Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
De Kenmerken van een moederbord
moederbord Een computer - het primaire printplaat waarop alle andere onderdelen te verbinden - is verantwoordelijk voor het overdragen van gegevens tussen componenten zoals de CPU , RAM en videokaart . Als u van plan bent om een computer te bouwen , kiest u het moederbord voorzichtig , want het bepaalt de mogelijkheden van de computer en de componenten die het kan ondersteunen . Form Factor

De term " form factor " beschrijft grootte van een moederbord en het type chassis waarin het past . In 2011 , ATX en BTX rang als de meest voorkomende motherboard form factors . ATX moederbord maten zijn full ATX , Mini ATX en Micro ATX . Hoewel een grotere ATX behuizing van de computer kan vaak geschikt voor een kleiner moederbord , kan een kleinere chassis niet geschikt voor een grotere moederbord .
CPU Socket

De CPU socket op een moederbord bepaalt de type processor dat u kunt installeren . Bijvoorbeeld , Intel Socket 775 werkt met processors zoals de Core 2 Duo en Core 2 Quad , terwijl AMD's Socket S1 werkt met processors zoals de Athlon II en Phenom II . Als u een specifieke processor in het achterhoofd bij het ​​bouwen van een computer , zal de specificaties van de fabrikant voor de processor zijn socket type onthullen .
Expansion Card Slots

uitbreidingsslots op een moederbord te bepalen van het aantal en de aard van de interne add - on kaarten die u kunt installeren . Hiervan belangrijkste slots een PCI Express slots voor videokaarten . Veel van de apparaten die u kunt installeren intern ook komen als externe USB- of FireWire-apparaten , maar videokaarten niet. ATI en nVidia - de twee grootste fabrikanten van videokaarten - bieden beide producten die twee videokaarten te draaien in dezelfde computer voor een betere gaming prestaties mogelijk te maken. In 2010 , computer website van Tom 's Hardware vergeleek de prestaties van het spel " Call of Duty : Modern Warfare 2 " met configuraties van een en twee nVidia GeForce GTX 460 videokaarten , vinden dat de configuratie met twee videokaarten produceerde ongeveer het dubbele van het aantal frames per seconde .
Voedingstype

Sinds de late jaren 1990 , de meeste computer- voedingen hebben gemaakt van de ATX form factor , terwijl oudere voedingen gebruiken de AT form factor . Een computer met een ATX voeding heeft een knop of schakelaar die wordt aangesloten op het moederbord , terwijl de schakelaar of knop op een AT computer maakt rechtstreeks verbinding met de stroomvoorziening . Bovendien hebben sommige moederborden hebben auxiliary power connectoren voor high - end processors die de levering capaciteiten van oudere voedingen overschrijden .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Relatie tussen grafische kaart…
·Hoe je het moederbord te verwi…
·Hoe je RAM te installeren op e…
·Moederbord upgrades voor HP Pa…
·GA - P35 - DS4 Gigabyte Specif…
·Socket 462 Compatibele Chipset…
·Bepalen of een moederbord is e…
·Hoe je RAM voor een Systemax T…
·Hoe Dell -geheugen installeren…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe maak je verbinding een draadloze lap…
·Honeywell Access Control Training 
·Hoe te verbinden Hardware een Microproce…
·Heeft een knipperend batterij Licht op e…
·Hoe maak je afdrukken op een Canon PIXMA…
·Hoe maak je een Refill Cannon inktcartri…
·De nadelen van een Plotter 
·Data Projector FAQ 
·Hoe om Uw Kaart & Video drivers voor Win…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com