Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Wat is het verschil tussen URL & URI ?
Een Uniform Resource Locator is wat algemeen bekend staat als een website-adres . Een Uniform Resource Identifier is een notatiesysteem beschrijving van een bron beschikbaar op het internet . Een URL is een van de twee types van URI . De andere soort van URI wordt genoemd een Uniform Resource Name , of URN . Resource

Een bron is een "ding " op een computer ergens . Dat ding kan een programma , of een foto , of een tekstbestand te zijn , maar het is digitaal en is beschikbaar via het internet . De URI is gebaseerd op de noodzaak om een syntax die uitdrukt wat dat ding genoemd , welk type zaak is en waar het definiëren . De URI -systeem omvat alle van deze taken , de URL- notatie uitdrukt alleen waar het ding is .
Scheme

Het eerste deel van een URI is de " regeling genoemd . " Dit kan ook worden genoemd" categorie " of" divisie, " maar de ontwerpers van de URI -systeem de voorkeur het woord " -regeling . " Een schema van het protocol dat de URI volgt definieert . Alle URNs hebben de " urn " -regeling , zodat iedereen , of een computerprogramma , ondervinden dit aan het begin van de URI weet dat de volgende tekst wordt georganiseerd volgens de URN formaat . Er is geen equivalent " url " -regeling . In plaats daarvan , een andere dan " urn " -regeling is een URL-schema . Deze regelingen bevatten " http ", " ftp " en " https . " Gebruikers van Web browsers zullen deze zien aan het begin van de URL in het adresveld boven in een webbrowser .
< br > Frequentie

Enkele leden van het publiek
ooit tegenkomt een URN , en dus wat gemeenschappelijk gebruik betreft een URI is hetzelfde als een URL . Het adres " http://somesite.com/adir/apage.html " is een URL . Het is ook een URI omdat alle URL's URI . Echter , vanwege de URN categorie, die weinig mensen weten over , het is niet juist om te zeggen dat alle URI's zijn URL's .
Adressering en naamgeving

URI en URL
zijn fundamenteel voor het World Wide Web . Het World Wide Web is een overlay van naamgeving die zit op de top van het internet . Zonder URI's , een transmissie via het Internet heeft niets te maken met het World Wide Web . Het internet wordt bepaald door zijn eigen adressering systeem , genaamd de IP ( Internet Protocol ) -adres . Het internet heeft niet de " naamgeving " functie die de URN schema van URI's biedt . URI's en URL's geven een menselijk - begrijpelijke interpretatie van de onderliggende numerieke IP-adres van een bron op het internet .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Google Earth & Internet Mappin…
·Wat is P2P e - business? 
·Roadrunner Nieuws Server Probl…
·Hoe maak je een Proxy Server v…
·Hoe het opzetten van Microsoft…
·De 11 Mbps Snelheid op mijn la…
·Hoe maak je een backlink krijg…
·Hoe maak je een High Gain Omni…
·Cool manieren om te zeggen Ik …
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe Network Twee computers zonder een ro…
·Hoe op te lossen Res Ieframe.dll DNS-fou…
·Hoe maak je een breedband Dienstverlener…
·Hoe je Mac IP-adres wijzigen 
·Hoe maak je een Wireless Adapter Adres l…
·Hoe maak je een statisch IP Handhaaf 
·Hoe Network Time Protocol Deblokkeren 
·Network Cable Wiring Guide 
·Hoe kan ik een FTP-server in Windows XP 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com