Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Soorten Grafische kaart Slots
Sinds grafische kaarten populair werd , moederbord en grafische kaart fabrikanten werkten hand in hand om de beste doorvoer mogelijkheden te produceren . Door de jaren heen werden nieuwe bussen geproduceerd door fabrikanten van moederborden voor de onconventionele immense throughput eisen van de moderne toepassingen van de dag en de leeftijd te ondersteunen . PCI

De PCI-bus was oorspronkelijk niet bedoeld voor grafische kaarten . Het was oorspronkelijk bedoeld als een 32 - bit universele bus apparaten naar de oorspronkelijke 16 - bit en 8 - bit Industry Standard Architecture ( ISA ) bus van het verleden vervangen . Grafische kaarten hebben deze nieuwe 32 - bits bus zochten als basis voor hun architectuur . Het idee werd een succes op het eerste. Na een tijdje , heeft zij niet volstaan. Een nieuw slot moest worden ontworpen om gelijke tred te houden met de eisen .
AGP

De Accelerated Graphics Port ( AGP ) is de eerste dedicated kanaal voor grafische kaarten ooit geproduceerd . Het werd in 1997 in zijn i440LX Slot 1 chipset geïntroduceerd door Intel . Het belangrijkste voordeel dat AGP heeft dan PCI is dat het draait een specifieke verbinding van het kanaal naar de CPU. PCI grafische kaarten zou hebben om de bus met de andere apparaten die op elk kanaal delen . PCI werd nog steeds gebruikt , maar voor mensen die meerdere weergavemogelijkheden wilde . Sinds AGP werd geproduceerd , heeft het ondergaan vele verbeteringen , en elke nieuwe versie is achterwaarts compatibel met de vorige versies .
PCI Express x16

Hoewel PCI Express ( PCIe ) was bedoeld als een universele bus te zijn , de 16 - baans sleuven op moederborden werd gunstig voor extreem snelle grafische kaarten . Kaart fabrikanten begon onmiddellijk produceren kaarten die liep met de PCIe bus . Het kort werd een ongelooflijk succes , meer nog dan PCI of AGP .
PCIe en PCI

PCIe
is interessant omdat het kan worden herkend in systemen die alleen kunnen herkennen PCI of AGP bus . In tegenstelling tot de oorspronkelijke PCI-bus , geen apparaten aangesloten op de PCIe bus niet nodig om de bus met elkaar te delen . U kunt het volledige potentieel van elk apparaat waarmee u verbinding met een PCIe slot te genieten zonder afbreuk te doen aan snelheid met een gedeelde bus . Dit is ook bekend als een seriële bus , en het idee is een weerspiegeling van andere concepten , zoals USB ( slim noemde de Universal Serial Bus en gemaakt als een vervanging van de oude seriële COM- poorten van computers ) .

PCIe en AGP

Na PCIe werd uitgebracht , AGP snel verloor zijn plaats als een innovatief middel van grafische versnelling omdat de meeste moederborden bevatte slechts een AGP slot . Toch zouden sommige moederborden zelfs implementeren maximaal drie PCIe -slots . Het is ook duidelijk beter om het systeem te vertrouwen op slechts een universele bus , net als hoe PCI bedoeld was . AGP is alleen in staat om nauwelijks drie kwart van de hoogste snelheid die PCIe kan leveren bereiken .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe je RAM -geheugen toevoegen…
·Wat Is microSD TransFlash ? 
·Hoe een gateway computer moede…
·Hoe lang duurt een BIOS-update…
·Hoe je het geheugen in een Ins…
·Hoe je RAM installeren in een …
·Abit IP35 - E vs IP35 
·Doel van een draadloze netwerk…
·Memory Conflict in een ATI Dri…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe een MPEG opslaan op een Memory Stick…
·Hoe te Filter Keys Disable 
·? Wat is een thumb drive 
·Wat Computer rivalen van de MacBook ? 
·Hoe kan ik een HP LaserJet 2840 Reset 
·Instructies over het optellen en vermeni…
·Hoe Recycle HP Toner 
·Gebruikt voor de Logic Buffer 
·PS2 Keyboard Port Specificaties 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com