Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> FTP en Telnet >> Content
Het verschil tussen SFTP en FTPS
Het File Transfer Protocol is een van de oudste toepassingen nog steeds in bedrijf is op het internet . Het wordt zelden rechtstreeks gebruikt omdat het mist elke beveiligingsfuncties . Twee nieuwere versie van het protocol dat integreren beveiliging zijn SFTP , dat is de SSH File Transfer Protocol en FTPS , dat is FTP Secure . SFTP en FTPS combineren met een andere reeds bestaande beveiligingssysteem om FTP te beveiligen . File Transfer Protocol

Het File Transfer Protocol is een veel gebruikt systeem voor de overdracht van bestanden tussen twee computers . Het protocol bevat een commando te stellen waarmee een gebruiker op een externe computer in te loggen , bewegen rond de directory -structuur bestand , verzenden of ontvangen van bestanden en bestandstoegangsrechten wijzigen . Een FTP-sessie vereist twee aansluitingen . Commando's verder naar beneden een verbinding en data gaat via de andere verbinding . FTP vereist dat de gebruiker een gebruikersnaam en login presenteren , maar het heeft geen encryptie systeem , en dus ook de gebruikersnaam en het wachtwoord reizen via het netwerk in een gecodeerde vorm .
Secure Shell < br >

Telnet
een terminal- programma , zoals FTP was een van de eerste internettoepassingen . Echter , Telnet had geen beveiligingsfuncties en werd vervangen door de Secure Shell of SSH protocol . SSH bevat authenticatie procedures en versleutelt de verbinding tussen een server en de client via een scherm op basis van een uitzicht van nutsbedrijven van de server .
SFTP

SSH
ontbreekt file transfer mogelijkheden en dus SSH FTP is gemaakt om FTP -mogelijkheden toe te voegen aan SSH sessies . Dit is niet FTP overgedragen een SSH -sessie . De ontwerpers van SFTP creëerden hun eigen fie overdracht procedures , gebaseerd op een aantal van de procedures van FTP . Het is niet een volledige uitvoering van de FTP omdat het niet een aparte data -verbinding te creëren . Commando -en reisgegevens meer dan een gevestigde beveiligde SSH- sessie, die reist in binaire en dus is niet leesbaar .
Transport Layer Security

De Secure Socket Layer is ontwikkeld door Netscape als onderdeel van de HTTPS-protocol - Hypertext Transfer Protocol , Secure . HTTPS was het antwoord op het probleem van het gebrek aan veiligheid via het internet , die de opname van het World Wide Web voor eCommerce belemmerd . Met HTTPS actief , consumenten waren ervan overtuigd om hun creditcardgegevens in te voeren in een webpagina . SSL werd gevonden om een aantal zwakke punten te hebben en werd ingericht als de Transport Layer Security -protocol , of TLS , die nog steeds actief vandaag .
FTPS

TLS
niet hoeft te alleen worden gebruikt met HTTPS , kan het encryptie- diensten aan andere toepassingen , en FTPS geldt TLS beveiliging aan het bevel verbinding van FTP . De logica hierachter is dat authenticatie van de gebruiker gegevens reizen over de commando -verbinding . De dataverbinding wordt naar pre - encrypted data of niet - gevoelige gegevens dragen . De gegevensverbinding wordt gegenereerd tijdens de sessie en gebruikt willekeurige poorten . Dit veroorzaakt problemen met firewalls gebruikers die behoefte hebben om te weten welke poort te openen op hun firewall . Sommige implementaties kan de dataverbinding te worden gecodeerd .

Previous: Next:
  FTP en Telnet
·Wat is FTP File Transfer ? 
·Hoe de Fragment Offset Meet 
·Informatie over de PC Mouse 
·Hoe maak je een Gebruikersnaam…
·Toegang krijgen tot FTP- sites…
·Hoe je FTP Gebruikers creëren…
·Hoe om Zet uw Macintosh comput…
·Hoe te Draden trekken voor Hig…
·Hoe te bestand naar server via…
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
De aard van de Wireless Security Threats…
De eenvoudige manier om Set Up een Mac A…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een Verizon Wireless AirCard…
·Hoe u uw kabelmodem Boost 
·Hoe maak je Stuur een Ping naar Somebody…
·Hoe maak je een statisch IP-adres 
·Hoe maak je een zwakke WLAN USB Adapter …
·Hoe maak je een tweede computer verbindi…
·Hoe werkt een Wi - Fi Connection Work? 
·Hoe maak ik een netwerk tussen twee comp…
·Hoe Web ACL -instellingen controleren Wa…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com