Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
TCPIP Protocollen
TCPIP is de suite van protocollen die worden gebruikt door apparaten met elkaar kunnen communiceren via een netwerk . TCPIP ( Transport Control Protocol Internet Protocol ) omvat een groot aantal andere protocollen die zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied van communicatie . De belangrijkste protocollen op het internet zijn HTTP , FTP , DHCP en DNS . Ze stellen een gebruiker verbinding maken met een netwerk , worden erkend op dat netwerk , verbinding maken met andere computers en dan halen informatie van deze websites . HTTP

HTTP
( Hyper Text Transfer Protocol ) is de basis voor het internet . HTTP maakt een client ( webbrowser ) te vragen en te ontvangen van informatie van servers ( de website ) en interpreteren van de gegevens weer te geven op uw computer . Vanaf maart 2011 is de huidige versie van HTTP is 1.1 , die werd uitgebracht ter verbetering van HTTP 1.0 ' s onvermogen om meer dan een bestand met een bestaande verbinding te halen . HTTP 1.1 maakt nu gebruik van een verbinding met meerdere bestanden op te halen op dezelfde server .
FTP

FTP
( file transfer protocol ) is uitsluitend ontworpen om bestanden van de ene computer naar de andere. Hoewel niet mainstream , wordt het protocol dat wordt gebruikt - bijvoorbeeld - door de meeste webdesigners voor het overbrengen van de gegevens van hun ontwerp werkstation naar de website . De FTP protocol is snel en zorgt ervoor dat de gegevens correct zijn verzonden . Het zorgt er ook voor dat de gegevens kunnen worden beveiligd met wachtwoord en /of SSL -encryptie om SFTP ( Secure FTP ) geworden .
DHCP

DHCP
( Dynamic Host Configuration Protocol ) IP-adressen toewijst aan een gastheer wanneer deze verbinding met het netwerk . IP -adressen worden gebruikt om een ​​individuele computer op een netwerk te identificeren . Bij het aansluiten op een netwerk , de computer stuurt een kort bericht , een zogenaamde ' packet , " vraagt ​​de DHCP hem een IP-adres op te geven . De DHCP-server kijkt in de pool van adressen die hij beschikbaar heeft en wijst men op de computer . Meest persoonlijke internetverbindingen maken gebruik van een DHCP- verbinding maken met een netwerk . Naast het IP-adres , de DHCP stuurt ook informatie over de DNS , en in welke servers de computer nodig heeft om het verzoek te verzenden wanneer u verbinding met het internet .
DNS

DNS ( Domain Name Server ) is het protocol dat gebruikt wordt om domeinnamen naar IP -adres te vertalen . IP -adressen zijn de enige manier om twee computers met elkaar te verbinden , aangezien domeinnamen geen betekenis een computer . Wanneer u een adres typt in uw browser balk en druk op enter , de computer stuurt een DNS- verzoek naar de DNS -server die de domeinnaam . De DNS controleert in een tabel die overeenkomen met de domeinnamen aan het IP-adres , en opbrengsten die gegevens op uw computer te verbinden met de server . Als de DNS -server het IP -adres van een bepaalde domeinnaam heeft, wordt de informatie opgevraagd bij een hogere - up DNS-server .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Etiquette & Netiquette in de O…
·Hoe maak je een WiFi -antenne …
·Hoe te subdomeinen in WordPres…
·Hoe te Rubber zolen Slippery v…
·Hoe online geld verdienen zond…
·Hoe maak je een High Speed ​​B…
·Hoe te Verizon Wireless Broadb…
·Over Schakelaars Vs Hubs voor …
·Hoe maak je een header voor Bl…
  Related Articles
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
IEEE 802.15.4 protocollen 
Soorten Wireless Protocollen 
WEP-beveiliging Protocollen 
Mobiliteitsmanagement Protocollen 
MiWi Protocollen 
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een Folie voor Free - to-Air…
·Wat is een Remote proxy? 
·Hoe je Cisco routers herstellen 
·Hoe te verbinden Cat5E kabels 
·Hoe de HTTP-poort inschakelen in Windows…
·Hoe maak je een Network Drive delen 
·QOS instellingen voor Netflix 
·Hoe Hook Up Your Laptop & ISP Card naar …
·Hoe je Ethernet-verbinding snelheid te v…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com