Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is de netwerkkabel op de computer?
Elke computer heeft een aantal stopcontacten rond de zijkanten . Onder deze aansluitingen zijn een of twee die er uitzien als een telefoonaansluiting , alleen een beetje breder . De connector die in deze bus ook ziet eruit als een grotere versie van de telefoonstekker . Dit is de netwerkpoort gebruikt om de computer te verbinden met een netwerkkabel . Ethernet

De netwerkpoort op de computer wordt vaak een Ethernet-poort . De kabel die wordt aangesloten op het vaak wordt genoemd een Ethernet-kabel . Dit komt omdat Ethernet is de naam van de meest gebruikte standaarden netwerkkabels en toegang kabel . De Ethernet-standaard werd uitgevonden door Xerox in de jaren 1970 . De normen werden overgenomen door het Institute of Electrical and Electronics Engineers , die nieuwe aanbevelingen in het kader van de code 802.3 publiceert regelmatig genomen .
Kabel

De IEEE gecreëerd aanbevelingen voor een breed verscheidenheid van de kabel in de Ethernet-standaard . De meest voorkomende vorm van kabel gebruikt in netwerken tegenwoordig heet unshielded twisted pair , of UTP . Andere soorten kabels zijn coaxiale kabel en glasvezel .
Unshielded Twisted Pair

De kabel die wordt gebruikt om een ​​standaard PC of laptop aansluiten op een thuisnetwerk systemen is UTP . Deze vorm van kabel zo vaak voor Ethernet netwerken die vaak wordt aangeduid als Ethernet kabel . In feite is er geen enkel type kabel aanbevolen door de Ethernet-standaarden . UTP kabel bestaat uit acht draden binnen de mantel van de kabel . Elke individuele draad heeft ook een eigen plastic omhulsel ( of " jacket " ) . Acht kabels aanwezig vier kabelparen . Elk paar wordt in elkaar gedraaid zodat elke draad vormt een spiraal rond het andere . Deze configuratie bleek een efficiënte methode voor het bestrijden milieu magnetische interferentie . Elk paar vormt de voorwaartse en retourdraden van een schakeling . Dit systeem van datatransmissie werkt door de ontvanger detecteren van het verschil van elke draad . Het verschil is de data . Als beide draden gelijk worden beïnvloed door interferentie , doet de ontvanger niet de interferentie tellen als data . Omdat interferentie geen probleem met dit type kabel , is er geen noodzaak om de kern af te schermen met een metalen omhulling . Dit is de reden waarom de kabel heet " afgeschermd . "
Connector

De connector aan het uiteinde van de kabel maakt het mogelijk om sleuf in het netwerk -aansluiting van de computer . De oversized telefoonstekker ontwerp heeft twee namen . Het is bekend als RJ45 , waarbij " RJ " staat voor " geregistreerde jack . " Hoewel de gemeenschappelijke Ethernet- connector RJ45 genoemd , zijn juiste naam is 8P8C , wat staat voor " 8 pins , 8 contacten . " Elk van de pennen verbindt met een van de acht draden in de UTP kabel . De connector is oorspronkelijk ontworpen als een telefoonaansluiting variant . Het is echter bijna uitsluitend gebruikt voor de Ethernet-kabel .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe je Cisco Switches handmati…
·Hoe je DNS in Windows XP Fix 
·Hoe te Subnet IP 
·Hoe de Siemens ADSL 4100 Insta…
·Hoe maak je verbinding een dra…
·NetGear WEP Problemen 
·Hoe maak je verbinding een pc …
·Computer Networking & Topologi…
·Hoe te lokaliseren exepath.cfg…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe te houden een Prive Zoekgeschiedenis…
·Hoe maak je een Lucent Win Modem Tweak v…
·Hoe je het wachtwoord wijzigen op een D …
·Hoe maak je een netwerk met Maak FiOS 
·Hoe maak je Stuur een fax via VoIP 
·Wat is een Uplink -poort op een router ?…
·Hoe je het Administrator-wachtwoord rese…
·Hoe je aan te melden bij een Arris kabel…
·Hoe kan ik Problemen met een AT & T Loca…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com