Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
TCP /IP -protocollen
Het TCP /IP-protocol is de dominante internetworking model voor de afgelopen drie decennia . Het bestaat uit vele verschillende communicatieprotocollen die zijn gebaseerd op het oorspronkelijke protocol dat wordt vernoemd , namelijk TCP ( Transmission Control Protocol ) en IP ( Internet Protocol ) . TCP /IP is ontwikkeld om de uitvoering van het internet en in de loop der jaren , heeft het verder evolueren naar het huidige Internet behoeften te voldoen . TCP

Het Transmission Control Protocol ( TCP ) is het intermediaire niveau dat ligt tussen een applicatie programma en het internet . Wanneer een toepassing wil online communiceren , geeft zij een verzoek om TCP die op hun beurt , behandelt alle IP- informatie op het web te verzenden . TCP zorgt ook voor transmissie problemen en wordt beschouwd als een betrouwbare stroom bezorgservice . Het World Wide Web , e-mail , streaming media applicaties en andere diensten op grote schaal gebruik van TCP .
IP

Het Internet Protocol is het primaire protocol voor het verzenden en ontvangen van datapakketten over het Internet . Dit is het internetadres van een apparaat dat gebruik maakt van het TCP /IP-protocol . Een voorbeeld van een dergelijk adres " 100.1.1.1 " . Omdat het een protocol zonder verbinding , worden de gegevens verzonden pakketten behandeld als onafhankelijke data -eenheden . TCP- sequenties de pakketten bij aankomst op de plaats van bestemming . Internet Protocol versie 4 ( IPv4 ) en IPv6 zijn de meest voorkomende van de IP- versies vandaag . IPv6 ondersteunt langere adressen dat IPv4 en biedt daarom ondersteuning voor meer internetgebruikers .
Link Layer Protocols

Deze omvatten protocollen die flow control verwerken , functionele en procedurele gegevensoverdracht tussen netwerk entiteiten . Zij omvatten de Point to Protocol ( PPP ) , Serial Line Internet Protocol ( SLIP ) en Ethernet Punt .
Network Layer Protocols

Deze protocollen handvat switching en routing functies nodig voor knooppunt naar knooppunt datatransmissie . Zij omvatten Address Resolution Protocol ( ARP ) en Reverse Address Resolution Protocol ( RARP ) . Het Internet Protocol ( IP ) werkt ook op deze laag door de software adressering en gegevenspakket beheer mechanisme .
Transport Layer Protocols

protocollen
die op deze laag verantwoordelijk voor de volledige data -overdracht , die gegevensoverdracht tussen hosts , end -to - end error recovery en koppeling betrouwbaarheid omvat . Deze protocollen omvatten het Internet Control Message Protocol ( ICMP ) en User Datagram Protocol ( UDP ) . TCP werkt ook op deze laag door het beheer van application services .
Application Layer Protocols

De applicatielaag ondersteunt eindgebruikers en applicatie processen . Er zijn vele protocollen die werken op deze laag . Sommige van deze zijn het File Transfer Protocol ( FTP ) , Hypertext Transfer Protocol ( HTTP ) en Telnet onder anderen.

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Hoe een IP Mask converteren 
·Hoe kan ik sneller buffering I…
·Hoe te Fiber Optic Internet Kr…
·Hoe je Speed ​​Verdeel Even Tu…
·Hoe je IPv6 verwijderen 
·Klasse A Internetadres vs Clas…
·Hoe maak je een In- Line Noise…
·Wat zijn IEEE Standards ? 
·Hoe de data - overdrachtsnelhe…
  Related Articles
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
IEEE 802.15.4 protocollen 
Soorten Wireless Protocollen 
WEP-beveiliging Protocollen 
Mobiliteitsmanagement Protocollen 
MiWi Protocollen 
  Netwerken Articles
·Hoe de Wireless wachtwoord in Windows XP…
·Hoe het opzetten van OpenVPN in Tomato 
·Hoe maak je een hyperlink in een Signatu…
·Network Intrusion Detection & Intrusion …
·Hoe een IP Mask Wijzig 
·Alternatieven voor Network Magic 
·Hoe de juiste Wireless Router zoeken 
·Hoe de IRP Stack Size Verander 
·Hoe de D - Link G710 Configure 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com