Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is een Network Interface Card ?
De Network Interface Card past in een uitbreidingssleuf in een pc op het netwerk toegang mogelijkheden toe te voegen . Veel computers hebben een netwerkkaart al geïntegreerd in hun moederbord. De NIC is alleen het fysieke adres van de computer . Adapter

De NIC wordt ook wel een netwerkadapter , of een Ethernet-adapter , een LAN-kaart , een LAN- adapter of een netwerk interface controller . Zijn rol is om parallel de gegevens in de computer te zetten in het serie -indeling die door de netwerkkabel . Parallelle betekent dat acht bits van een byte reizen tegelijk naar beneden acht afzonderlijke draden . In seriële communicatie , zijn de acht bits wachtrij en verzonden na elkaar . De NIC zet computer gegevens in elektronische pulsen volgens de specificatie van de netwerkkabel . De kaart krijgt ook transmissies en zet deze terug in parallelle gegevens voor de interne behoeften van de computer .
Media Access Control

De NIC implementeert " toegang tot de media " waar " media " verwijst naar de kabel van het netwerk . Elke netwerkadapter heeft een unieke identificatiecode . Deze bestaat uit een 48 - bits getal ( zes bytes ) . De eerste drie bytes is een identificatie van de fabrikant van de kaart , die door het Institute of Electrical and Electronics Engineers . De drie volgende bytes volgnummer toegevoegd door de fabrikant . Het MAC-adres wordt verbrand in de kaart en is uniek in de wereld .
Network Address

Het MAC-adres
op de NIC is het fysieke adres van de computer . De meeste computers hebben ook een Internet Protocol-adres . Een analogie voor het verschil tussen de twee soorten adressen is dat het MAC -adres is het huis en het IP- adres het telefoonnummer in het huis . Het MAC-adres wordt gebruikt om gegevenspakketten binnen een netwerk aan te pakken , wordt het IP -adres gebruikt voor de adressering tussen netwerken ( of inter-net ) .
Protocols

De NIC 's functies worden gecontroleerd door protocollen genaamd " data Link Layer " protocollen . Het IP -adres is een " Internet- Layer " -protocol . Het protocol waarmee de NIC het nauwst verbonden is Ethernet , waarvan de definitie wordt gecontroleerd door de IEEE .
WiFi

Wi - Fi systemen
ook gebruiken Network Interface Cards . Het enige verschil tussen een standaard en een draadloze NIC NIC is de methode voor het verzenden van de gegevens . Terwijl de standaard netwerkkaart pulsen gegevens via een draad als een elektronisch signaal en luistert voor pakketten gericht aan het, de draadloze equivalente doet hetzelfde , maar zendt en ontvangt radiosignalen .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe configureer ik een HP 2650…
·Unidentified Network op Window…
·Wat is een PXE server? 
·Zes Hardwarecomponenten Gebrui…
·Verschil tussen Cat5e & Cat6e …
·Hoe maak je van een PC Network…
·Hoe te installeren Active Dire…
·Typische installatie van een G…
·Hardware-vereisten voor een ne…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Cyber ​​Crime & Network Security 
·Hoe je alle netwerkstations Verwijder 
·How Do I 
·Wat is Oddcast ? 
·Hoe maak je een SSH -server voor Windows…
·Hoe je Cisco 3560 configureren voor Jumb…
·Hoe te verbinden met het internet vanaf …
·Hoe maak je een Network Krimptang 
·Hoe maak ik gratis internet telefoongesp…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com