Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hoe te netwerkprotocollen leren
Leren netwerkprotocollen kan ontmoedigend zijn vanwege de complexiteit van het krijgen van computers te communiceren met elkaar. Met een beetje organisatorische vaardigheden , is het relatief eenvoudig om gemeenschappelijke netwerkprotocollen leren . Het is belangrijk om de overkoepelende categorie waarin al deze protocollen vallen in overweging . Het OSI ( Open Systems Interconnect ) modelwoningen alle protocollen onder elke laag , voornamelijk : applicatie, presentatie , sessie, transport , netwerk , gegevenskoppeling en fysieke lagen . Deze lagen hebben gemeenschappelijke protocollen die worden gebruikt in een netwerk . Wat je nodig hebt
OSI-model
Protocol
Toon Meer Aanwijzingen
Learning Network Protocols
1

Onthoud de zeven OSI-lagen met behulp van de algemeen gebruikte ezelsbruggetje " Alle mensen lijken data Processing Need " - . voor de applicatie, presentatie , sessie, transport , netwerk , Datalink en fysieke lagen kopen van 2

Vergeet niet dat de applicatie -laag is voor toepassingen die interface met de gebruikers . Functies hier opgenomen zijn e-mails , file transfers , web-browsing en toegang op afstand . Gemeenschappelijke e-mail protocollen SMTP ( Simple Mail Transfer Protocol ) en POP3 ( Post Office Protocol versie 3 ) . Web - browsing heeft HTTP ( Hypertext Transfer Protocol ) . Bestandsoverdracht heeft FTP ( File Transfer Protocol ) .
3

Vergeet niet dat de presentatie laag is betrokken bij de presentatie van gegevens . Dit geldt ook voor audio , video en andere visuele presentaties . Protocollen omvatten de gemeenschappelijke JPEG voor foto's , MP3 voor muziek , AVI voor video's.
4

Vergeet niet dat de sessie laag is verantwoordelijk voor de oprichting van een sessie of verbinding tussen computers en netwerken . Gemeenschappelijke protocollen omvatten SQL ( Structured Query Language ) en RPC ( remote procedure call ) .
5

Vergeet niet dat de Transport laag is betrokken bij het doorgeven of overbrengen van gegevens van het ene apparaat naar het andere . Gemeenschappelijke protocollen zijn TCP ( Transport Control Protocol ) en UDP ( User Datagram Protocol ) .
6

Vergeet niet dat het netwerk laag is verantwoordelijk voor het bijhouden en routing waar gegevens moeten worden doorgegeven . Om te kunnen routegegevens correct , computers nodig " adressen ", die het Internet Protocol ( IP ) is verantwoordelijk voor . Vergelijkbaar met koerier-en vrachtvervoer , de netwerklaag heeft ook de RIP ( Routing Information Protocol ) , EGP ( External Gateway Protocol ) en IGMP ( Internet Group Management Protocol ) . Dit zijn de vrachtwagens , vliegtuigen en treinen die verantwoordelijk is voor het routeren van data .
7

Vergeet niet dat de Datalink laag is verantwoordelijk voor het koppelen of het aansluiten van gegevens tussen de andere protocollen . Het biedt foutloze mechanisme zodat de verbinding wordt behouden . Gemeenschappelijk protocol is PPP ( Point-to - Point Protocol ) en SLIP ( Serial Line Internet Protocol ) .
8

Vergeet niet dat de fysieke laag zijn de fysieke verbindingen tussen netwerken en computers . Dit zijn de draden , kabels , schakelaars , versterkers en andere fysieke apparaten die verwijzen computers . Er is geen protocol onder de Fysieke laag .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe te Schakel Bluetooth in HP…
·Hoe naar een andere computer v…
·Hoe maak je een script uit Csc…
·Hoe maak je verbinding met een…
·Ik ben geen verbinding maken m…
·De voordelen van Dual LAN 
·Hoe maak je een Super Administ…
·Hoe de Gain op een Wi - Fi Wir…
·Hoe maak je verbinding met het…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe de beveiliging inschakelen op uw dra…
·Hoe Computer verhogen netwerkbeveiliging…
·Crossover Cable instructies 
·Network Intrusion en Attack Detection an…
·BGP routing Beleid 
·De aard van de Internet Network setups 
·Hoe maak je een draadloze router van Bel…
·Hoe te Tweak for Speed ​​in Road Runner …
·Hoe je poorten openen op een Netgear Rou…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com