Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Verschillen tussen peer - to-peer en CLIENTSERVER
Er zijn twee soorten netwerken om uit te kiezen bij het opzetten van uw thuisnetwerk , met elk een van een lijst van voor-en nadelen . Weten hoe u wilt uw netwerk te beheren zal u helpen beslissen welke beter aan uw behoeften voldoet . U kunt ook de peer-to -peer en client /server -netwerken meestal aangeduid als infrastructuurnetwerken horen . Peer - to-Peer Werkgroepen

gebruik van een peer-to - peer- werkgroep bestaat meestal uit twee tot 10 computers; alle aangesloten draadloos of via de kabel . Alle van de software die u nodig hebt om te communiceren van het ene systeem naar het andere wordt opgenomen in de Windows als de Apple- besturingssystemen . Echter , elke computer heeft zijn eigen besturingssysteem , toepassingen en programma's om te linken in het netwerk . Zodra een computer is een lid van de werkgroep , kunt u de middelen te delen op elk systeem met alle andere computers op het netwerk .
Client - Server Domein

gebruik van de client - server domein omvat waarbij een computer de " server " om alle middelen beheren en delen op het netwerk met alle " clients" of andere computers . Elke klant moet , op zijn minst , een eigen besturingssysteem . De server een netwerkbesturingssysteem om het netwerk te beheren . Een voorbeeld is de Microsoft Server 2008 voor een DOS- gebaseerd systeem . Bestanden en programma's worden over het algemeen opgeslagen op de server , die de controle over wie toegang heeft tot de gegevens en randapparatuur zoals printers die deel uitmaken van het netwerk onderhoudt .
Veiligheid
< br

Veiligheid op een peer-to - peer-netwerk > is overgeleverd aan de genade van de minst ervaren gebruiker . Back-ups worden uitgevoerd op individuele basis en elke gebruiker is verantwoordelijk voor de veiligheid en integriteit van hun eigen computer , evenals het netwerk . Beveiliging op een client - server domein wordt beheerd door de server , die toestemming geeft aan klanten om toegang te krijgen tot gegevens en apparaten . Bijvoorbeeld , als een klant , u wilt een document gevonden op de server af te drukken . U stuurt een verzoek naar de server , die uw verzoek aanvaardt op basis van je " toestemmingen " of het niveau van toegang . De server stuurt vervolgens het document naar de juiste printer op het netwerk .
Welke te kiezen

meeste kleine thuisnetwerken
bestaande uit twee , drie of vier computers zijn peer- - to- peer- werkgroepen . Elke persoon draagt ​​zorg voor hun eigen computer en elke computer toegang heeft tot een centraal gelegen printer . Als uw systeem groeit en u meer randapparatuur zoals een scanner , entertainment en gaming -systeem toe te voegen kunt u een client - server domein beschouwen . U kunt bepaalde taken aan bepaalde computers , zoals het betalen van rekeningen en belangrijke documenten op uw kantoor aan huis computer worden bewaard toewijzen . Als je security behoeften toenemen , de client - server-netwerk wordt meer praktisch met een systeem en de systeembeheerder hanteren systeemback-ups en beveiligingssoftware .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Toegang krijgen tot mijn thuis…
·Hoe maak je een statisch IP Ha…
·Netwerk Bridge Vs . a Switch 
·De makkelijkste manier om verb…
·Hoe te File & printerdeling in…
·Hoe te Hide Your SSID op een D…
·Toen ik Steek het internet kab…
·Wat is een Bridge Network ? 
·Hoe te verbinden twee pc's met…
  Related Articles
Verschil tussen LAN & WAN Wireless Route…
Het verschil tussen een Wireless Cable M…
Verschil tussen Mobile Web & WAP 
Hoe herken ik de verschillen tussen Netg…
Wat is het verschil tussen een Wireless …
Wat is het verschil tussen een Wireless …
Verschil tussen DSL en draadloos interne…
Verschil tussen Draft - N & Dual Band Wi…
Hoe maak ik een netwerk tussen een compu…
  Netwerken Articles
·Wat is een client - server -computer net…
·Hoe kan ik een nieuwe modem installeren 
·Vast Computer Networking 
·Hoe maak je een Ping Script Make 
·Hoe kan ik een interne modem in Windows …
·Wat is een router Bridge ? 
·Secure Wireless Protocollen 
·BIOS Upgrades voor de Dell Conexant D480…
·Hoe te testen en debuggen PHP IIS Met Ne…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com