Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Het verschil in compatibiliteit van een DDR2 en een DDR
Computer hardware is voortdurend in ontwikkeling om voortdurend groeiende computationele behoeften te voldoen . Een veel voorkomend probleem voor upgrades is compatibiliteit . In de meeste gevallen , onlangs vrijgegeven hardware is niet compatibel met oudere standaarden . Dit geldt voor het geval van DDR- geheugen gebruikt . Zijn opvolger , de DDR2-geheugen , is niet compatibel met de oudere DDR standaard te wijten aan een aantal belangrijke fysieke en technologische verschillen . Verschillen fysieke

De eerste en meest voor de hand liggende verschil tussen DDR en DDR2 is het fysieke aspect van de module . Beide typen modules hebben een inkeping die de verkeerde installatie van de module voorkomt in de geheugensleuf . De locatie van de inkeping echter iets anders op de twee typen modules . Een minder opvallend fysieke verschil is de pin count van de twee soorten geheugen . DDR-geheugen heeft slechts 184 pinnen , in tegenstelling tot de DDR2 die 240 pinnen heeft .
Speed ​​

geheugen snelheid
wordt gemeten in megahertz , of MHz , en hoe hoger de waardering , hoe sneller het geheugen . DDR geheugenmodules hebben ratings van 200 , 266 , 333 of 400 MHz , terwijl DDR2 modules werken op 400 , 533 , 667 of 800 MHz . Zowel DDR en DDR2 modules gebruiken dezelfde werkelijke snelheid voor het geheugen cel zelf maar DDR2-geheugen maakt gebruik van een techniek genaamd multiplexing waarmee gegevens worden verzonden naar en van de geheugencel twee keer zo snel . Dit maakt DDR2-geheugen twee keer zo snel in vergelijking met DDR .
Wachttijd

Het geheugen latency bepaalt de vertraging die passeert vanaf het moment dat het geheugen een verzoek ontvangt data en het moment dat de gegevens worden geopend . Latentie wordt gemeten in klokcycli en hoe lager de waarde, hoe hoger het geheugen . DDR-geheugen heeft latencies van 2 , 2,5 of 3 klokcycli . Door zijn snellere werksnelheid , DDR2 geheugen gebruikt hogere latencies van 3 , 4 of zelfs 5 tot geheugenchip instabiliteit die kunnen worden veroorzaakt door de grotere stroom van data naar en van het geheugen te voorkomen .
voltage

de werkspanning van DDR2-geheugen is lager dan de spanning die door DDR-geheugen . De 2,5 volt gebruikt door DDR-geheugen zorgt ervoor dat het geheugen op te warmen beduidend onder zware belasting , dus het werd verlaagd tot 1,8 volt in DDR2-geheugen . Dit leidt tot een meer energie - efficiënt systeem en hoger overklokpotentieel .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·1970 C - 10 Pickup Specs 
·Hoe te Onboard geluidskaarten …
·Hoe kan ik hardware installere…
·Hoe Memory installeren in een …
·Wat is SIMM geheugen? 
·Wat is een moederbord ? 
·Dual - chip Moederborden Infor…
·Geforce 7600GT Specs 
·Hoe te Overclock een AMD Athlo…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een dvd uploaden op mijn lapt…
·Toegang krijgen tot een externe harde sc…
·Hoe je HP Software 3100 Install 
·Hoe te Winows 7 Installeren vanaf een Fl…
·Mijn laptop zal geen verbinding 
·Hoe kan ik een Acer Aspire ZG5 Herstel 
·De beschrijving van een toetsenbord van …
·Instructies om een ​​Dell E1705 Processo…
·Hoe je partities in Windows XP Resize 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com