Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hoe kan ik instellen van een Linux computer naar een printer delen met een Windows Vista machine ?
Een computer thuis netwerk wordt steeds zo gewoon als een koelkast of magnetron . Het is ook steeds vaker voor thuisnetwerken op meerdere platforms of besturingssystemen, zoals Linux en Microsoft Windows Vista overspannen. Een van de meer populaire versies van Linux is Ubuntu . Hoewel Ubuntu niet "praten " recht uit de doos om Windows-machines , is het mogelijk om delen van printers , bestanden , muziek, films en nog veel meer binnen uw thuisnetwerk en houden alles soepel . Hewlett- Packard ( HP ) is een aanbevolen printer van keuze vanwege onmiddellijke compatibiliteit , of de plug - and- play , als het gaat om netwerken draait Linux . Wat je
Ubuntu Linux besturingssysteem
Draadloze of bekabelde router
Hewlett - Packard printer
USB -kabel
Need Toon Meer Aanwijzingen
1

Sluit de computers aan de router . Sluit elke computer door het uitvoeren van een Ethernet-kabel op de Ethernet -poort op de computer aan op een beschikbare poort op de router , of gebruik maken van een draadloze verbinding voor elke computer op de router of het Wi - Fi is ingeschakeld . Elke machine dient vooraf te worden aangesloten op de router te bewegen op . Controleer elke computer toegang heeft tot internet door een webbrowser te openen . Als een web browser met succes wordt geopend , zijn de computers aangesloten op de router en klaar om te worden genetwerkt . Kopen van 2

Installeer het netwerkprotocol in Ubuntu waarmee Linux en Windows om met elkaar te praten . In de taakbalk op de computer met Ubuntu , klikt u op "System ", dan " Beheer" en vervolgens " Synaptic Package Manager . " In de prompt die verschijnt , typt u uw systeemwachtwoord , en klik vervolgens op "OK" of druk op "Enter ". In de Synaptic Package Manager venster , klik op de "Zoek" . In het venster " Zoeken " onder het veld "Zoeken " , typt u " samba " ( zonder de aanhalingstekens ) en klik op ' Zoeken '. Scroll naar beneden en vind het pakket met de naam " samba " in de genoemde pakketten. Markeert het pakket voor de installatie door te klikken op het vakje . Klik op "Apply " in het venster Synaptic Package Manager , en klik nogmaals op "Apply " om de installatie te voltooien . Klik op "Sluiten" wanneer de installatie is voltooid .
3

Creëer een netwerk wachtwoord . Op de computer met Ubuntu , klik op " Programma's " en vervolgens " Accessoires " en dan " Terminal . " Type " sudo smbpassword a - gebruikersnaam " ( zonder de aanhalingstekens ) ( vervangen door de gebruikersnaam die momenteel in gebruik ) , en druk op ' Enter '. Typ het systeemwachtwoord op het sudo prompt , en druk op ' Enter '. Bij de SMB wachtwoord Typ een wachtwoord . Dit wachtwoord wordt gebruikt voor toegang tot Windows -bestanden via het lokale netwerk .
4

Enable file sharing . Met behulp van de Ubuntu computer , ga naar " System ", dan " Beheer" en vervolgens " Gebruikers en groepen . " Selecteer de gebruikersaccount die u wilt delen inschakelen op , en klik vervolgens op de " Unlock " knop . In de prompt die verschijnt , typt u uw systeem wachtwoord en klik vervolgens op " Identiteitscontrole" of druk op "Enter ". Klik vervolgens op de knop "Eigenschappen " . Klik op het tabblad "User Privileges " , en zet een vinkje in het vakje naast " Deel bestanden met het lokale netwerk . " Klik op "OK ", en vervolgens de computer met Ubuntu .
5

Voeg de printer aan het netwerk opnieuw op te starten . De printer moet worden aangesloten op de Ubuntu Linux- computer . Als het niet , sluit deze met een USB -kabel . Steek een uiteinde van de kabel aan op de printer en het andere uiteinde in een vrije USB-poort . Linux zal automatisch de drivers die nodig zijn voor de printer aan het werk te installeren . Nadat de printer is geïnstalleerd , drukt u een testpagina af om te controleren of de printer werkt . Ga naar " System ", dan " Beheer" en vervolgens "Afdrukken . " Klik op de " Testpagina afdrukken " knop . Een testpagina worden juist afgedrukt . Klik vervolgens op het tabblad " Beleid " . Het vakje naast het woord " Shared " moet worden gecontroleerd .
6

Voeg de Windows Vista- machine op het netwerk . In Vista , gaat u naar "Start ", vervolgens op "Configuratiescherm " en vervolgens " Systeem . " Controleer de naam van de werkgroep is WORKGROUP . Dit is de standaard werkgroepnaam in Linux en Windows . Sluiten uit het raam systeem terug naar het Configuratiescherm. Klik vervolgens op de "Network and Sharing Center " icoon . Stel " Network Discovery " en " File Sharing " op "Aan ". " Password Protected Sharing " moet worden ingesteld op " Off".
7

Voeg de printer op de Windows Vista- machine . Ga naar Start , vervolgens op Configuratiescherm en vervolgens Printers . Klik op " Een printer toevoegen . " Selecteer de optie "Add a network , draadloze of Bluetooth- printer " en klik op "Volgende . " Onder " Selecteer een printer , " de printer is aangesloten op de Linux- computer te vinden , klik een keer om het te markeren en klik op "Volgende . " Als een venster staat dat de printer niet over de juiste stuurprogramma geïnstalleerd is , klikt u op " OK . " De wizard Printer toevoegen wordt verzocht voor de selectie van het merk van de printer worden toegevoegd . Selecteer Heweitt - Packard als fabrikant . Selecteer ook het model van het artikel aan de linkerkant onder printer " Printers ". Daarna klikt u op " OK . " Nadat het printerstuurprogramma is geïnstalleerd , klikt u op ' Next '. Op het volgende scherm , klik op de " Een testpagina afdrukken "-knop om de printer te controleren is correct geïnstalleerd .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·De voordelen van Single Mode F…
·Hoe maak je een Network Drive …
·Wat is de oorzaak van Crosstal…
·Hoe maak je een Nework Drive V…
·Hoe het opzetten van een Small…
·Hoe wordt wiskunde gebruikt in…
·Wat is de netwerkkabel op de c…
·Hoe te Dish Network System con…
·? Kan een RJ45-poort worden ge…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Computer Networking Files 
·Hoe de Linksys SWR2024 Recover 
·Hoe de Password Reset voor SonicWALL 406…
·Hoe maak je een Time Problemen Warner Ca…
·Ethernet Monitoring Software 
·Hoe kunnen we Verbind twee computers sam…
·Wat is een draadloze adapter voor? 
·Wat zijn de oorzaken High Speed ​​Intern…
·Hoe te converteren Serieel naar Ethernet…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com