Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Het verschil tussen een Cat5 en Cat5e
Vrijwel elke moderne netwerk vereist netwerkbekabeling op een bepaalde manier . Zoals netwerk-technologie heeft gevorderd , zo heeft de Ethernet-kabel , wat de weg naar nieuwe versies om gelijke tred te houden met de steeds toenemende snelheid eisen van de moderne netwerk . Dit heeft aanleiding gegeven tot nieuwe versies van de netwerkkabel , zoals de Cat5e , of categorie 5 Enhanced netwerkkabel . Fysieke

De basis voor de kabel is hetzelfde tussen Cat5 en Cat5e . Beide kabels bestaan ​​uit acht afzonderlijke koperdraden , of geleiders , gedraaid in paren die worden uitgevoerd door een beschermende mantel . De draden in elkaar gedraaid om elektromagnetische interferentie en overspraak , die als paren interfereren verminderen . Cat5e beschikt over een sterkere PVC , waardoor de kabel zelf duurzamer
Netwerken

Ethernet
wordt meestal onderverdeeld in drie soorten : . Ethernet , Fast Ethernet en Gigabit Ethernet . Deze types worden verkocht op compatibele kabels en apparaten zoals 10/100 aangeeft Ethernet en Fast Ethernet , of 10/100/1000 , wat aangeeft het apparaat is compatibel met alle drie . Cat5 is ontworpen om te werken met 10/100 netwerken terwijl Cat5e is ideaal voor 10/100/1000 met zijn verbeterde snelheid en verminderde crosstalk . Een Cat5 -kabel kan worden gebruikt in Gigabit Ethernet , maar zal slechte prestaties leveren .
Compatibiliteit

Cat5e
is dezelfde fundamentele kabel Cat5 behalve met verbeterde prestaties en beter constructie . De onderliggende protocollen en technologie is echter identiek aan zijn voorganger . Sparen voor een paar oudere systemen Cat5e is volledig achterwaarts compatibel met Cat5 netwerken . Deze compatibiliteit , in combinatie met het feit dat Cat5e is bijna hetzelfde kosten als Cat5 , betekent dat er zeer weinig redenen om niet te Cat5e gebruiken voor alle netwerkapplicaties .
Alternatief

Zoals doet al -technologie , is zelfs Cat5e is vervangen door een meer effectief alternatief . Categorie 6 netwerkkabel verder bouwt op Cat5e door het isoleren van elk van de paren gedraaide koperen draad in de kabel . Door het isoleren van de paren een nog grotere reductie van overspraak wordt bereikt waardoor de kabel om gegevens nog sneller doorgeven , een verdubbeling van de bandbreedte van Cat5e . Een netwerk kan alleen worden uitgevoerd zo snel als de langzaamste apparaat aangesloten . Ondanks dit , zal zelfs een trager netwerk gebouwd met Cat6 kabel in staat om uit te breiden en te groeien gemakkelijk zonder zijn kabelinfrastructuur elke keer te vervangen .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe kan ik een printer voor me…
·Hoe maak je een draadloos bree…
·Hoe maak je een netwerk op Win…
·Hoe maak je Sluit een tv aan o…
·Het opzetten van een Sharp pri…
·Hoe maak Straight Through Kabe…
·Hoe maak je een DataShark Test…
·Hoe naar Groot Catfish Bait ve…
·Hoe kan ik configureren van ee…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Hoe te meten Internet Protocol Communica…
·Wat is Fiber Optic Internet ? 
·De beste manier om verbinding twee compu…
·Hoe maak je een Verizon UM175 USB Modem …
·Hoe u Windows Home Server toevoegen aan …
·Hoe de controle van een Mac vanaf een Wi…
·Hoe het opzetten van een draadloos basis…
·Hoe kan ik een mailbox toe aan een accou…
·Wat is de definitie van een Ethernet -ka…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com