Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> PC Computers >> Content
Verschil tussen Intel Core 2 Duo Mobile & AMD Turion X2
De Core 2 Duo Mobile en Turion X2 mobiele processor ( of centrale verwerkingseenheid ) merken die rivaliserende fabrikanten van halfgeleiders Intel Corp en Advanced Micro Devices en uitgebracht in 2006 om te concurreren met elkaar voor toepassing op laptop -pc's . De Duo en X2 achtervoegsels staan ​​voor hun status als dual - core processors , wat betekent dat ze twee kernen of processing units . Afgezien van deze overeenkomst , de Core 2 Duo Mobile en Turion 64 X2 hebben hun verschillen . Algemene Beschrijving en Fabricage

De Intel Core 2 Duo Mobile is de mobiele divisie van de processors , de andere afdeling gereserveerd voor desktop-pc's . Aan de andere kant , de Turion X2 is voor notebooks . De Ultra , met zijn ZM achtervoegsel in plaats van RM , is een onderverdeling van de Turion X2 ontworpen voor een betere energie-efficiëntie en een langere levensduur van de batterij . De Core 2 Duo Mobile maakt gebruik van de 65 nanometer en kleiner 45 nanometer lithografische knooppunten van halfgeleider fabricage , terwijl de Turion X2 sticks met het 65 nm productieproces .
Snelheden

elke processor heeft een kloksnelheid , hetgeen de snelheid waarmee de processor werkt , en data bus snelheid , de snelheid waarmee het voert gegevensoverdracht met het moederbord . De kloksnelheid en de data bus snelheid bereiken van de Intel Core 2 Duo Mobile zijn 1.06GHz naar 3.06GHz en 533MHz tot 1066 MHz , respectievelijk . Voor de AMD Turion X2 , is het 2.1GHz tot 2.5GHz en 1800 MHz tot 2200 MHz : hogere snelheden dan de Intel tegenhanger
Cache en Stroomverbruik
.

De Intel Core 2 Duo en de AMD Turion X2 hebben twee caches genaamd Level 1 en Level 2 cache . Dit zijn kleine geheugen banken dat de processoren te gebruiken voor snelle toegang tot computergegevens . Volgens Intel , de L2-cache grootte keuzes van de Core 2 Duo mobiele processors zijn 2MB , 3MB , 4MB en 6MB . De Turion X2 heeft twee , kleinere keuzes : 512KB en 1MB . Hoewel beide merken hebben een piekverbruik score van 35 watt , het laagste verbruik van de 2 Duo is 10W , terwijl die van Turion X2 is veel hoger bij 31W .
Socket

Elke processor is voorzien van een aansluiting, die het verbindt met het moederbord voor gegevensoverdracht , en leveren fysieke steun en bescherming . De Intel Core 2 Duo mobiele processors hebben drie socket keuzes : de Ball Grid Array 479 , en de 478 - contact Socket P en Socket M. Aan de andere kant , alle Turion X2 chips gebruik maken van de 638 - contact Socket S1 . Terwijl sockets P , M en S1 gebruik de Pin Grid Array -formaat, dat pengaten keurig gerangschikt op de socket gaat , de BGA 479 vervangt de gaten met soldeer ballen .

Previous: Next:
  PC Computers
·Hoe maak je een computer kieze…
·Hoe te gebruiken Mac Drive 7 
·Hoe kan ik Screen Savers op ee…
·IBM Thinkpad T41 instructies 
·Hoe te controleren PC Processo…
·Hoe kan ik een Toshiba- comput…
·Hoe om te controleren 64 Bit H…
·Cyber ​​Cafe Voordelen & Nadel…
·Hoe om te weten of uw pc is ee…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Het schakelen tussen programma's op een …
Verschillen tussen een iPad en een iPhon…
Hoe je iCal tussen een iPad en een compu…
Hoe je de bookmarks tussen een MacBook e…
Wat is het verschil tussen de iPad en de…
Het verschil tussen een Apple iPad en de…
Wat zijn de verschillen tussen de iPad e…
  Hardware Articles
·Hoe maak je Tweet Van een Cricket Phone 
·Wat is een Diode Array 
·Hoe kan ik een onboard grafische kaart u…
·Hoe de videokaart vervangen op uw comput…
·Hoe maak je een HP DV9700 Demonteer 
·Hoe te Gooi computer onderdelen 
·Hoe maak je een harde schijf in een ande…
·Hoe te formatteren van een harde schijf …
·Hoe kan ik Schoon een beschadigde harde …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com