Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Message-passing Protocollen
Message - passing protocollen werken meestal binnen een groter netwerk protocol suite en de computers in staat om berichten te verzenden naar andere computers in een netwerk . Veel message-passing protocollen zijn ontwikkeld en sommige zijn al achterhaald , terwijl anderen kunnen overleven door aanpassing aan steeds veranderende technologie zijn geweest . Hieronder zijn een aantal protocollen ontwikkeld om berichten te passeren via een netwerk dat de meeste mensen dagelijks gebruiken , maar misschien niet eens bewust dat ze er gebruik van maken . Hyper Text Transfer Protocol

De Hyper Text Transfer Protocol ( HTTP ) wordt gebruikt door miljoenen mensen elke dag als ze surfen op het internet met behulp van een webbrowser . Met HTTP , wordt een bericht verzonden verzoek van de webbrowser om een server en de server reageert met een bericht antwoord dat de gevraagde gegevens terug stuurt naar de webbrowser . HTTP functies binnen het TCP /IP protocol stack en vertrouwt op andere protocollen in de TCP /IP- suite voor de betrouwbaarheid en integriteit van gegevens .
File Transfer Protocol

De File Transfer Protocol ( FTP ) is een andere message- passing protocol functies binnen het TCP /IP protocol stack . FTP is gebouwd rond de client - server ontwerp waar een gebruiker zal een FTP- verzoek van een FTP-client naar een bestandsserver en de bestandsserver wordt een response -bericht met daarin de door de klant gevraagde bestand verzenden. FTP kan worden gebruikt op een TCP /IP-netwerk en wordt vaak gebruikt op het Internet .
Simple Mail Transfer Protocol

The Simple Mail Transfer Protocol ( SMTP ) is een bericht protocol dat is uitgegroeid tot een internetstandaard voor het overbrengen van elektronische post . E-mail servers en e-mail transfer agents gebruiken SMTP om e-mail verzenden en ontvangen , maar client- mailtoepassingen op de eindgebruiker niveau gebruiken meestal SMTP om alleen e-mailberichten verzenden. Client mailtoepassingen gebruikt om toegang te krijgen tot e-mail boxen gebruiker meestal rekenen op een aparte boodschap doorgeven protocol om e-mail te ontvangen . SMTP wordt zeer veel gebruikt op het internet vandaag .
Internet Message Access Protocol

Het Internet Message Access Protocol ( IMAP ) is een Internet standaard protocol dat wordt gebruikt voor het doorgeven van e-mailberichten . Terwijl gebruikers meestal e-mailberichten verzenden vanaf hun e-mail client met SMTP , IMAP wordt gebruikt door de e-mailclient om berichten naar de gebruiker te halen . De IMAP-protocol maakt het mogelijk e-mail clients veilig toegang e-mail die wordt gehouden op een externe server in de e-mailaccount van een gebruiker . De SMTP- standaard protocol voorziet niet in deze mate van beveiliging .
Internet Relay Chat

Het Internet Relay Chat -protocol ( IRC ) maakt voor real -time boodschap die over het internet in de vorm van tekstberichten of praatje en synchrone communicatie conferentie . IRC is oorspronkelijk ontwikkeld om het doorgeven van berichten in een groep communicatie-omgeving mogelijk , maar maakt het ook mogelijk voor een gebruiker om met een ander communiceren via priveberichten . IRC werkt binnen het TCP /IP protocol suite en IRC- clients zijn beschikbaar voor elk besturingssysteem dat TCP /IP ondersteunt .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Hoe te Domeinen converteren na…
·Wat is ADSL Internet 
·Hoe het opzetten van een 2003 …
·Goede Online Games voor 9 -jar…
·Delen van Electronic Mail 
·Hoe maak ik een nieuwe ASP.NET…
·Verbinding maken met het inter…
·Hoe maak je Stuur een fax met …
·Hoe te Dye Black naar Dirty Bl…
  Related Articles
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
IEEE 802.15.4 protocollen 
Soorten Wireless Protocollen 
WEP-beveiliging Protocollen 
Mobiliteitsmanagement Protocollen 
MiWi Protocollen 
  Netwerken Articles
·Het automatisch laden Password Protected…
·Hoe uw laptop draadloos Zorg 
·Wat is Peer to Peer protocol ? 
·Latency & Jitter Eisen voor VoIP 
·Hoe maak je een IP -adres configureren z…
·Hoe maak ik een IP- adres te vinden voor…
·Hoe je netto fouten te repareren 
·Hoe je Internet Traffic aanmaken 
·Hoe maak je een NETGEAR Reset to Factory…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com