Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat is CIFS in Mac OS X ?
CIFS staat voor Common Internet File System , en het is de standaard voor bestands-en schijf delen in Microsoft Windows . Mac OS X heeft een ingebouwde capaciteit voor het aansluiten op een Microsoft CIFS gedeelde schijf , evenals zijn eigen schijven te delen is via dit protocol . Om dit te doen , Apple Mac gebruiken software genaamd Samba - vernoemd naar Server Message Block ( SMB ) , het protocol dat door CIFS . Over Samba

Samba
is een open - source project om interconnectiviteit te bieden tussen computers met Unix of Linux , en de uitbaters van het Windows-besturingssysteem . Als Mac OS X draait op Darwin , een variant van Unix , wordt deze software ook gebruikt worden op Mac OS X aan te sluiten en te delen met Windows-computers . Samba is ingebouwd in Mac OS X , zodat je niet hoeft te Samba configureren om verbinding te CIFS netwerken , hoewel iets andere stappen worden gebruikt om verbinding te maken met Windows versus andere Macintosh-computers .
Verbinding met Windows file Sharing

Kies ' Verbind met server ... " uit de " Go " -menu in de Finder verbinding maken met een Windows- bestand te delen, net zoals u zou doen om verbinding te maken met een Mac-computer . Sommige Windows-computers kunnen hun beschikbaarheid op het netwerk te adverteren , om deze computers te vinden , klik dan op de knop "Bladeren" en kijk of die computers zijn in de lijst met beschikbare apparaten . Typ anders het voorvoegsel " smb ://" gevolgd door het internetadres of Internet Protocol ( IP ) numeriek adres voor de computer waarmee u verbinding wilt maken . U kunt het IP- adres van de Windows- computer in het regelpaneel Netwerk op die computer .
Delen Macintosh naar Windows

Open het paneel 'Delen voorkeur door Klik op Systeemvoorkeuren in het Dock , vervolgens klikken op het pictogram Delen. Klik op de " File Sharing " vakje , klik dan op de " Options ... " knop . Schakel " Windows ( SMB ) Sharing " als dit nog niet is ingeschakeld , klikt u op de selectievakjes in voor de gebruikersaccounts die zijn toegestaan ​​in het gebruik van CIFS netwerken te loggen . U kunt gevraagd worden om een nieuw CIFS wachtwoord in te voeren voor deze gebruikers . Op de Windows machine , klikt u op de "Start" knop en je gebruikersnaam en klik op de gebruikersnaam van de account die u ingeschakeld op de Macintosh onder de " thuisgroep " vermelding in het venster dat verschijnt .
CIFS -en Linux /Unix Sharing

CIFS
is niet de standaard methode voor het delen van bestanden tussen een Macintosh en Unix -of Linux-computers , maar als het automatisch op de meeste van deze computers is geïnstalleerd , is het een handig alternatief naar file Transport Protocol en andere Internet- standaard methoden bestandsdeling beveiligen .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Het protocol KNX 
·Hoe Network 3 thuiscomputers 
·Hoe te Routing & Remote Access…
·Hoe het opzetten van een netwe…
·Hoe Set Up Camera's voor bevei…
·Hoe maak ik een internetverbin…
·Hoe je Active Directory DNS pr…
·Hoe te delen computers op een …
·Wat Is Netwerk Chatter ? 
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een wachtwoord wijzigen naar…
·Wat is het subnetmasker voor Internet-ve…
·Hoe te Kabels organiseren in een Office 
·Verschil tussen CAT5 en CAT6 Netwerk Kab…
·Wat zijn de voordelen van computers in h…
·Hoe maak je een Wireless uitschakelen WR…
·Hoe u een proxy -server configureren voo…
·Hoe het opzetten van een USB Network Har…
·Hoe te verbinden de Sciphone i9 naar Mic…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com