Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hardware componenten die in een netwerk
Computers met elkaar verbonden in een netwerk zijn het belangrijkste element het bevat . PC's kunnen software die hen routers , gateways , proxy of bestandsservers maakt draaien . Netwerken echter ook gebruik maken van dedicated hardware -apparaten in gespecialiseerde configuraties met speciale software . Hardware elementen variëren van zeer eenvoudige splitters te ingewikkelde machines die routes te berekenen voor de verzonden en ontvangen data over de hele wereld . Network Adapter

Ieder toestel
aangesloten op een netwerk moet een netwerkadapter . Een deel van de functie van de netwerkadapter maakt een Media Access Controller . Het moet luisteren stilte op de kabel voor het verzenden van een signaal , en omgaan met collision gegevens . Bekabelde netwerkadapters moeten voldoen aan de eisen van de fysieke kabel . De meest voorkomende standaard voor netwerkkabel is Ethernet . Local Area Networks ( LAN's ) werken met media access control ( MAC ) aanpakken . Elke netwerkadapter heeft een uniek serienummer dat ook wordt gebruikt om de MAC te verstrekken. Draadloze netwerkadapters werken op dezelfde manier als een normale netwerkadapter , tenzij ze hebben een radio zender /ontvanger in plaats van een kabel aansluiting .
Hubs en switches

eenvoudigste apparaat voor het overbrengen van gegevens van de ene naar de andere computer via een netwerk is de hub . De hub is een doos met een scala aan aansluitingen . Elke socket gastheren een kabel en elke kabel naar een apparaat zoals een computer , printer of fax . Elk bericht komt binnen op een van de aansluitingen wordt gekopieerd en verstuurd aan alle andere aansluitingen . De hub heeft geen adressen gebruiken, maar herhaalt slechts wat komt op een stopcontact . Oorspronkelijk naven waren populair omdat ze waren veel goedkoper dan switches . De dalende prijs van switches is nu het maken van hubs achterhaald , aangezien switches bieden meer functionaliteit . De schakelaar is hetzelfde als een hub gebruiken, behalve het alleen kopieert binnenkomende gegevens naar de socket het is geassocieerd met het MAC- adres van het vindt in de kop van de inkomende datapakket .
Bruggen < br >

de taak van de Medium Access Controller vereist om te wachten op stilte op een kabel voor het verzenden van gegevens . Dit betekent dat als er veel computers aangesloten op dezelfde kabel , ieder moet een lange tijd wachten om een ​​bocht te sturen datapakketten te krijgen. Segmenteren van het netwerk vermindert deze wachttijd , omdat elke computer concurreert alleen met andere computers in hetzelfde segment . Netwerksegmenten verbonden via bruggen die eenvoudig schakelaars met slechts twee aansluitingen , een voor elk segment . Bruggen opnemen de MAC-adressen van de computers in elk segment en pas de gegevens van de ene kant naar de andere als de bron en de bestemming van de datapakketten zich op verschillende segmenten .
Routers

Switches en Bridges omgaan met MAC-adressen , terwijl routers omgaan met Internet protocol ( IP ) -adressen . Het MAC-adres is als het adres van een huis en het IP -adres is als het telefoonnummer. Het Address Resolution Protocol ( ARP ) kaarten tussen de twee aanpakken systemen . Het MAC-adres is van toepassing in een link, die meestal voldoende is om gegevens over een Local Area Network te krijgen. Routers zenden gegevens via vele links en de algehele pad wordt bepaald door het IP -adres .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je een SMS- boodschap…
·Hoe te Werkgroepen configurere…
·Welke kleur heeft een Cat 5 -k…
·Hoe te Net Sessies Verwijderen…
·Problemen met een RAID - 5 Pro…
·Hoe je Direct Connect Twee Lap…
·Gebruik van een UTP-kabel 
·Hoe kan I Bridge Twee Netopia …
·Hoe maak ik een extranet 
  Related Articles
Kan een FM-buitenantenne worden gebruikt…
Welke hardware is nodig om draadloos te …
Welk type van de PCMCIA- kaart wordt geb…
Hardware Netwerk Tutorial 
Draadloze communicatie apparaten gebruik…
Apparaten Gebruikt in het opzetten van e…
Hoe je draadloze netwerkapparatuur insta…
How to Set Up een WG602 te worden gebrui…
Wat is een Wi - Fi -adapter voor gebruik…
  Netwerken Articles
·Hoe de IPAQ 3970 Netwerk 
·Het verschil tussen DNS en WINS 
·Layer Drie Protocollen 
·Hoe kan ik een RJ45 kabel Build 
·Hoe maak je een Broadcom WiFi-adapter co…
·Hoe te NETGEAR Instellingen wijzigen 
·Hoe uw eigen Rural WiFi Antenne & Systee…
·Hoe maak je een Administratie Password U…
·Versleutelde protocol 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com