Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Definitie van TCP /IP -protocol
TCP /IP ( Transmission Control Protocol /Internet Protocol ) is een gecombineerde kader van verschillende regels , die worden gevolgd door computers die betrokken zijn bij het ​​delen van informatie met elkaar. Deze regels en voorschriften bieden elektronische apparaten ( zoals computers ) een effectieve oplossing over hoe ze moeten worden geïdentificeerd , hoe ze kunnen worden met elkaar verbonden , en op welke manier ze moeten met elkaar communiceren . TCP /IP beheert niet alleen computernetwerken , maar regelt ook het dataverkeer die op hun onderlinge verbindingen . Architectuur

TCP /IP-protocol
wordt vaak beschouwd als een protocol suite , omdat het gebruik maakt van meerdere sub - protocollen voor het vervullen van verschillende taken die betrokken zijn bij het ​​opzetten van een communicatie -sessie . Deze sub - protocollen vallen onder het domein van twee umbilical protocollen namelijk TCP ( Transmission Control Protocol ) en IP ( Internet Protocol ) . Enkele belangrijke protocols door TCP en IP opgenomen, omvatten DHCP ( Dynamic Host Configuration Protocol ) , UDP ( user datagram protocol) en ICMP ( Internet Control Message Protocol ) , HTTP ( Hyper Text Transfer Protocol ) . Deze protocollen betrekking op activiteiten zoals het initiëren /beëindigen communicatie -sessies , het aanpakken van computers , rapportage fouten en bugs die betrokken zijn bij data overdracht en het beheer van hyper text .
Operations

Er zijn veel van specifieke netwerken operaties in verband met TCP /IP-protocol . Echter, sommige grote operaties uitgevoerd door TCP /IP-protocol zijn onder andere het aanpakken van netwerkelementen en het netwerk , assembleren databits vóór doorzending en na ontvangst , het vervoer van datapakketten veilig naar hun respectieve bestemmingen , en nog veel meer . Een gebruiker communiceren via TCP /IP een soort toepassingssoftware gegevenspakketten versturen gebruikt . TCP /IP beheert ook een verband tussen die toepassingssoftware en netwerk activiteiten te creëren .
Functions

Zowel TCP en IP werken in samenwerking met elkaar onder de paraplu van het TCP /IP-protocol . Wanneer een gebruiker wil een datapakket , IP werken dragen voor de communicatie van de beoogde ontvanger en legt een link tussen het verzenden en ontvangen van computers . Anderzijds , TCP functies op de applicatielaag , de connectiviteit tussen een zender en een ontvanger software programma 's en applicaties . Dde data verzendende computer wordt ook geïnformeerd over de komst van de verzonden datapakket bij de gebruiker - end , een kenmerk meestal aangeduid als data erkenning
Model

TCP /IP . voert alle communicatie- activiteiten volgens een gelaagd model , genoemd als TCP /IP-model . Dit model impliceert vier belangrijke lagen : . data link layer , netwerklaag , Internetworking laag en applicatielaag . Data wordt meestal verzonden of ontvangen door een gebruiker communiceren via applicatie of software laag . Verder is de data link layer bevat de koppeling tussen applicaties ( TCP werkt hier ) en netwerklaag legt verbinding tussen verzender en ontvanger met behulp van fysieke aansluitingen ( IP werkt hier ) . De Internetworking laag is betrokken bij een datapakket van een netwerk wil in een extern netwerk te ontvangen .
Toepassingen

TCP /IP is geaccepteerd als een wereldwijde communicatie protocol in de hedendaagse netwerken scene , het aansluiten van alle grote netwerken en hun sub - elementen met elkaar. Het werkt als een enkel protocol , het beheer van alle netwerk- activiteiten en sessies zelfstandig in peer - to-peer -netwerken ( een netwerk van twee computers ) , LAN ( local area networks ) en MAN's ( Metropolitan Area Networks ) . Echter , het werkt in samenwerking met een aantal andere protocollen op een grotere schaal , dat wil zeggen in WAN's ( Wide Area Networks ) of inter - continentale netwerk verbindingen , naar tal van andere dan alleen computers elementen ( zoals gateways of routers ) .
Beheren < br >

Previous: Next:
  internet Netwerken
·TCP /IP -netwerk Layer Protoco…
·Speed ​​& Wachttijd Tests voor…
·Hoe te verbinden mijn draadloo…
·Hoe maak je een Netgear 32 - b…
·Hoe de bandbreedtevertragingsp…
·Wat is een IMAP- e-mail? 
·Hoe je Aanmelden als Administr…
·Hoe te verbinden een laptop me…
·Hoe te vermijden afleiding bij…
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Hoe kan ik Boost het bereik en de kracht…
  Netwerken Articles
·Hoe een LMHOSTS bestand maken 
·Hoe maak je een Open NAT op AT & T U-ver…
·Hoe om veilig Installeer een Netgear Rou…
·Wat is een Dell Wireless Networking Card…
·Tools om Internet Usage Monitor 
·Het wijzigen van de DNS -nummer op een C…
·Methoden voor Bedrading MODBUS 
·Wat zijn de voordelen van Mobile Databas…
·Hoe kan ik een Belkin Wireless Installee…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com