Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Muizen en toetsenborden >> Content
Feiten over Computer Mouses
De kans is groot , als je deze pagina leest , heb je een muis in je hand nu. Net als de meeste apparaten in uw huis , je elke dag mee werken zonder een gedachte naar waar het vandaan kwam . Maar denk aan dit : dat kleine apparaat is minder dan een halve eeuw geleden uitgevonden , en is gekomen om veel van de manier waarop we gebruik maken van een computer te definiëren . Uitvinding

De muis werd uitgevonden in 1964 door Douglas Englebart , die op zoek was naar een intuïtieve manier van mens-computer interactie . Onder zijn vele prototypes was een apparaat bediend met de knieën en de gebruiker een gigantische trackball . Englebart besloot zijn favoriete van de apparaten was een eenvoudige houten kist hij gemaakt met twee loodrechte wielen op de bodem , want dit ontwerp is makkelijk te gebruiken en zeer nauwkeurig .
Wijdverspreide gebruik

wijdverspreide gebruik van de muis niet echt gekomen tot 1984 , toen de Apple Macintosh op de markt kwam . Want dit was de eerste algemeen gebruikte computer een grafische user interface ( GUI ) in plaats van een command - prompt - based interface te gebruiken , het was de eerste algemeen gebruikte computer naar behoefte aan een muis hebt . De voordelen van de GUI werd duidelijk na deze , en dus de muis werd een symbool van de computer door de vroege jaren '90 .
Soorten

Vroege voorbeelden van de
muis waren meestal van de " bal muis " ras . De bal muis als Endelbart oorspronkelijke houten muis met twee wielen , maar de twee wielen worden bewogen door een kogel , waardoor de muis gemakkelijk bewegen in meerdere richtingen . Dit ontwerp was dominant tot de de late jaren '90 , toen de optische muis werd goedkoop genoeg te zijn verhandelbaar . Dit soort van muis werd uitgevonden in de jaren 1980 , en elimineerde de behoefte aan een bal die pikt vuil loop van de tijd , of voor enige bewegende delen helemaal . Ook verkrijgbaar vandaag is de lasermuis , bekend om zijn nauwkeurigheid en zijn vermogen om te werken zonder een stevige , vlakke ondergrond .
Knoppen

Het aantal knoppen op een muis loop der jaren geëvolueerd . Voor een lange tijd , elke muis op een Apple computer had slechts een knop , in een poging om het toestel zo eenvoudig te gebruiken als mogelijk is . Vanwege dit beperkte functionaliteit , maar veel computerfabrikanten geëxperimenteerd met meerdere knoppen , een drie of zelfs vijf -knops muis was niet erg ongewoon in het midden van de jaren '90 . Tegenwoordig zijn de meeste muizen hebben twee knoppen , en meestal een scrollwiel ertussen .
Weird Muizen

Vandaag zijn er een aantal vreemde voorbeelden van de muis op de markt . In Japan , Sony verkoopt een muis die tevens fungeren als een telefoon voor Skype , als de telefoon gaat de gebruiker opent gewoon de muis , mobiele telefoon stijl , en begint te praten . Er is meer dan een voorbeeld van de nieuwigheid muis op de markt , in de vorm van alles wat je maar kunt bedenken , van retro video - game personages , om te voetballen om een volledig functionele klok. Sommigen hebben zelfs hun eigen muis thuis , met behulp van onderdelen uit een oude muis en een Altoids tin of een Nintendo- controller .

Previous: Next:
  Muizen en toetsenborden
·Computer Keyboard Basics 
·Hoe het toetsenbord te ontgren…
·Hoe te verbinden de Microsoft …
·Hoe maak je een draadloze Micr…
·Hoe de Logitech USB Mouse Run …
·Problemen met een Synaptics To…
·Hoe naar Gateway Laptop Touchp…
·Hoe maak je een Wireless Laser…
·Hoe een muis aanwijzer Moeilij…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
Informatie over de iPad 3G 
Raak Informatie over de iPad 
Hoe Hook Up een iPad naar uw computer 
Kan de iPad de plaats innemen van een co…
Hoe Video Overdracht van een computer na…
  Hardware Articles
·Hoe ontvangstbereik Boost voor een lapto…
·Hoe maak je een Music Print Playlist 
·Hoe een HP NC6230 Laptop DVD Drive Verva…
·DigitTron Technologies 
·Vergelijking van de iPad en de Galaxy 
·Hoe je foto's vanaf de HP Photosmart C51…
·Hoe de C4280 printer opnieuw uitlijnen 
·Hoe maak je een Gateway Driver & Applica…
·HP 3380 : De computer kan niet detectere…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com