Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Welk type accu vervangt de CMOS op een Compaq EVO D51S ?
De Compaq EVO D51S is een desktop computer die oorspronkelijk werd uitgebracht in 2002 . Kenmerken omvatten een 2,4 GHz Pentium 4 -processor , een 24x cd - rom-drive en tot twee GB SDRAM . Een van de EVO D51S de onderdelen is de CMOS-batterij , die een vitale rol in het handhaven van de interne instellingen van de computer speelt . Functie

Computer moederborden
zijn uitgerust met een speciale toewijzing van het geheugen is ontworpen om een ​​verscheidenheid instellingen , zoals de datum of bepaalde hardware configuraties te houden . Om dit geheugen , bekend als de " BIOS " geheugen , om zijn gegevens te bewaren terwijl de computer is uitgeschakeld , wordt een secundaire stroombron nodig . Deze krachtbron wordt de " CMOS " batterij , genoemd naar de " gratis metal - oxide supergeleider " SRAM modules eerst gebruikt om BIOS- instellingen op te slaan . Op de meeste systemen , de CMOS batterij wordt geleverd in een " knoopcel " of " knoopcel " form factor , maar sommige fabrikanten gebruiken aangepaste CMOS batterij modules met hun apparaten .
Type
< br >

De Compaq EVO D51S maakt gebruik van een standaard 3 - volt lithium knoopcel batterij , ook wel bekend als type " CR2032 . " Deze batterijen zijn beschikbaar voor aankoop van een breed scala aan kantoorproducten aanbod en gemakswinkels , evenals bij online winkels . Een pas geïnstalleerde CR2032-batterij biedt genoeg stroom voor de EVO D51S 's BIOS geheugen voor ongeveer drie jaar . Vermijd een poging om andere soorten knoopcel batterij installeren , want dit kan de BIOS geheugen de werking storen .
Access

Om toegang te krijgen de Compaq EVO D51S 's moederbord , beginnen met het afsluiten van de computer . Koppel alle snoeren en kabels die op verschillende poorten van de computer , zoals het netsnoer . Als u het achterpaneel van de computer te onderzoeken , vindt u twee groene vergrendelingen . Duw de hendels naar binnen en de zaak chassis los te maken van de behuizing . Schuif de kast uit door de achterkant van het chassis en plaats deze op een vlakke , goed verlichte werkoppervlak .
Installatie

Zodra u de zaak chassis uit hebt verwijderd de behuizing , moet u de harde schijf en optische drive verwijderen , zoals de CMOS-batterij bevindt zich onder . Begin met het opheffen van de groene beugel gelegen langs het achterpaneel van de harde schijf . Koppel de kabels die op de harde schijf , verwijder de schijf en zet het opzij . Onderzoek het gebied onder het voorpaneel van de optische schijf en zoek een kleine , groene klink . Schuif de vergrendeling naar links en trek de optische schijf uit het chassis , koppelt u de kabel aangesloten op de optische drive . Nadat u deze twee onderdelen hebt verwijderd , zoekt u de CMOS-batterij . Druk op de metalen klem op de binnenkant van de batterijhouder en de batterij zal vrij komen geïnstalleerd .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Wat is 4 - Bank SDRAM ? 
·Is SDR Compatibel met DDR ? 
·Specs voor de HorizSync NVIDIA…
·Rated Vs . Werkelijke Processo…
·Hoe Memory Toevoegen aan een I…
·Hoe je RAM -geheugen Waarden I…
·Hoe Memory Scanner Run 
·Hoe de BIOS te updaten zonder …
·Hoe maak je een moederbord in …
  Related Articles
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een iPad Battery 
Welke toepassingen waren geïnstalleerd …
Batterij Capaciteit van een iPad 
Hoe om te typen op de iPad 
Heeft een Locked IPad Save Battery ? 
Welke iPad : 16 , 32 of 64 
Hoeveel mAh Zijn in een iPad batterij ? 
IPad Life Battery Aanbevelingen 
  Hardware Articles
·Hoe kan ik Flash Games op PSP Zonder Fir…
·Pros & Cons van GUID Vs . MBR 
·Hoe te Turn on Bluetooth voor een Dell E…
·Hoe maak je een Intel Pentium Dual Core …
·Hoe maak je een netwerkverbinding met ee…
·Frontgate Digital Photo Converter instru…
·Doel van de Imaging Drum 
·Hoe te MMJ converteren naar RJ11 
·Multimedia PC Componenten 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com