen op naam in plaats van numeriek adres .
Samba

Een vrije en open source oplossing werd ontwikkeld in 1992, die het mogelijk maken veel niet- Windows-platforms , zoals Linux , Unix en VMS om naadloos verbinding met Windows hulpbronnen - en vice versa . Samba , zoals WINS , biedt een laag over TCP /IP , maar in dit geval is het bootst Windows naamgeving en biedt elementaire conversie naar Windows -protocollen .
AppleTalk

Het origineel netwerkprotocol voor Apple Macintosh-computers werd AppleTalk genoemd en werd gekenmerkt door een zeer eenvoudige maar robuuste netwerkprotocol . In tegenstelling tot de WINS en Samba , had AppleTalk geen gebruik van TCP /IP als een kader , maar veel niet- Apple- apparaten worden ondersteund AppleTalk -integratie , zodat ze gegevens tussen verschillende soorten netwerken te dragen .
Transfer Protocollen < br >

Andere protocollen
geleend van het internet kan elementaire data-overdracht mogelijk via een eigen , heterogene netwerken die in wezen blind voor het besturingssysteem vraagt ​​de gegevens . File Transfer Protocol ( FTP ) bijvoorbeeld, gebruikt een basis van TCP /IP -structuur om gegevens te leveren , en HyperText Transfer Protocol doet hetzelfde , het verstrekken van webpagina's en andere browser - gebaseerde data naar verschillende netwerkapparaten . Al hun syntax , structuur en messaging zijn gebaseerd op de oude industriële standaarden die worden beschreven door onafhankelijke bestuursorganen zoals het World Wide Web Consortium ( W3C ) , dat de HTTP- normen regelt , onder vele anderen .
< br >

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe te installeren Active Dire…
·Access Denied in Vista Afdrukk…
·Hoe maak je een reeks poorten …
·Hoe maak je een Windows Media …
·Hoe kan ik een printer Server …
·Hoe gegevens krijgen met een C…
·Instructies Voor een Linksys W…
·Hoe kan ik een map in Windows …
·Hoe Network twee Mac-computers…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik een Dedicated Server Host 
·Hoe kan een persoon Hook Up een draadloz…
·Het verschil tussen passieve en actieve …
·Hoe mensen in Facebook bijschriften Tag 
·Hoe te activeren FTP 
·Hoe het opzetten van een draadloze verbi…
·Hoe het opzetten van een draadloos AP 
·Hoe vraagt ​​u SSL voor Uw Site 
·Manieren om jezelf te beschermen tegen D…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com