Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Verschil tussen NAS en SAN Storage
Het opslaan van gegevens veilig gebruik van het internet als het medium is een technologie die is gebruikt voor enige tijd , maar ontwikkelt en verandert snel , zoals bij veel informatie - gebaseerde systemen . Hoewel de protocollen voor data-opslag , genaamd Network Attached Storage ( NAS ) en Storage Area Networks ( SAN ) , langzaam beginnen te fuseren , het verschil tussen hen uit een basis perspectief zijn nog steeds relevant en belangrijk voor vele netwerk engineers en systeem eindgebruikers . Protocol

gegevensopslag terminologie " topologie " : de configuratie van het netwerk gebruikt om de gegevens op te slaan . Protocol is de belangrijkste factor die het verschil tussen de NAS en SAN topologieën , volgens NAS - SAN . NAS maakt gebruik van verschillende netwerkprotocollen : TCP /IP ( Transmission Control Protocol /Internet Protocol , de basis communicatie taal van het internet ) , NFS ( Network File System ) , CIFS ( Common Internet File System op basis van het Server Message Block -protocol ) of HTTP ( Hypertext Transfer Protocol ) . TCP /IP bevat Ethernet-technologie , FDDI ( Fiber Distributed data interface ) en ATM ( Asynchronous Transfer Mode ) . SAN , aan de andere kant , maakt gebruik van Fibre Channel-switch technologie en Encapsulated SCSI ( a Small Computer System Interface -hub ) . Hoewel de protocollen verschillen , zowel uiteindelijk worden meegenomen in een RAID ( Redundant Array of Independent Disks ) als opslagmedium .
Netwerk Keus Flexibiliteit

Bijna elke computer die toegang heeft naar het LAN ( Local Area Network ) of wordt gekoppeld aan het dichtstbijzijnde LAN via een WAN ( Wide Area Network ) kunt NAS data -overdracht en opslag op basis van NFS , CVS -of HTTP-protocollen te gebruiken . SAN , is echter alleen van toepassing op server class apparaten --- computers die fungeren als gespecialiseerde servers of hosts , met extra mogelijkheden in vergelijking met de gewone gebruiker - stijl machines . SAN serverklasse computers moeten worden gebouwd met SCSI Fiber Channel technologie om met SAN protocollen , maar het bereik van dit beperkt tot een maximum van ongeveer 10 km --- iets meer dan zes mijl . In NAS , worden de bestandssystemen beheerd door een head-unit , maar in de SAN , wordt het systeem beheerd door de servers . Sommige virtuele NAS- systemen worden ontwikkeld met behulp van open - source Linux , volgens Hitachi .
Gegevens Identificatie en Overdracht

NAS
telt bestandsnaam en byte offset te identificeren van verschillende stukken van gegevens en bestanden gegevens of metagegevens bestand , zoals file eigenaar , permissies informatie , en de aanmaakdatum , met het oog op het opzetten van de overdracht faciliteit . NAS kan ook te maken met de beveiliging van bestanden , authenticatie van de gebruiker en het vergrendelen van bestanden . SAN adressen gegevens volgens disc bloknummer --- waar het ligt op het opslagvolume , een beetje als een paginanummer in een boek --- en transporteert ruwe blok informatie in plaats van informatie die is verpakt met veiligheidsvoorzieningen , zoals wachtwoorden . SAN is daarom mogelijk minder veilig vanuit het oogpunt van de gebruiker , maar de overdracht is niet beperkt in termen van wachtwoorden of versleuteling op precies dezelfde manier .
Bestandsdeling

Heel eenvoudig , NAS kunnen openen , cross - operating -system file sharing en SAN niet , hoewel in sommige systemen SAN -bestanden kunnen worden gedeeld over een gespecificeerd , onveranderlijke besturingssysteem. Een voorbeeld setup voor NAS file sharing zou worden die specifieke bestanden over het Unix en NT-besturingssystemen , die effectief werkt , ook al zijn ze contrasterende technologie - wise . File sharing is gewoon handiger gebruik van NAS , zoals beschreven door Buffalo Tech , een toonaangevende distributeur van de technologie , omdat het mogelijk maakt de opslag van data meerdere apparaten in een hoge capaciteit gevoel voor gebruikers met toegang tot gegevensbestanden , muziekbestanden en digitale fotobestanden , zowel in hun huizen en in zakelijke omgevingen .
Backup Functie

Backup van gegevens in een NAS -omgeving
wordt uitgevoerd door het manipuleren van bestanden , in vergelijking met het blok -voor - blokkeren kopiëren dat is een kenmerk van SAN netwerken . De SAN -variant is langzamer en minder intuïtief omdat elke blok heeft om te worden gekopieerd , zelfs als het bevat geen bruikbare gegevens . NAS maakt gebruik van een snapshot stijl van back-up , te selecteren uit belangrijke gebieden van de datastroom in plaats van alleen het kopiëren van dit alles ongeacht , en dit bespaart tijd en bandbreedte in het proces . Snapshots zeer klein zijn in vergelijking met het totale volume bron , maar specifieker en dus intuïtief . Ook kan NAS back-up en spiegel machines kleiner zijn in termen van hun vermogen in vergelijking met SAN- backup drives , omdat ze niet worden verwacht dat zij " absorberen " zo veel onnodige gegevens .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Het verschil in CAT6 UTP en ST…
·Internet Server Definition 
·Hoe kan ik Internet Browsing H…
·Wat gebeurt er als een router …
·Het verschil tussen een contro…
·Hoe maak je een Belkin Network…
·IRC Protocol 
·How To : AllowOverride in Apac…
·Hoe maak je een inbelverbindin…
  Related Articles
Verschil tussen LAN & WAN Wireless Route…
Het verschil tussen een Wireless Cable M…
Het verschil in G & N Draadloze routers 
Verschil tussen Mobile Web & WAP 
Hoe herken ik de verschillen tussen Netg…
Wat is het verschil tussen een Wireless …
Wat is het verschil tussen een Wireless …
Verschil tussen DSL en draadloos interne…
Verschil tussen Draft - N & Dual Band Wi…
  Netwerken Articles
·Hoe je Wi - Fi interferentie Diagnose 
·Hoe kan ik een computer toe aan Active D…
·Wat is het verschil tussen geautoriseerd…
·FTP Server Definitie 
·Hoe je twee PS3's samen Haak Met een Eth…
·How to Set Up Wireless op een Dell Axim …
·SAN Storage Basics 
·Hoe te verbinden twee pc's met een USB-k…
·Hoe maak je een SMTP- host configureren 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com