Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Verschil tussen AT & ATX moederborden
Bij het doen van onderhoud en reparatie aan uw computer hardware , weten welk moederbord je hebt bespaart u veel hartzeer . Een beetje van het onderzoek naar de specifieke kenmerken van uw moederbord kan u helpen beslissen wat te kopen , en het kan uw computer te beschermen tegen schade als gevolg van hardware die niet compatibel is met uw moederbord . De meest voorkomende stijlen van het moederbord zijn de AT form factor moederbord , samen met de volgende generatie vormfactor neef , ATX . Functies

AT staat voor " Advanced Technology . " ATX staat voor " Advanced Technology Extended . " AT en ATX zijn vormfactoren van het moederbord . " De complete gids voor A + certificering " door Michael Graves definieert vormfactor als " een term die de fysieke indeling van een specifiek onderdeel definieert . " Form factor geeft ook het type hardware en kracht die je kunt aansluiten op uw hardware component. Vormfactor is niet alleen een term voor moederbord, de term kan universeel worden gebruikt voor alle relevante computer component
Grootte en oriëntatie

positionering De ATX form factor werd herontworpen . betere toegang tot de randapparatuur aan de binnenkant van de computer bieden . Zowel AT en ATX moederborden zijn geproduceerd in verschillende maten door de jaren heen , en de vormfactoren passen in andere computer gevallen , afhankelijk van hun grootte . Een ATX moederbord is gepositioneerd op een hoek van 90 graden van de positionering van AT moederborden . Als gevolg hiervan , kunt u nooit gebruikt een AT behuizing met een ATX- moederbord , want het zal niet passen .
Macht Gebruik

Een opmerkelijk verschil tussen de ATX moederbord en de AT -moederbord is de toevoeging van de " slaapstand" naar de ATX form factor . Slaapstand is een energiebeheer-modus , waarin een aantal van de componenten worden uitgeschakeld om energie te besparen , maar delen van de computer te blijven klaar om te starten . De slaapstand verlaagt het gebruik van stroom wanneer de computer niet in gebruik is , terwijl nog het toestaan ​​van u om sneller te doen herleven van de computer en ga terug naar waar je was gebleven . Daarnaast is de voeding in de ATX moederbord gemakkelijker converteert 5 volt stroom naar 3,3 volt wanneer dat nodig is , en het gaat minder circuits in het proces van het omzetten van de macht .
Voedingconnectors
< br

De power connectors > verschillen ook tussen AT en ATX moederborden . AT moederborden maken gebruik van twee 12 - pins stekkers aan de macht het moederbord . Een ATX moederbord maakt gebruik van een 20 - polige stekker voor de stroomvoorziening . Bij gebruik van een ATX form factor moederbord , moet u een ATX voeding te gebruiken . U kunt de pincode gebruiken om te bepalen of u de juiste stroomvoorziening voor uw moederbord .
Connectors

De buitenkant aansluitingen op de AT en ATX moederborden zijn de meest duidelijk merkbaar verschil tussen de twee vormfactoren . De AT form factor moederbord is beperkt tot een buiten -aansluiting , een vijf - polige DIN- connector voor het toetsenbord . Een ATX - moederbord stijl is gebouwd om veel andere connectors , inclusief aansluitingen voor netwerkkaarten, videokaarten , geluidskaarten en modems te nemen .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Verschillen in PCI-slots 
·Stap voor stap instructies ove…
·GeForce 6200 AGP Vs . GeForce …
·Hoe kom ik erachter Mijn Moede…
·Quadro FX 3450/4000 SDI Specs 
·DDR Versus GDDR videogeheugen 
·Computer RAM 2100 Vs . 2700 
·Waarom wordt mijn computer Onl…
·Definitie van een computer Com…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Het schakelen tussen programma's op een …
Verschillen tussen een iPad en een iPhon…
Hoe je iCal tussen een iPad en een compu…
Hoe je de bookmarks tussen een MacBook e…
Wat is het verschil tussen de iPad en de…
Hoe te Erase All -mail at Once op een iP…
Kunt u gebruik maken & Laad de iPad tege…
  Hardware Articles
·Hoe USB Printer Delete Port 
·Hoe op te laden Multiple Laptop Accu 
·Hoe Hook Up WinTV 
·Hoe kan ik Hook Up surroundgeluid Tot ee…
·De Intel Pentium 4 670 Central Processin…
·Vista Toetsenbord Problemen oplossen 
·Wat is een dvd- lezer 
·Lenovo Vs . HP desktops 
·Hoe kan ik een cache in OS X Reinig 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com