Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> IP-adres >> Content
Wat is de maximale waarde van een octet in een IP -adres?
Een IP-adres is een 32 - cijferig binair getal verdeeld in vier secties van de acht nummers . Elke sectie wordt vervolgens omgezet in een decimaal getal voor het gemak van het lezen . Dit betekent dat het maximale aantal elk segment kan hebben is 1111111 in binaire . Deze bekeerlingen tot 255 in decimalen . Elk segment van een IP -adres wordt gescheiden door een punt , zoals in " . " . IP Adressen

Robert Kahn
en Vinton Cerf bedacht het IP-adres in 1974 als onderdeel van hun eerste definitie van TCP /IP . Het Internet Protocol in gebruik heet officieel " IPv4 . " Het werd opgesplitst uit TCP /IP als zelfstandig protocol in 1981 . Het formaat van een IP-adres kan worden uitgedrukt als de oorspronkelijke binaire getal of in dot formatie met segmenten hetzij in hexadecimaal of decimaal getal .
Special Adres

Hoewel de maximale decimale waarde van elk segment in een IP-adres is 255 , zal niemand ooit het adres 255.255.255.255 . Dit is een speciaal adres overeenkomt met het binaire 1111111111111111111111111111111 . Elke router die een pakket dat bestemd is voor dit adres onmiddellijk dupliceert het bericht en stuurt het naar alle punten in het netwerk van de afzender . Dit is een speciaal adres vertegenwoordigt een uitzending instructie . Het eerste deel van het IP -adres is het Systeem ID ( de lengte varieert ) . De rest van het adres is het netwerk-ID . Als een pakket wordt verzonden naar een bepaalde host -ID , maar het netwerk-ID deel van het adres is ingesteld op alle 255 , dan is het datapakket wordt aan alle knooppunten gestuurd op de naam host- netwerk .

Domein Ruimte

Het gebruik van 255 naar broadcast- berichten drukken is slechts een voorbeeld van de vele bijzondere adressen . Er hele blokken adressen gereserveerd voor specifieke functies , die vermindert het aantal beschikbare adressen . Elke computer in de wereld bereikbaar via het internet moet een speciaal IP-adres hebben . De limiet op het aantal adressen en de grote wereldwijde vraag naar toegang tot internet : het aantal beschikbare adressen bijna op is .
IPv6

De Internet-gemeenschap is zich bewust van het probleem van het tekort aan te pakken en een alternatief systeem met een bredere pool van adressen is al besloten . Dit adres regeling is " IPv6 " genoemd. Het maakt gebruik van IP -adressen uitgedrukt acht segmenten , elk met vier hexadecimale getallen . Dit betekent dat , zodra IPv6 wordt uitgevoerd, zal het hoogste aantal van een segment zijn FFFF , wat overeenkomt met het decimale getal 65535 .

Previous: Next:
  IP-adres
·Hoe maak je Remote Access een …
·Hoe krijg ik mijn IP-adres Unb…
·Hoe je je IP-adres wijzigen 
·IP Conflict met een MAC-adres 
·Hoe kan ik mijn IP adres te vi…
·Hoe een IP-adres vernieuwen 
·Hoe u uw Real IP-adres zoeken …
·Hoe kan ik een IP-adres gebrui…
·Hoe u het IP-adres van een Cis…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een kabelmodem Cache 
·Hoe te 7Z bestanden uitpakken 
·Hoe te SSL inschakelen in IIS 5.1 
·Toepassingen voor een iPhone op Cisco VP…
·Hoe maak je een handicap SSID WiFi 
·Hoe te Bond Twee draadloze verbindingen 
·Hoe maak je een Facebook Link 
·Hoe te Cat5 draad stekker in een koppeli…
·SSL Issues 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com