Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Het nadeel van Client - Server architectuur
Client - server architectuur is het oorspronkelijke model voor netwerkcommunicatie . Het is een eenvoudige , bekende procedure dicteert de bestelling of contact tussen twee computers . Er zijn echter ontwikkelingen in netwerken theorie andere modellen die betere prestaties dan de traditionele client - server architectuur bieden aangemaakt . Client - Server Procedures

De client - server architectuur
heeft een paar eenvoudige regels . Ten eerste , de klant heeft behoefte aan een resource of dienst en de server geeft het. De client initieert altijd contact met een verzoek . De server zal niets doen , tenzij het een verzoek ontvangt. De client stuurt een verzoek en de server antwoordt met een reactie, die de gevraagde dienst of resource bevat . Servers kunnen in contact met veel klanten tegelijk , terwijl klanten contact slechts een server tegelijk .
Detractions

De client - server model optimaliseert het gebruik van de middelen door centraliseren van faciliteiten zoals opslag van bestanden of toepassingen . Dit betekent dat het falen van de server elimineert veel van de mogelijkheden van het netwerk . De server eigenaar moet waakzaam te zijn over het maken van back -ups , omdat het ontbreken van de server van de zaak zou kunnen ruïneren . Een cliënt , afhankelijk van de diensten van een server , onbruikbaar zonder netwerkverbinding . Dit vereist een gebruiker om extra expertise op een ander gebied van IT - niet alleen berekenen , maar ook netwerken . De eis voor backup hardware en software , kan extra veiligheidsmaatregelen en technische specialisten de kosten en baten van het client-server model uithollen .
Aanpassing

De klant - server architectuur gevorderd in een drie - tier client - server architectuur en vervolgens op in een multi-tier , of n - tier architectuur . In dit model , een server vereist verwijzing naar een andere server in om aan het verzoek van de klant te dienen . Een voorbeeld is een webserver die verwijst naar een database server om inhoud te leveren . Echter, dit model is ook kwetsbaar voor mislukking als de cliënt nog heeft slechts contact met een server en het is de verantwoordelijkheid van die server om de nodige informatie of middelen te vergaren uit andere servers . Als de eerste server is buiten werking , maakt de client niet de server te krijgen. Als de tweede server down is , kan de eerste server zijn taak niet voltooien .
Alternatief

Peer - to-peer architectuur
is een nieuwer alternatief voor de client - server -model . Overwegende dat de client - server is gebaseerd op de centralisatie van de middelen , peer-to -peer stimuleert decentralisatie . In plaats van aandacht hardware budgetten op een gespecialiseerde machine , peer-to -peer gebruik reservecapaciteit van een cluster van gewone computers . In peer - to-peer systemen elk lid van het netwerk is zowel een client en server . Peers kunnen in contact komen met meerdere computers tegelijk zijn , tegelijk uploaden en downloaden van gegevens . Peer - to-peer architectuur wordt begunstigd door file sharing systemen , waar de leden van het publiek kopieer bestanden van elkaar in plaats van een server . De meerdere bronnen voor hetzelfde bestand creëert redundantie , die wordt gehaat door traditionele resource planners . Echter , de duplicatie van data in peer - to-peer -netwerken en de willekeurige verbindingen gesmeed door client software betekent een verbinding verbroken , of een verloren exemplaar wordt snel vervangen door een andere bron . Dit vermindert de kritieke aard van enkele servers .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Hoe om concurrerend te blijven…
·Hoe heb ik toegang My Time War…
·Lijst van E-mail Ports 
·Hoe kan ik een Ativa USB WiFi …
·Hoe kan ik een automatische pr…
·De betekenis van een Internet …
·Hoe om Open Up een COM-poort o…
·Hoe kan ik controleren of een …
·Verbinding maken met een draad…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Het effect van de Wireless WAN op 
·Hoe maak je een USB Get to Work voor DSL…
·Verschillen tussen een externe & interne…
·Hoe maak je een router gebruiken als swi…
·Hoe kan ik een Belkin G Wireless Router …
·Hoe te Turn Off the Blue Lights op de Ne…
·Hoe kan ik een printer Server Build 
·Hoe maak je een router voor Gaming confi…
·Computer Instellingen voor Netflix Strea…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com