Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is Cisco VTP ?
Cisco VLAN Trunk Protocol ( VTP ) is eigendom van Virtual Local Area Network ( VLAN ) -software van Cisco . Een Local Area Network ( LAN ) is een groep computers in een netwerk die als web-of applicatieservers voor een specifiek gebouw of een groep gebouwen . Een LAN is kleiner en sneller dan een Wide Area Network ( WAN ) . Een VLAN is de software- representatie van verschillende LAN- groepen . Als vooraanstaand producent van netwerkapparatuur en systeembeheer management tools , Cisco ontwierp zijn eigen VLAN software te laten werken in combinatie met Cisco hardware . VTPs

Netwerk -switches
verbinden verschillende hardwarecomponenten van een LAN -en routegegevens onder hen . De " stam " verwijst naar de feitelijke communicatieweg tussen de schakelaars . Het is ook bekend als een poort . VLANs met de stam "praten " met elkaar . Als een werknemer in een gebouw nodig heeft om een ​​document aan een werknemer in een ander gebouw uitzenden , de VTP helpt de VLAN truc zowel werknemer computers en hun routers laten geloven dat ze zijn fysiek verbonden . Deze software truc versnelt de gegevensoverdracht aanzienlijk .
Configuratie

Cisco VTP is ontworpen om te werken in grote netwerken , zoals een universitaire campus . Configuratie wordt normaal gedaan door een Cisco Certified Network Professional ( CCNP ) of Associate ( CCNA ) , hoewel Cisco-certificering is niet vereist . Het configureren van de Cisco VTP vereist dat alle switches in het netwerk delen dezelfde domeinnaam en worden met dezelfde softwareversie . De softwareversie wordt gebruikt moet de hoogste op het netwerk. Bijvoorbeeld , als sommige schakelaars worden gebruikt versie 2 , maar anderen zijn met 3 , alle schakelaars moeten worden Foremost opgewaardeerd naar versie 3 .
Voordelen

, Cisco VTP kunnen grote LAN te verdelen in kleinere netwerken , de snelheid en de veiligheid . Het protocol maakt het ook systeembeheerders veel dagelijkse taken te automatiseren . Systeembeheerders kunnen een virtuele representatie van elke voorgestelde netwerk herconfiguraties voorafgaand aan het maken van de werkelijke veranderingen te zien . De software kan alle VLAN's worden geconfigureerd op dezelfde wijze . VLAN's kunnen worden toegevoegd, verwijderd en onmiddellijk veranderd . Netwerk gezondheid is dynamisch gemeld .
Nadelen

Het is mogelijk dat tijdens het gebruik van Cisco VTP , kan Spanning Tree Protocol ( STP ) instabiliteit optreden . Voor een netwerk optimaal te laten functioneren, moet er maar een actieve verbinding ( pad ) tussen twee genetwerkte stations zijn. Meerdere paden creëren looping . Looping kan zijn licht vervelend , het creëren van dubbele e-mails , of het kan rampzalig zijn , crashen een netwerk . Systeembeheerders moeten controleren en te verwijderen lussen . Het gebruik van meerdere VLAN's over een netwerk kan helpen verminderen de mogelijkheid van een looping .
Cost

Omdat Cisco VTP is merkgebonden , het protocol kan niet legaal worden gebruikt voor niet - Cisco-apparatuur . Het protocol is inbegrepen bij de aankoop van Cisco - vervaardigde switches en routers . Cisco VTP richt zich op de behoeften van grote LAN's . De Cisco- oplossingen beschikbaar zijn voor dergelijke grote ondernemingen kunnen denkbaar kost duizenden dollars te kopen . Aanvullende opleiding kosten kunnen ontstaan ​​als de systeembeheerder LAN is geen Cisco - gecertificeerde of niet bekend zijn met Cisco -systemen .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Wat is een Active Hub ? 
·Mijn TiVo Desktop Conversie mi…
·Wat is een Crossover RJ45 kabe…
·Hoe maak je een DHCP-client Ve…
·Hoe te vertellen wat er wordt …
·LAN Network Speed ​​
·Hoe maak je een Home Wireless …
·Hoe om de Register- GPO bewerk…
·Hoe maak je een LAN Game Netwo…
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe maak je een openbare IP Cisco- route…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
  Netwerken Articles
·Soorten Remote Access 
·Hoe het opzetten van een Time Warner Mod…
·Hoe te Opslagbeleid afdwingen 
·Hoe te verbinden Uw Dial Up Modem met ee…
·Hoe u uw USB- brug met wireless en Ether…
·Hoe te Broadcast IP Bereken 
·Hoe te activeren FTP 
·Laag signaal Problemen met Netgear N600 
·Voordelen van Hybrid Topology 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com