Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is een PXE server?
De Preboot Execution Environment is afgekort tot PXE . Het is een methode van een computer op een netwerk voordat het besturingssysteem is opgestart of andere van de apparaten , zoals harde schijven , zijn geïnitialiseerd . Het voordeel van dit systeem is om netwerkbeheerders om software te installeren op computers in een netwerk , ook al lijken ze uitgeschakeld . Operaties

Een PXE -server is geconfigureerd na twee protocollen , DHCP , dat is het Dynamic Host Configuration Protocol , en TFTP , of Trivial File Transfer Protocol . De DHCP-server en de TFTP-server programma's op dezelfde computer te wonen . De PXE -server hoeft niet te worden op dezelfde computer , maar voor administratief gemak , is het meestal. De eerste stap in het proces PXE is de toewijzing van een Internet Protocol -adres door de DHCP- server . De PXE-server levert vervolgens een bestand naar elke computer onder manipulatie , dat heet een Network Bootstrap Program , of NBP . Deze wordt geleverd met behulp van TFTP . De NBP dan laarzen de computer en downloadt een installatiebestand .
Doel

De PXE standaard
niet de inhoud van het NBP bestand op te geven . Dit komt omdat PXE is alleen bedoeld als vervanging voor het ontbreken van een besturingssysteem of boot bestand op de lokale computer . Gangbare praktijk onder netwerkbeheerders al dicteert de ontdekking van de installatiesoftware op een configuratie -server . Het proces PXE vervangt alleen de taak van het bezoeken van een werkstation met een cd om het op te starten .
Standard

De PXE standaard
is ontwikkeld door Intel als onderdeel van haar ' Wired for Management " -initiatief . Het systeem omvat programma's op een netwerkadapter operationele chip om beheer op afstand inschakelen door een netwerkbeheerder . Het maakt het ook pc's op door het sturen van een " wake up" pakket om deze over het netwerk worden gedraaid . Het systeem stelt netwerkbeheerders in staat om op elk gewenst aantal computers op het netwerk te zetten en automatisch en op afstand installeren van software op hen.
Implementatie

Intel
domineert de computer chip markt en voegt PXE mogelijkheden op al haar netwerkadapter chips . Publiceerde zij het ​​protocol als een open standaard aan te moedigen andere chipfabrikanten om PXE te implementeren. De procedure kan niet worden uitgevoerd als de computer in het netwerk niet implementeert " Wake - on - LAN " -mogelijkheden om de computer op afstand inschakelen .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je een VLAN Setup 
·Hoe je Active Directory instal…
·Hoe te verzenden Remote Reboot…
·Hoe te File & printerdeling vo…
·Hoe kan ik een map in Mijn net…
·Hoe het opzetten van een draad…
·Wat is CIFS in Mac OS X ? 
·De Eisen van een CCNP Lab 
·Hoe maak je een Wireless LAN C…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe te BrowseNodes voor Amazon API zoeke…
·PC Inventaris Programma 
·Hoe te verwijderen Toshiba ConfigFree 
·Hoe te delen OpenOffice op een iMac 
·F5D8236 - 4 Belkin N Uitzending Issues 
·Lijst van NTP-servers 
·Wat is de vertraging in een 10 km optisc…
·Hoe maak je een beveiligd netwerk Break 
·Hoe maak je een Laptop en Computer Met L…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com